Reklama

Reklama

Nezvěstní

(seriál)
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA / Velká Británie, (2014–2016), 15 h 40 min (Minutáž: 56–60 min)

Hrají:

James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Jason Flemyng, Émilie Dequenne, Saïd Taghmaoui, Eric Godon, Arsher Ali, Anastasia Hille, Astrid Whettnall (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Keď sa päť ročný syn Oliver stratil počas dovolenky vo Francúzsku, nikoho vtedy ani nenapadlo, že prípad bude trvať ešte mnoho rokov. Seriál Stratený, je citlivý príbeh zobrazený prostredníctvom otca rodiny, ktorý sa nevie zmieriť so stratou svojho syna a aj po rokoch sa vracia na miesto činu a hľadá minimálnu nádej na jeho nájdenie. Príbeh je vyrozprávaný striedaním dvoch časových ôs. Jedna spätne rekonštruuje dobu, kedy Oliver zmizol a druhá sleduje príbeh Oliverovho otca Tonyho, ktorý stále, aj po ôsmych rokoch, nestráca nádej a neúnavne pátra po svojom synovi. Spolu s pomocou detektíva Juliena, chce dostať povolenie na znovuotvorenie prípadu. Je to mrazivý, srdcervúci príbeh o strate, živený nádejou a presvedčením, že na konci všetkého príde úľava. (STV)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (66)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Drsné... Co vše se může přihodit rodičům zmizelého dítěte a kam až jsou nejen oni schopni zajít pro jeho nalezení? Velice povedené krimi-drama s časovými skoky minulost-přítomnost, vynikajícím otcem Tonym a hl.detektivem, zvraty u kterých čumím jak puk a finále co opravdu dostalo...Jediná námitka, že určo to šlo o hodinku zkrátit, toť vše. The Killing jsem neviděl a True Detective je True Detective :) 8,5/10 A na nový případ v další sérii určitě kouknu!!! ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem si pustila tolik velebený britský seriál "The Missing".. Bohužel první pilotní díl jsem absolutně nikde nesehnala a pravděpodobně se bez něj absolutně nechytám, protože druhý díl mě rozhodně žádným výrazným nadšením nenabudil.. Další kriminální drama, které spíše řeší okolní vztahy než hlavní detektivní zápletku.. Po shlédnutí S01E02 vzdávám.. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The Missing přináší příběh, který se odehrává ve dvou časových rovinách a jejich prolínání skvěle funguje. Vyšetřuje se ztracení malého Olivera a napříč celou sérií se táhne naděje, deprese a zoufalství jeho otce, který se snaží za každou cenu zjistit, co se stalo. Silné drama, kde se nabízí srovnání se seriálem Broadchurch. Podobná atmosféra i téma, skvělé herecké výkony (hlavně James Nesbitt) a fakt, že chcete vědět, jak to dopadne. Postavy byly skvělé a žádná vás nenechá chladným a chcete vědět, co s ní je a proč. Jediná věc, která mě trochu zklamala je závěr. Nemám rád, když něco nepadne tak, jak si přeju a tvůrci použijí "to si domyslete sami". Pokud však máte rádi pomalé, atmosférické příběhy, které se řeší napříč celou sérií, tak neváhejte a Missing vyzkoušejte, určitě si přijdete na své. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa o chlp lepší seriál ako True Detective. Tam kde TD bol vykreslovaný ako noir z amerického predmestia s filozofujúcim McCounagheym, ktorému som občas ani nerozumel, je The Missing priamočiarejší, jednoduchší a osobitejší. Postavy sú výborne zahrané, prostredie príťažlivé, stret rôznych národností exotické, dialógy a dej skvelo napísané. Mnoho twistov a prelínanie časových rovín len dopomáhajú skvelej atmosfére a dosahuje kvalít môjho obľúbeného The Killing. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S1 "Oliver Hughes" (4/5): Ve vší té civilnosti prosté laciné překombinovanosti i z prstu vycucaných zvratů sympatické a o to více, jak důsledné to je v přístupu "může se to stát i vám". A s ohledem na úskalí tématu o ztrátě jediného dítěte až překvapivě nemelodramatické a citově nevydírající. A přes veškerou chladnou atmosféru naprostého zmaru, deprese a beznaděje to není emočně chladné či cynické. Navíc jde o nebývale zdařilou symbiózu skandinávského přístupu k žánru, kdy se zcela stírají mantinely mezi osobním dramatem a kriminálními pasážemi. Scénář si vystačí s tím, že lidé jsou... Prostě lidé čili konspirace či přes koleno lámaná velká odhalení nejsou na místě. Přesto by se výhrada našla; a sice vyprávění skrze prolínající se "současnost/před lety" přístup, který je vesměs ku prospěchu a není pouze lacinou obezličkou jak natáhnout děj na více epizod, ale přeci jen kolem poloviny série pasáže "před lety" mnohdy zbytečně přešlapují na místě a tah na branku to neztrácí pouze díky lince ze současnosti. A zdaleka nejlepší je samotný závěr, který se zadře pod kůži jako máloco v rámci žánru. S2 "Webster/Giroux" (3/5): Civilnost ustoupila rádoby překombinovanosti a nabízí to vykoupení; tedy záležitosti první řadě zcela cizí. Každopádně ani tak to není špatné. Stále to má prvotřídní obsazení, je to nelacině emocionální a umně (a především jinak) se tu pracuje s tématem ztráty dítěte. Nejvíce na škodu je tak délka, jelikož osm epizod je neopodstatněných. A nic to nedokazuje lépe než irácká anabáze táhnoucí se skrz čtveřici epizod, aby výsledkem bylo něco, co se dalo vyřešit dvaceti vteřinovým telefonátem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo v únoru 2014 za pomoci belgického vládního daňového programu. (Freshoun)

Reklama

Reklama