Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 057)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Terminátor šel do kopru v roce 2015, říkají že Alien se vydal do věčných lovišť loni a letos to vypadá že Predátora odbouchli Foxové navěky taky (a to vlastně i Smrtonosná past hledá marně cestu kudy kam). Dříve jsem byl za každé pokračování slavné série vděčný a těšil se na opětovné shledání. Ale když si vezmu posledních minimálně 20 let, tak kromě Promethea žádný vyložený hit nevidím. A v roce 2018 je situace o to vážnější, že i veskrze průměrnější Antalovi Predátoři vypadají najednou jako parádní díl. Dvojka je definivně pomalu mlník žánru detektivního sci-fi a o nedosažitelnosti prvního dílu, který může být oprávněně považován za jeden z nejlepších filmů všech dob se nemá cenu ani bavit. Do Shane Blacka jsem vkládal nemalé naděje a myslím že film nemusel zase až tolik pokazit (zkurvit). Velkou slabinou jsou herci. Potažmo hlavní hrdina. Boyd Holbrook nesahá ani po kotníky Gloverovi nebo Arnoldovi. Copak nešlo přemluvit třeba takového Stathama? Dostali bychom hodně suché anglické hlášky a akčního hrdinu jako víno. Boyd je hrozně podprůměrná volba a to je podle mě hodně veliký problém v této sérii. Po prakticky všech hercích co zde hrají časem neštěkne ani pes. Jasně postavy ukázkově hláškují, to mě zase až tolik nevadí, ale vytratilo se zcela napětí. Někdo si řekl že jej v roce 2018 mladí diváci asi nepotřebují a raději budou koukat na nepřehlednou a rychle sestříhanou akci. Jenže do kina příjdou právě ti fotříci, kteří milují původní značku a jsou zvědavi co nového je u Predátorů doma. Co dostanou? Nelogický příběh, otravné postavy, kterým jen těžko můžou fandit, nulovou dávku napětí a notně zrychlený přeplácaný děj. Kdepak, tohle je nejslabší díl série. Raději nechme Predátora spát. Stejně nikdy znovu nedostaneme parádní Jedničku z roku 1987 ani hodně slušnou a zajímavou Dvojku z roku 1990. Ani ať vás nenapadne křížení s Aliení sérií, to tady taky už dvakrát bylo a podruhé z toho byla úplná šílenost, kterou ani já jako obrovský fanda Lovců z vesmíru raději nevlastním. Maximálně 65% a to hlavně z úcty ke klasice. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým by som chcel podotknúť, že ak čakáte, že najnovší Predátor bude mať aj prvky hororu, tak budete značne rozčarovaní. Pretože hoci si tento film erkový rating rozhodne absolútne zaslúži, je všetkým, len nie hororovým. Sčasti podľa mňa preto, že predátorov už proste každý pozná a tá hrôza z neznáma, ktorá bola u prvého filmu prítomná, je jednoducho nezopakovatelná. Predátor: Evolúcia je filmom, ktorý je jednoducho neskrývanou poctou béčkovým filmom so všetkým, čo k tomu patrí. Shane Black veľmi dobre vie, čo funguje a kedy sa (ne)hodí tlačiť na pílu. Snímke bude vyčítaný primitívny dej, "detinský humor," absencia hororovosti a príklon k odľahčenosti. Ale vďaka násilnosti a brutalite sa to zrovna tu ešte dá a vy tak filmu milo radi aj nejakú tú chybu v strihu milo radi odpustíte. Teda aspoň ja to tak urobil. A bavil som sa kráľovsky. Navyše na sexi Oliviu Munn sa krásne pozerá. Za seba môžem povedať, že pokiaľ bude pokračovanie rovnako tupé a béčkové, ale aj zábavné, budem sa na neho tešiť. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neviem, neviem, či som chcel, aby bol nový Predátor, poňatý zrovna takýmto, odľahčeným, neosobným spôsobom. Veškerá “vážnosť” sa vytratila, divák sa viac zasmeje, než bude ohúrený príbehom, až prepadá dojmom, že si z neho niekto celkom slušne vystrelil. Celá táto maškaráda, mi vďaka nádychu, prišla akási “priblblá”, a i keď musím úprimne priznať, že som sa miestami viac než solídne bavil, toto nie je Predátor, akého som chcel po rokoch vidieť. Každopádne, silné 3 sú fér a plne zaslúžené. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Shane Black upgraduje všechno představitelné, odsýpá mu to a v Dolby Atmosu obzvláště naplňuje úspěšně potřeby akčního bijáku (hodně ho zvedá našlapané finále). Co mu ale nefunguje jsou postavy, kterých je přehršel, ale žádná sympatická nebo zajímavá (kluk Jacoba Tremblaya měl “spielbergovský” potenciál, ale zůstalo pouze u něj). A taky větší snaha o humor a coolovost (které nefungují), než o atmosféru a napětí, pro které milujeme jedničku a nevadí nám dvojka. Tohle je takovej našlapanější a nápaditější, ale ne o moc chytřejší Predator vs. Predator od Paula W.S. Andersona. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

No... zajímavý příspěvek do predátořího univerza, ale ve srovnání s prvními dvě díly značně pokulhává. Jednička s Arnoldem je bezkonkurenční. Jde o kultovní počin a stavební kámen žánru. Dvojka nebyla špatná, byť za prvním dílem zaostávala. Predátoři jsou také o vlásek lepší než tento snímek.. abych ale pouze nekritizoval, pokusím se napsat i pár hezkých slov. Shane Black přišel se zajímavou myšlenkou zdokonalujících se predátorů a jedním supermonstrem. Potěšil nás hudbou, která vychází z legendární jedničky a celkově film nasnímal natolik dobře, že se jedná o příjemnou akční jednohubku, kterou si s chutí vychutnáte a posléze vypustíte. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu se objeví kromě klasických amerických útočných pušek M4 i český Scorpion Evo. (SsgtJira)
  • Shane Black oznámil přes Twitter, že snímek bude pro dospělé po svém: „A aby bylo jasno... PG-13 je pro posery. Páteře krvácejí... hodně.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama