Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (234)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ano, v komentáři se určitě odrazilo i srovnání se slavnou verzí z roku 59. Ale i kdybych na ni zapomněl, tak tato verze je prostě surovější ve všech směrech na úkor vlastního příběhu. Nebýt to Ben Hur, vypnul bych to už zezačátku. Jediné milé překvapení čekalo na konci, ale tak trochu odbyté. Tuto verzi rozhodně nedoporučuji. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nic lépe nevystihuje nového Ben Hura jako výraz zbytečný. Bekmambetovův spektákl chce být moderní, chce být cool a chce přenést dynamiku jednadvacátého století do časů dávno minulých s nešťastným důrazem na efekt, nikoliv na obsah. Bekmambetov tak dobrovolně rezignuje na funkčnost a epičnost celého příběhu, protože svůj snímek zbavuje veškerého půvabu květnatého vyprávění o mezilidských vztazích, spiritualitě, morálce a lásce v mnoha podobách, čímž výjimečně bohatý příběh devalvuje na přímočarou a plochou akčně-dobrodružnou báchorku o pomstě a odpuštění, na níž drtivá většina diváků buď vůbec do kina nevyrazí, nebo po opuštění sálu ihned zapomene. A ani sympatické herecké obsazení, v čele s charismatickým Jackem Hustonem, a několik světlých okamžiků na tom nic nezmění. 3-4/10! Recenze zde. ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se snažila vyhnout srovnáváí s původním Ben Hurem. Ale to fakt nejde. Že já jsem se na toho původního dívala dřív. Hrozně mi vadilo, že se nedrželi původního scénáře. Na začátku, útok na Římana. Už to mi připadalo mimo. V původním jeho sestra omylem shodila tašku ze střechy a tím pádem to bylo opravdu nevinné. V tomhle Juda ukrýval v domě povstalce a ten potom vystřelil šíp. A pak hrozně vykřikuje jak je nevinný. No tak to teda ani náhodou nebyl! Dále se v původním vrátil domů jako svobodný člověk, v tomhle se ukrýval pořád jako otrok. To úplně ztratilo to zadostiučinění, že ikdyž ho potkal takový osud, dokázal se z toho dostat... A musím říct, že i závod čtyřspřeží byl v originále více nervyrdrásající a žílytrhající. No a posledním hřebíkem do rakve byla závěrečná píseň. To si jako vypůjčili z nějakého romantického cajdáku Deniel Steel? Tím pádem dávám Staršímu Beníkovi ještě o hvězdu navíc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sadli si bossovia štúdia Paramount, spolu z režisérom a scenáristami a povedali si na jednom z vychytralích mítingov, že epický román Lew Wallaceho treba predstaviť dnešnej zdegenerovanej generácii divákov? Pretože takto zjednodušiť a zľahčiť majstrovské dielo svetovej literatúry, je doslova hriech kresťanských rozmerov. Mysleli pri tom na skupinu inteligentných ľudí, ktorých takéto zhanobenie viac ako uráža? Mysleli si, že všetci navštevovatelia kín sú naozaj tak dementní, že potrebujú tak infantilne previesť jeden z najslávnejších príbehov na celuloid? Očakávali, že hlavnou skupinou sediacou v sále budú decká urobené cez fejsbúk, permanentne klikajúci po mobiloch, tabletoch a iných, zdravému mozgu škodiacich prístrojov? Omyl, omyl, omyl! Ani ,,majstrovský,, závod štvorzáprahov nenasvedčuje, že ide o kvalitný film. A pri tom Timur je dobrý akčný režisér. Zrovnať túto sekvenciu s verziami B.C. 1925 - 1959, vychádza táto polodigitálna rúbanica s hanbou a so sklopenými ušami. A to sme v 21. storočí, v období nekonečných trikových možností. Radšej obnovenú premiéru tých dvoch starších pánov, ako tohto nového ( bezvládneho ) steroidového mladíka. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nedotažené, kamerově otřesné a má to jen několik málo světlých momentů (lodní bitva). Tak přesně takhle by se dal Ben-Hur charakterizovat v jedné krátké větě. A aby byl tento filmový kalich hořkosti naplněn až po okraj, musím zmínit i příšerné CGI, které "trpí" zejména při finálních závodech koňského spřežení a Morgana Freemana v hábitu z Harryho Pottera a dredy na hlavě. „You should have killed me.“ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Pre verziu určenú na Blízky Východ a do ostatných moslimských krajín, boli scény s Ježišom Nazaretským (Rodrigo Santoro) upravené prípadne úplne vynechané. (MikaelSVK)
  • Film mal mať oficiálne premiéru 26. februára 2016, avšak v októbri 2015 posunulo štúdio dátum premiéry na 12. augusta 2016. (beso74)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama