Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

akisha 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to jmenovat Kublaj Chán. Vždycky, když se na začátku objeví ten nápis Marco Polo, řekla jsem si, kdo to ksakru vlastně je. Tím narážím na to, že postava Pola se jeví jako zbytečná a stejně tak je k ní přistupováno. Sledujeme vše co je teď v módě - pletichaření na nejvyšších místech, krev a spousta, spousta sexu a nahoty, ovšem jen té ženské, běda, aby chlap ukázal aspoň kousek zadku, zas takový odvaz Marco Polo není. Co příliš nesledujeme, je Marco Polo. Vždycky se tam objeví, udělá něco nedůležitýho nebo řekne něco o hovně, což jsou zřejmě důvody, proč je z něj Kublaj celej pryč, a pak zmizí. Ale to neva, protože ostatní postavy jsou mnohem zajímavější. Samotný Kublaj Benedicta Wonga je parádní a nezaostávají za ním ani další postavy jako císařovna Chabi Joan Chen nebo zloun Chin Han. Prostředí i doba je hodně atraktivní a má dost co nabídnout. Výprava, triky, hudba a úvodní titulky jsou bezchybný. Příběh už moc nepřekvapí, prostě stará známá věc - boj o moc, zrada, láska, syn co se cítí méněcenně, princezna co se cítí méněcenně, indiánský kastráti, prostě vše, co máme rádi. Někdy už se to ale trochu přehání - jako ten slepej kung-fu fighter. Jsem ochotná věřit, že může bejt dobrej, klidně i hodně dobrej, ale aby si slepej a sám nakráčel do paláce, kde nikdy nebyl a pokosil tam pár lidí, tak to teda ne. A s tou nahotou by to taky nemuseli přehánět, vyznívá to spíš samoúčelně, než odvazácky. Jsem na konci první série a hodlám pokračovat ve sledování, jenom doufám, že to zase nezruší bez zakončení, jak se tak často stává. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Rekord nejdražšího seriálu, čímž byl doposud The Pacific, padl - a těch 90 melounů je vážně znát - výprava seriálu je naprosto úchvatná, stejně tak exteriéry; herci odpovídají svým rasám i etnikům, včetně Marca Pola, jenž je Italem... jenže v čem je smysl mýt takovou rozmanitost, když všichni opět mluví angličtinou a každý každýmu perfektne rozumí? Marco řekne jednu krátkou citaci v italštině a tím to hasne... I když lingvistika není příliš hodnověrnou stránkou seriálu, zde se nadšenci do kung fu a všech podobných asijských bojových umění přijdou na své - vše vypadá realisticky a proveditelně (ne jako ty artové nesmysly typu Tygr a drak, kde všichni popírají gravitaci) a dosti surově - to se týče všech bojových scén a závěrečná bitva je vážně majestátní. Když jsou peníze, tak jde všechno - a tak tenhle seriál je spíše desetihodinovým filmovým opusem z dob čínských dynastií a doposud vzdorující mongolské provincii s Khanem všech khanů v čele. Pokud tedy čekáte, že se s Marcem Polem vydáte na cestu kolem světa, tak na to rovnou zapomeňte - seriál je hlavně o kruté politice Mongolska a Číny, jenž si jde po krku, které je Marco svědkem. Prostě Game of Thrones po asijsku. Těším se na druhou sérii. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál, až mě překvapuje relativně nízká sledovanost. Fanouškům Asie a bojového umění rozhodně Marca Pola doporučuji. Zajímala mě celá historie okolo Čingischána a tehdejší doby i samotný Marco Polo je velmi zajímavá postava, v historii vážená a je dobré o něm cokoliv vědět. Líbí se mi jeho vypočítavost, inteligence a férovost. Úžasný byl i slepý mnich, který se především staral o úžasné bojové sekvence či hlavní Kublajchán, který byl správně přísný a nekompromisní. Potěší i jistá dávka sexu a násilí, za což dávám opatrně palec nahoru. Rozpočet je vysoký, vizuálně je tedy seriál v pořádku, jediným mínusem pro mne byly občasné slabší pasáže, jinak spokojenost. První série sladých 80%, uvidíme jak si povede druhá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co má vlastně Marco Polo vzor 2014 společného s Marcem Polem? Tohle je spíš sex, kung-fu a akční rokenrol... A proč tam jako všichni (Mongolové, Číňané, Italové...) mluví anglicky? Asi aby si všichni v tom Kublajchánem globalizovaném světě rozuměli. S nostalgií vzpomínám na báječný italský výpravný seriál... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám seriál z 80. let, tudíž nemohu porovnávat a mohu se tak zaměřit pouze na tento novodobý počin, jenž mě zaujal od své první scény úvodní série a upoutal moji pozornost po všechny své epizody, byť ne všechny jsou pochopitelně stejně kvalitní. Chválím jak filmové lokace, tak výběr herců, hudbu, výpravu, kostýmy i celkové zpracování. Je pravdou, že postava Marca Pola je tu spíše na vedlejší koleji, avšak příběh a ostatní postavy propojuje. Málomluvný hrdina, který svým charismatem dokáže na svou stranu naklonit i nejmocnějšího muže mongolské říše. Domnívám se, že ona nevýřečnost a méně výrazná role se naopak k vylíčení postavy v kontextu doby hodí. Byl cizincem v odlišné kultuře a své renomé a pozici si musel vybudovat postupně. Nemohl mít takový prostor k vyjadřování jako syn chána či jiné významné osoby. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)
  • Obě série vyrobily dohromady ztrátu 200 miliónů amerických dolarů. Proto Netflix 12. 12. 2016 oznámil, že se další pokračování ruší. (Jirka_Šč)
  • Na nakrúcaní scén z Mongolska a Číny, boli v Súľovských skalách ľudia zhruba 20-tich národností z celého sveta, napríklad z Nového Zélandu, Austrálie, Kazachstanu, Číny a Mongolska. (YoZo8)

Reklama

Reklama