Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle českej studenskej film čerpá příběh z orlickozáhorských pověstí. Hned v úvodu nám krátkou story představí vo co půjde a jde se na věc. Není to sice nic novýho pod sluncem, ale koukat se na to dá. Atmosféra je hutná a pár lekaček by se taky našlo ( jestli funkční to už musí každej posoudit sám ). Samotnej výběr " hereček " mě ze začátku sral, ale rychle jsem si zvykl. Velkým mínusem je závěr. Když už točím něco 1000x viděnýho tak by to měl osvěžit alespoň originální a překvapující konec. Ale to bych asi chtěl moc. Na český poměry solidní průměr. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po stránce originality nic průkopnického (již několikrát v komentářích zmiňovaná inspirace, až spíš adaptace Záhady Blair Witch), slabší herecké výkony všech před kamerou, přisprostlé a navzájem se obviňující dialogy, na které v tu chvíli holky podle mě ještě nemají nárok (působí tu spíš na efekt, než aby psychologicky odpovídaly pozvolna se stupňujícím událostem). Po audiovizuální stránce dokonalost, kdy např. scéna v JéZéDé určitě patří k silnějším momentům kraťase. Takže ve výsledku takový průměr - na české a hlavně středoškolské poměry však kvalitní. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je mnohokrát psáno Projekt černá voda ve FF stylu nepřinese nic nového. Přesto si snadno vybuduje dobrou atmosféru a vytvoří v divákovi napětí. Pak už jen stačí přiostřit a přidat nějakou tu lekačku. To se povedlo, protože minimálně třikrát jsem se pořádně lekl. Musím pochválit kameru, občasné záběry lesa a podobně. Herečky nebyly otravné, právě naopak, takže to je další věc, která občas vadí a tady je taky kladem. Na Český film se těch kladů najde spoustu, je to vůbec nejlepší Český horor a ta půl hodina stojí za to! Doporučuji všem hororovým fanouškům a zcela výjimečně osolím plným počtem hvězd .. 9/10 = 90% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to atmosférický kraťas s místy super kamerou (záběry na les a začátek), hezkými zvuky (až na pár vyjímek) a s dobrou lokací. Na druhou stranu je to jen tuctové found footage žvanění, bloudění a zmatené mávání kamerou. Ale je to tuzemák a hodně dobrý tuzemák. Je tam sice pár slabých momentů a laciných lekaček, ale párkrát jsem měl dlaň před ksichtem. Konec byl hodně z ruky, odfláknutý a nechápu střihy na rozhovor s Lucií, naprosto zbytečné. Ve výsledku ale hodně dobrý počin. 4* a.k.a 70% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Takže rodina Česákových se rozhodla, že nám předvede svou extra třepotavou FF kameru. A mámo, zapojíme do toho oba dědy, bábu a nejlíp všechny příbuzný. Nicméně si úplně nemyslím, že by v roce 1869 dva frajeři v monterkách a dědouš v tesilkách a proletářským klobouku honili holku v prostěradle po lese, natož s bambusovou loučí z Bauhausu. Bohudík to nemění nic na tom, že tenhle "kraťas" měl velice slušnou atmosféru, profi kamera a záběry exkluzivní, škoda jen, že 15 rozmazanejch minut je celá půlka tohohle díla, kdy bylo vidět kravskou p..u a to doslova, jelikož se konec odehrával ve starým kravíně. Nevím jak v Orlických horách, ale většinou kravíny nebejvaj uprostřed lesa. Nevadí. Pořád je to lehce lepší průměr. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy postava Lucie dojde do opuštěného domu, vyjde až na půdu, kde se natáčel dřívější film Jiřího Česáka Čertův mlýn (2014). Z natáčení je tam vidět ještě nůše. (jiri.cesak)
  • Orlické Záhoří simulovaly rozsáhlé lesy v okolí Hradce Králové. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama