Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 1
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takto sa odflákne história. Z reálneho prínosu Marca Pola sa urobí ázijské porno, takže mladý divák čaká len na šikmooké kundy a osud mladého Benátčana ho už od prvej časti nezaujíma. S výpravnou verziou z roku 1982 som bol len priemerne spokojný, ale táto verzia jej nesiaha ani po členky. Kvalitný obraz, tématický zvuk, no dej otrasný. Bezuzdná nahota spojená s bojovým umením, to je absolútne mimo. A tam kde nie je ani to, tak je len nuda. ()

Redi

všechny recenze uživatele

Season 1: Seriál Marco Polo je zatím(?) takový slabší křížený bráška Říma a Vikingů (někdo by k tomu přidal i GoT, ale to je mimo. Marco je dost přímočarý a z historického hlediska pochopitelně bez fantasy prvků). Proč slabší? Hlavně proto, že mám problém si tam opravdu oblíbit nějakou postavu, včetně ustřední postavy Marca, který je takový jalový, a tedy je trochu problém, se do toho zezačátku pořádně vžít. A když už bych si nějakou tu postavu i oblíbil, tak je to buď warriorka (nebojácné, pěkné, střelené střevo), která se tam ale objevuje velmi zřídka... v dalším případě by mohl mít nějaké sympatie Marcův nový mongolský parťák, který ale zase vypadá jak nějaký pudl nebo jiný pes s dlouhýma plandavýma ušima (dost jsem v něm viděl Goofyho), a tak ho taky nejde brát moc vážně. Absence něčeho záhadného, tajemného, po čem bych měl potřebu pátrat, taky nedopomáhá k tomu, aby seriál hned od začátku chytil a nepustil, takže tomu je potřeba dát z počátku nějaký čas. U čeho jsem však nejvíc trpěl a nepřenesl se přes to až do konce řady, je univerzální jazyk, kterým tam všichni mluví... a tím je samozřejmě angličtina. Mongolci, Číňané, Peršané, Italové atd. No problema. Na mě to celou dobu doléhalo až odpudivě, byť jsem čekal, že se přes to po pár ep. přenesu... omyl. A to beztak jen kvůli přiblblým amíkům, kteří jsou shnilí (případně neumí) číst - světová velmoc plná negramotů. Samozřejmě by to taky znamenalo více práce pro tvůrčí tým, ale o to přece u pořádné kvality čehokoliv jde. Po vlažném úvodu a přes mé výtky se nicméně těším na další řadu (Vikings taky nebyli hned zezačátku úplně top, ale postupně tam nezastavitelně směřují... ba už tam po dvou řadách dokonce i jsou). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál, až mě překvapuje relativně nízká sledovanost. Fanouškům Asie a bojového umění rozhodně Marca Pola doporučuji. Zajímala mě celá historie okolo Čingischána a tehdejší doby i samotný Marco Polo je velmi zajímavá postava, v historii vážená a je dobré o něm cokoliv vědět. Líbí se mi jeho vypočítavost, inteligence a férovost. Úžasný byl i slepý mnich, který se především staral o úžasné bojové sekvence či hlavní Kublajchán, který byl správně přísný a nekompromisní. Potěší i jistá dávka sexu a násilí, za což dávám opatrně palec nahoru. Rozpočet je vysoký, vizuálně je tedy seriál v pořádku, jediným mínusem pro mne byly občasné slabší pasáže, jinak spokojenost. První série sladých 80%, uvidíme jak si povede druhá. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

1. série: Překrásné titulky, různorodé mnohovrstevné postavy, nádherné scenérie, sympaticky neevropské kostýmy, roztomilí mongolští koníčci a nepřekomplikovaný děj, který upoutá a vtáhne. Zase jsem jednou ráda, že jsem se nechala přemluvit do něčeho, do čeho se mi původně nechtělo. Nějak nejsem s to pochopit, co se všem těm kritikům tak nelíbí (kde že je ta horda sexu?)? Z mé strany v podstatě jen jedna výtka- *SPOILER* hradby v 01×10 padaly trochu moc uměle *SPOILER*, ale to připíšu na účet první sérii a přivřu nad tím očko. Ráda bych soundtrack, prosím. Hodnocení: **** 2. série: Tak trochu zklamání. Půl roku po vyváženém vánočním speciálu sice přišlo deset plnohodnotných dílů, ale děj je slabší, zvraty podivné (WTF křížová výprava) a některé postavy mi tak úplně neseděly k tomu, co bylo představeno sérii předešlou (Kaidu, Chabi, Kokachin). Plus za kraťoučkou předtitulkovou bitvu na konci předposledního dílu. Hodnocení: ** ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pokud má někdo rád Vikings, Game of Thrones a líbí se mu některé seriály od Netflixu, nemůže se stát, že by ho Marco Polo nezaujal. Je to slabší, ale stále je to více než důstojný nadprůměr. Má to báječnou úvodní znělku, skvostnou výpravu, obdivuhodnou atmosféru a výborný příběh, který se však nesoustředí primárně na Marca Pola. Samozřejmě tu nechybí sex, krev, skvěle zpracované souboje a dobré postavy. První půlka série má oproti druhé pomalejší tempo, což naštěstí zachraňuje dobře vygradovaný příběh. Nakonec tomu nemůžu nic vytknout. A ještě jsem velmi rád za ten cliffhanger v poslední scéně posledního dílu. To se fakt povedlo! 1. série - 90% 2. Série - 85% ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)
  • Produkciu seriálu zabezpečoval vyše 300-členný medzinárodný štáb s britským režisérom Seanom Cameronom Guestom, ktorý spolupracoval aj na filmoch November Man (2014), Red 2 (2013) alebo Ghost Rider 2 (2011). (mh825)
  • Na nakrúcaní scén z Mongolska a Číny, boli v Súľovských skalách ľudia zhruba 20-tich národností z celého sveta, napríklad z Nového Zélandu, Austrálie, Kazachstanu, Číny a Mongolska. (YoZo8)

Reklama

Reklama