Reklama

Reklama

Vojna a mír

(seriál)
  • Velká Británie War and Peace (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2016, 6 h 20 min (Minutáž: 60–80 min, Televizní verze: 4x90 min)

Režie:

Tom Harper

Předloha:

Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha)

Scénář:

Andrew Davies

Kamera:

George Steel

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Paul Dano, James Norton, Lily James, Adrian Edmondson, Aisling Loftus, Greta Scacchi, Jack Lowden, Tuppence Middleton, Aneurin Barnard, Jessie Buckley (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V období zuřící války mezi Ruskem a Napoleonem se může život pěti aristokratických rodin navždy změnit... Ocitáme se v Rusku roku 1805. Francouzská armáda pod Napoleonovým velením vtrhla do Rakouska a nyní ohrožuje Rusko. Pierre Bezuchov, představitel ruské šlechty, se netají se svými politickými názory a podporou francouzského vojevůdce, což se zdejší společnosti příliš nelíbí. Andrej Bolkonský, Pierrův nejbližší přítel a dědic jedné z nejurozenějších ruských rodin, chce získat slávu a povýšení v carské armádě čelící Napoleonovi. Nataša Rostovová pochází z nižší šlechtické rodiny, je to veselá i hloubavá dívka hledající své místo ve společnosti. Příběhy našich hrdinů se odehrávají na pozadí vojny a míru. (Filmbox)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (76)

castor 

všechny recenze uživatele

Totální literární klasika a hned na úvod nespočet postav. Pak se ale oním širokým záběrem témat přeci jenom nějak prokousáme a v šestidílném formátu je tak dost prostoru na vykreslení toho hlavního. Jen těch postav je skutečně moc. Holt Tolstého stěžejní dílo, takže chápu. Vydařené kostýmy a dobře zvolené interiéry by snad měly být už standardem. Tři hvězdy jsou asi málo, ale mně tyhle ruské látky nikdy dvakrát neimponovaly. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu mi vadilo, jakým způsobem se scénář a rozpočet vypořádaly s naprostou většinou první části názvu, klíčové bitvy se odehrály prakticky mimo kamery, o požáru Moskvy jsem psal už v komentáři k šesté epizodě, a mé hodnocení by tedy mělo být nižší, ale zpracování romantického dramatu mě na druhou stranu potěšilo, Paul Dano zahrál podle mě úplně geniálně, jen jsem z toho necítil typickou ruskou náturu. Celek se mi ale každopádně líbil, přestože si tvůrci mohli více vyhrát s detaily. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Britské, príliš britské a príiš uponáhľané. Ale Paul Dano hrá Bezuchova geniálne (ako koniec koncov vždy) a nestratil sa ani James Norton. Všetko ostatné je britské, príliš britské. Napriek tomu štyri hviezdy lebo je to perfektne natočené. 7/10 P.S. Keby to natočili Rusi v tomto štýle http://www.csfd.cz/film/389051-jekaterina/komentare/ bola by to absolútna bomba. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

6 -ti hodinová podívaná do historie Ruska , Napoleona Bonaparte, panovníků, sňatků z rozumu, lásky, války i smrti, rozdělena do 6-ti dílů po přijatelných 60-ti minutách, kdy na začátku každého dílu nás přivítá připomenutí starého. Tím pádem se to dá sledovat i s malým odstupem. Samozřejmě, pak to ztrácí šarm, ale pro časově vytížené lidi je to příjemný kompromis, jak si snímek vychutnat celý a zůstat stále v obrazu. Film je zajímavý po všech stránkách. Umí být lehce emotivní, smutný...Trochu jsem postrádala to historično a žádná hezká kulisa to nezachránila, tu dobu jsem jim zkrátka nebyla schopna uvěřit, ale když se na to člověk podívá jako na lehce moderní pojetí, tak vlastně proč ne. Tuto malou chybku ale herci dokonale vynahradili velmi příjemnými a přesvědčivými výkony, kdy se každý do své role hodil, jako by se pro ni narodil, obzvlášť u hlavních postav to bylo velmi znát, že si někdo s výběrem herců dal skutečně záležet. Viděno v rámci Seznamte se s...Lev Nikolajevič Tolstoj ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nevím proč by měli Briti točit slovanskou verzi. Vždycky mě bavilo sledovat, jak je vnímaný například Švejk nebo Zámek v zahraničí. Ta autorská licence je prostě nutná (nehledě například na to, kolik překladů do angličtiny existuje a jak se liší v rozsahu). Jak je vnímán například Zelenkův film Karamazovi v Rusku? Jak vnímají v UK naše adaptace Shakespeara? ___ Daviesova verze je jasná a dobře vystavěná. Občas se nevyhne několika obezličkám (najdeme tu hned několik zvídavých Karásků), ale celek funguje a v každém z dílů najdeme alespoň jednu dechberoucí scénu. Funguje i obsazení, ze kterého vyčníval Broadbent a Dano - přestože byl typově velmi odlišný od Bezuchova v předloze. Neztratí se ani další, jmenovitě Burke, Norton a samozřejmě ani Lily James. __ Málem bych zapomněl na klasické povzdechnutí, že od Bylo nás pět u nás nevznikla jediná povedená "adaptace klasiky". A to už je přes 20 let! ()

Galerie (115)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama