Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robotí "krize identity" výtvorů v zábavním parku, na pozadí pedantsky naplánované hry a přiřčených rolí, vede ke vzpouře a snaze vymanit/pomstít se lidskému pokolení - svým tvůrcům i utlačovatelům v jednom. Tak jednoduché to ale nemají - nebo se nám to snaží autoři namluvit neurčitě nekonečnými filosofickými, etickými, morálními, společenskými, (rádoby)hlubokými myšlenkami a zamlžují cestu za svobodou složitým předivem mnoha linek mnoha postav (+ jejich kopií) z mnoha časových rovin. Protože veškerá filmařina, hudba či výprava dosahují téměř dokonalosti, bavil jsem se (skoro) pokaždé, ale že bych jim to zcela žral (a dělal si grafy, abych se ve všem orientoval)? To zase ne. ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld je už od prvních dílů moje srdcová záležitost. Trochu jsem se bála, že druhá série bude celá ve stylu "my" versus "oni". Naštěstí se tak nestalo a seriál celkem drží úroveň první série. Na druhou stranu jsem se ke konci trochu ztrácela v časových linkách a některé scény působí trochu překombinovaně. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu tvůrce, že díky vysoce nastavené laťce nebylo jednoduché točit druhou řadu tak, aby si divák sedl na prdel. Už v první sérii jsme viděli nespočet prolínání časových úseků a byť z toho byl člověk kolikrát dost zmatený, v rámci jedné nebo další epizody pochopil, jak to bylo myšleno. Ve druhé sérii už je těch skoků bohužel moc a já mám na čele o jednu dlouhou vrásku více nad neustálým brumláním "hergot jaktože není mrtvý, jaktože poslouchá, jaktože jí to nezraní, jaktože.....". Asi dobře otevřené na 3.sérii, to je asi největší pozitivum prostřední série..............................moje hodnocení = 6 z 10. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je po čistě kinematografické stránce skvělá. Je zde několik nových lokací, které vypadají prostě nádherně, a s kamerou se zde pracuje na jedničku jako v sérii předchozí. Co mi tu ovšem poněkud vadí (a to relativně často) je způsob vyprávění. Ten byl poněkud netradiční už v první sérii, ale tady místy působí poněkud zmateně a už začínám mít takový pocit, že scénáristům pouze zjednodušuje vyvolání "wow efektu" u diváka, který by se jinak možná nedostavil. Tím však nechci říct, že tu není dost dějových zvratů i tak. Některé jsou tu opět celkem nečekané a právě ty táhnou seriál vpřed. To se bohužel nedá říct o většině postav. Pár z nich mi opravdu přirostlo k srdci a jsem nadšený, když je jim zase věnována většina nějakého dílů (William, Maeve, Akecheta). Nicméně většina postav mi tu připadá prostě poněkud sterilní, i když v příběhu hrají zásadní roli (Dolores, Bernard). Nicméně všichni herci tu své postavy hrají na výbornou, což tento zápor aspoň z části neguje. Některé díly tu pro mě byly zajímavější, než jiné. Uprostřed druhé série jsem se už nudil, ale poslední čtyři díly to zachránily jak nejlépe mohly. Konkrétně příběh s indiánem Akechetou mě vyloženě dojal, což jsem u WW nečekal. Rozhodně jsem zvědavý na třetí sérii. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně narvaná série plná nečekaných zvratů, jen ten závěr je možná zbytečně překombinovaný. Stále zkoumáme lidskou psýché a nevycházíme z toho zrovna lichotivě. Všechny postavy mají linky, které z nich mačkají maximum (skvělý Teddyho přerod) a zpětné vyprávění je zvládnuté fantasticky. Pomrknutí na Temnou věž v závěru i na původní Westworld jsou třešničkami na dortu. Doufám, že si i třetí řada udrží kvalitu a že konečně navštívíme tři zbývající parky. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V úvodu epizody zazní skladba „Seven Nation Army“ od kapely White Stripes. (Epistemolog)
  • V této epizodě zazní skladba „C.R.E.M.“ od Wu-Tang Clan. (Epistemolog)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)

Reklama

Reklama