Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Jestli by hrozilo, že bude ke slyšení angličtina podobná té z Anthropoidu, tak ať ten film pro dobro diváka raději udělají němý.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Na dabing je moc brzo, většinou se to u našich filmů ani dopředu nijak nezveřejňuje, takže je třeba počkat na trailer, jako třeba u Lídy Baarové. 

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Nevím zda tu proběhlo, že to již loni koupil Netflix. Sice to přímo neprodukuje, ale bude distributorem pro svět. Jinak neví se již, kdo by měl dabovat Zurerovou? Resp. je to natáčené v češtině? Nebo vznikají dvě jazykové verze? 

na příspěvěk reagoval rushid, fabecc1222

Raptor

Raptor (hodnocení, recenze)

Ayelet Zurer je dost dobrá - koukám na Daredevila a musím říct, že se mi hodně líbí! Tak uvidíme, jak se popere s Miladou ...

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Gant je dle filmografie ryze seriálové béčko, filmově se snad ani nedá hodnotit. Předpokládám, že on a Ayelet mají přitáhnout k filmu pozornost k filmu a tématu cizince stejným způsobem jako takový Dornan k Anthropoidu. Ostatně, že to bude v anglickém znění a až následně předabované do češtiny, to taky naznačuje, že to chce za hranice. No, nemyslím, že ten výběr zahraničních herců ty očekávání splní.  

Každopádně, ať se film povede, obdivovatelé komoušů, STBáků nebo Rusáků opět vylézají z děr a lidi mají tendenci zapomínat, případně se nestarat. 

Prubner

Prubner (hodnocení, recenze)

Dopadlo to, jak jsem čekal. Miladu nebude hrát žádná hollywoodská star, ale izraelská herečka Ayelet Zurer, o které jsem teda zatím v životě neslyšel. Začne se prý točit tento měsíc. Ale kdo ví...

na příspěvěk reagoval prkalil

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

Hana Vágnerová? no to snad né... :/
Za celý ty roky mě ještě nepřesvědčila, že umí hrát.. a ani už přesvědčovat nechci.. je mi strašně nesympatická, to musí vidět každý divák.. Nechápu, že je pořád tak často obsazovaná..

na příspěvěk reagoval vodnicka

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Každopádně v tandemu se Zítra se bude... by mohlo jít o konečně důstojné zpracování jednoho z našich vůbec nejsilnějších témat. Z podobného ranku je krom televizních záležitostí snad jedině francouzské Doznání o Slánském, že? Či je ještě něco?

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Úplná Helen Mirren, ale je to dosti očividná volba... Každopádně neméně "vděčná" role bude i Brožová/Polednová.

packa

packa (hodnocení, recenze)

Rob Roy

Tilda už Oscara má, přičemž režisér v prvním článku říká, že až po finální volbě zjistil, že mohli mít v hlavní roli oscarovou herečku.

Nicméně Tilda by byla super.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Něco tady a třeba tady. Je to možná trochu přepálenej odhad, ale můj tip pro hlavní roli - Tilda Swinton

na příspěvěk reagoval packa

packa

packa (hodnocení, recenze)

Nezbývá než doufat, že výsledek nedopadne stejně jako v případě veleprůměrných Lidic.

Držím palce!

na příspěvěk reagoval Rocky62

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama