Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 - 1991, keď som film videl v kine, mi sánka padala na podlahu. Bol to môj prvý videný KING KONG a vlastne až do posledných minút som vlastne poriadne nevedel na čo to vlastne do kina idem. Zbožňujem prvého KING KONGA ( 1933 ), tak isto ma fascinuje aj Jacksonova verzia ( 2005 ), tento je však môjmu srdcu najbližší. Už som to spomínal, pani Nostalgia je veľká paní a ja ináč nemôžem. Film je aj tak sám o sebe strhujúcou a výpravnou dobrodružnou jazdou so zaslúžene oscarovými trikmy a mohutnou a dunivou hudbou Johna Barryho. Opäť vo svojej dobe, a vlastne aj teraz, nedocenené dielo. Je však jedným z filmov, ktoré vám ponúknu dve hodiny výbornej zábavy. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle byla za komunistů klasika. Podívejte se, jak se dělaly dřív rodinné velkofilmy - dojemná a trochu strašlivá příšerka z latexu nebo z čeho, ke které paradoxně cítíte sympatie, solidní herci dávající svým postavám život, velkolepý hudební doprovod, davové scény (a pro nás Čechy dodám ještě výborný dabing, který se uchoval pro DVD verzi). Jakoby s chlípným Kongem rozstříleným na krvavé sračky na střeše World Trade Centra symbolicky něco umíralo pro nostalgické diváky. Pro nechápavé - Jacksonův remake o třicet let mladší je drahý, nablýskaný, počítačový a přesto nemá duši a herci se chovají jak pitomci. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

I přes mnohé nedostatky se mi tato verze líbila více než ta Jacksonova z roku 2005. Pravda, moc akčních a megalomanských scén tu není, ale ruku na srdce - v Jacksonově remaku je jich až moc a mnohé z nich nevypadají právě věrohodně či přirozeně (např. dinosauři prchající rychlostí blesku po všech čtyřech...) Na rok 1976 se mi to zdá poměrně slušně zpracované a dobře zahrané, tato verze má v sobě podle mě asi nejvěší kouzlo. Děj není tak uspěchaný a přehnaně akční, přesto se mi zdálo, že překvapení z objevení Kinga zde bylo zobrazeno víc přirozeněji a s větším zaujetím pozorovatelů. Jessica Lange byla velmi svůdná a půvabná, dobře hráli i Jeff Bridges a Charles Grodin. I samotný King Kong se mi líbil víc, než jeho nástupce. Inu, každému se líbí něco jiného, u mě však bude mít navrch vždy Kong Guillerminův. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

vyzdvihol by som najmä úvodných70-80 min, ktorým dominuje krásna výprava (ostrov Kauai na Havaji), príroda (myslím celkovo, aj so sexy debutantkou Jessicou Lange ;), vydarené kulisy a okultná atmosféra v pevnosti domorodcov, + samozrejme nastolenie základnej línie príbehu o "kráske a zvierati", o tragédii nenaplniteľnej lásky..... ďalšie dve verzie som zatial (jan2011) nevidel, ale predpokladám že u tej prvej bude hodnotenia zdvíhať "úcta ku klasike", a u tej Jacksonovej zase nadšenie z počítačových efektov - možnosti ktorých samozrejme filmári v roku 1976 ešte nemali .... a len taká pikoška o tržbách (podľa údajov od užívateľa T2): King Kong (1976) zarobil 3,8 násobok, a King Kong (2005) iba 2,7 násobok vstupných nákladov :) (čo však môže iba dokazovať postupnú "devastáciu Hollywoodu" pirátskym sťahovaním filmov z internetu :)) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V posloupnosti u mě tenhle remake předcházel originálu, hodně dlouhou dobu jsem ani netušil, že nějaký originál je. Oproti němu tenhle film opravdu hodně zlidšťuje, nejen King Konga, ale i hlavní představitele. Místo nafoukaného seladona je zde uvědomělý ekolog a místo jakési vřeštící kosti, je tu žena, která pochopí, že i tahle přerostlá opice má srdce. I téměř celý Ztracený svět ustoupil prohloubení vztahu kráska - netvor. Hodnocení je pravda trošku nostalgické, spousta věcí je ve filmu trochu zastaralých (o Newyorských Dvojčatech nemluvě), ale atmosféru a napětí určitě má a oproti předloze přibylo i trochu humoru. Pro mě je to zkrátka stále ten první King Kong. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Konkurzu se zúčastnila také těhotná Cher. Režisér ji však tehdy odmítl. (Streeper)
  • Natáčení trvalo od 15. ledna 1976 do 27. srpna 1976. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama