Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (811)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Rozťahaný film, ktorý sa snaží scenáristické chyby prebiť svojim audiovizuálnym spracovaním, čo sa mu nedarí, pretože to spracovanie je fakt úžasné, tam kde Potter mal svoje hranice, tu len začíname, ale tie chybičky, skoky z miesta na miesto, nevysvetlené chovania postáv a pod., to jednoducho neskutočne bilo do očí. Od polovice som mal pocit, že ten film drží pokope v podstate len filmový pás - fyzicky, inak to bolo roztrieštené až moc. Knihy som nečítal, čo bude určite problém, ale kvôli tomuto ich čítať ani nemienim, aby som si dopĺňal veci z filmu? Nie. Ale stále dávam tomu šancu, lebo čo sa týka toho prostredia, spracovania atď. tak je to fakt naozaj úchvatné. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Všetci píšu, že dvojka je o kúsok horšia ako jednotka, ale podľa mňa je to presne naopak. Samozrejme že kvalitou sa to HP filmom stále ani len nepriblížilo, ale tentoraz ma to bavilo o trošku viac. Hlavným dôvodom bola väčšia prepojenosť na HP sériu- pár sekundový návrat do Rokfortu, mladý Dumbledore, Grindelwald, Nicolas Flamel a tiež Leta Lestranegová. Jedine rozšírenie minulosti Nagini mi prišlo ako zbytočné a príliš pritiahnuté za vlasy vzhľadom na jej úlohu v HP sérii. Inak zápletka, Eddie Redmayne a jeho Newt Scamander, či ďalšie postavy, ktoré s pôvodným univerzom HP nesúvisia ma stále nepresvedčili a nezaujali. Technická stránka a efekty podobne ako v jednotke v pohode. Uvidíme, čo trojka... 55% ()

JamesSi odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli se první díl dal kritizovat jako poměrně průměrný film, který vlastně nedělá nic špatně, ale ani nic dobře, Grindelwaldovy zločiny se dají kritizovat jinak. Je to totální maglajz, kdy žádná scéna nenavazuje na druhou. Normálně střihneme z Bradavic uprostřed konverzace na konec naprosto jiné konverzace, ve které si Queenie dává kafe s Grindlewaldovou pomocnicí. BTW není ironické, že na Grindelwaldovy lži skočí ta, která UMÍ ČÍST MYŠLENKY!? Ale ještě že házíme fanouškům kosti v podobě narážek na původní sérii. Je tam Nicolas Fleming! Je tam 15 minut v Bradavicích s Brumbálem! Je tam ženská, která se stane oblíbeným hadem Voldemorta! Cože!? Je tam rod LaStrandů známých čarodějných "pure-blood" čarodějů! ((Přijde mi zvláštní, že se řeší sexismus v rodu LaStrandů, který byl v té době běžný, (LaStrande nezapisoval do rodokmenu ženy) ale neřeší se vůbec rasismus, který byl stejně tak běžný. Ten jako kdyby neexistoval. Rowlingová různě tančí kolem sociálních problémů, které chce a nechce zmínit. "Brumbál je gay", ale maximálně to jen velmi lehce naznačíme - viz hláška "Byl více než můj bratr".  Sakra! Tak už tam dejte hubana mezi Grindelwaldem a Brumbálem. Komu to uškodí? Prý se dočkáme v dalším díle... Možná...)) Magie naprosto nedává smysl. Proč se dokážou lidi přemístit kamkoliv, jen když cestují do Francie musí jít kbelíkem? Avšak hlavní problém Fantastických zvířat je však to, že postavy nejsou vůbec zajímavé. Magie v původní sérii taky moc nedávala smysl, ale prostě tam byly postavy, kterým jsme mohli fandit. Jacob a Mlok jsou ňoumové, Queenie je naivní, Tina je meh, Brumbál je tam na 5 minut, Depp je meh. A nakonec přijde Kurvus! Je tohle Titanik 2? Ale nebojte poslouchat Grindelwalda není nelegální! "Pane, já jsem si přišel poslechnout konferenci Hitlera v jeho tajném doupěti JEN abych slyšel jeho NÁZOR! O vůbec nic jiného se nepokouším." V dalším díle dejte alespoň full-frontal Madse, nebo budu zlý. "Nesnáším Paříž." ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Dvojka FZ se mi libi z nekolika duvodu. Uz uvodni scena je originalni a skvela, k tomu je tu vice padoucha Grindelwalda (Depp) a vse je zakonceno vybornou pointou. Presto FZ asi nikdy u me neziskaji takovou oblibu jako serie s Harrym. Uz jsem je videl ale 3x a zacinam tomu prichazet na chut. Je na tom videt snaha o "jinakost". Na rozdil od vcelku british-only Pottera, kde byly cizi narody jen jako ucastnici soutezi, FZ nas hned v prvnim dile vzala do New Yorku a v tomhle do Parize (a v dalsim do Berlina). Znacka Wizarding World tedy ma opravdu smysl. Co se nekomu nemusi libit, je zapletka ohledne puvodu obskuriala Credence, ktery prekvapive prezil konec jednicky. Je to takove dohadovani, co se v minulosti stalo, kdo je ci pribuzny. Ale zas je to vice navazano na Pottera, coz se mi libi. Je tu vice Bradavic, Brumbala i dalsich znamych jmen...a pritom se do deje podarilo opet dostat slusne mnozstvi kouzelnych zvirat. Zaver je skvele vygradovany, takze za me lepsi nez prvni dil. Akorat bych tedy vyhodil prekladatele a reditele dabingu...slyset (nebo cist v titulcich) jeste jednou "s Theseusem" apod. paskvily, asi vyletim z kuze. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První díl mě bavil, tak jsem běžel do kina i na dvojku. O proti zábavné a zběsilé jedničce tu máme temnou a pomalejší dvojku, kde se nám představí "nové" postavy a nahodí se příběh pro další díly. Návrat do Bradavic byl fajn, nové potvůrky taky, jen jich bylo málo. Příběhově docela slušné, bohužel většinu času se řeší rodinné vztahy mezi postavama a odhalí se nám pár věci, co v HP nebylo zmíněno. Finále je bombové. Už se těším na pokračování. 70% ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem čekal, když jsem se dozvěděl, že to není ještě poslední díl. Velká dvouhodinová bublina o ničem. Doslova o ničem. Kdybych měl popsat, co se v tom filmu stalo, tak to shrnu i s efekty do 10-20 minut, ale opět to bylo potřeba natáhnout, aby z toho byly dva filmy. Taky Johny Depp mi do role Grindelwalda prostě nesedí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně mě to bavilo hodně, dějově je to ale fakt jen taková sbírka příhod Redmayna a jeho kamarádů, která nebaví dostatečně na to, abych se do tohohle světa chtěl opakovaně vracet. Law jako posila určitě dobrý, dost mě ale iritoval Depp, kterého herecky zastínil kdokoliv jiný v záběru. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Prvý film v pohode fungoval ako samostatný film, no druhý nefunguje, ani samostatne, ani ako pokračovanie, ani ako súčasť nejakej ságy. Z Rowlingovej strany ide len o akýsi fan-servis. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Eddieho křeč v zádech se od prvního dílu snad zhoršila, Grindelwald nespáchal ani jeden zločin, a zvířátka úplně k ničemu. Jakože... co to mělo být? ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Ten scénář je prostě tragickej a film i přes svoji dlouhou stopáž vypadá,jako by se vystříhalo až příliš mnoho scén.Každopádně,vypadá to fantasticky! ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

V podstatě, já jsem na to koukal dvakrát. Kdysi poprvé. To jsem viděl prvních pár minut a bylo mi zle. Ten film se mi zdál jako strašná nekoukatelná, nezajímavá sračka. Když jsem to pustil podruhé, po pár minutách se mi navodil úplně stejný pocit.. že je to sračka. Ale kousnul jsem se, dokoukal jsem to před noční směnou a chtěl jsem u toho vypnout, pokud možno i na chvíli usnout.. Nepodařilo se mi to, dokoukal jsem to a co si budeme povídat, není to žádná hitparáda. Mloka ani jako postavu, ani jeho herce rád nemám ale chápu jeho hraní, jeho význam a jeho úlohu v tomto příběhu. Průměr je na světě, mohlo a mělo to být daleko lepší ale it is what it is. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7.5/10] Filmovú sériu Harry Potter je moja najoblúbenejšia a po ohlásení nových filmov z tohto univerza som bol pomerne nadšený, prvý diel Fantastické zvery som videl už dávno a veľmi si z toho nepamätám, no pri sledovaní tohto druhého pokračovanaia som mal pocit, že jeho predchodca ma bavil viac. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald má skvelý začiatok, scéna s útekom Grindewalda, ktorá ma nažhavila na film viac ako dobre. Akurát škoda, že film mi prišiel miestami trochu nevyrovnaný. Niekedy zdĺhavý, potom dejovo aj tempovo nadpriemerný ale ked sa dostaneme k veľkému finále, dostaneme vlastne iba taký priemer, pri podobných filmov by som čakal viac grandioznejší záver. Hereckému obsadeniu sa nedá čo vytknúť, všetci sú dobrí, aj Depp ma bavil, ale jeho postava je podľa mňa nevyužitá a potenciál bol oveľa, oveľa väčší. David Yates je dobrý režisér čo dokázal aj pri HP filmoch, tu nieje po vizuálnej stránke, kostýmov, kamery a atmosféry vytknúť. Akurát škoda toho deja. Nevadí, každopádne sa to pozrieť dalo bez problémov a som zvedavý na dalšie pokračovanie. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

ve skutečnosti je to lepší a hlubší než ta první srágora.....uživatelé ČSFD si nemyslí... tak či tak je to postradatelná pijavice přisátá na světě Harry Pottera..hodnocení na stupnici meh 4/10 ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování příběhů ze světa Harryho Pottera bez Harryho Pottera přineslo spoustu zajímavých momentů. Oproti jedničce tu již toliko nejde o zvířata. A to je převážně dobře, protože to byla jedna z věcí, která se mi na prvním dílu nelíbila. Karikatury fantastických zvířat jsou zde zahaleny do temného hávu grindelwaldových zločinů a sluší jim to více. Ikdyž i tak jsou příliš barevná a jakoby nelogická a tím pádem skoro neuvěřitelná a to myslím v tom špatném slova smyslu. Celkově se mi ale líbí, jak je zde nakládáno s magií jako takovou. Čarodějové a čarodějky ji používají téměř ke všem činnostem, což je naopak velmi racionální a uvěřitelné, a v původní sérii Harryho mi to chybělo. Pokud mám říct něco o technických kvalitách filmu, tak mě už docela nebaví Mlokův autistický pohled ‘prosím, neubližujte mi, jsem hodný a mám všechno rád’. Kamera se mi zdála místy tak jakoby odfláknutá s podivným ostřením, což ale mohl být umělecký záměr. Týká se to především prvních scén z ministerstva a pak několika scén z konce filmu, například proslov. Celkově se ale jedná o slušný filmový zážitek, který si ale asi nechám na podruhé utéct. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Rowlingová měla vždy trošku komplexnější zápletky, filmoví scénáristé to ale pro filmové zpracování tak nějak akorát okleštili. To se však u Zvířat neděje a Rowlingové se tak scénář kapku vymyká z rukou. Bezesporu by z toho byla asi dost dobrá kniha. Film je však až příliš překombinovaný. Plný ustavování postav, odkazů, propojování a vysvětlovaček. Na nic není pořádně čas. Film se zpočátku dost táhne v některých částech, později se naopak dost uspěchává – někdy to působí dost rušivě. Nemůžu ale popřít, že jsou některé scény super a finále mě bavilo. Rozhodně to není tak ucelené jako jednička a působí to více výplňově, avšak film pravděpodobně dost plní svůj účel – trošku rozšířit svět Fantastických zvířat, rozestavit figurky, představit (staro)nové postavy a nalákat na dalších x dílů. Otázkou je, jestli vám to stačí. Já stále zvědav jsem, nicméně srovnávat FZ s HP sérií už se opravdu neodvážím. ()

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama