Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele TR4XY_CZ k tomuto seriálu (3)

Zaklínač (2019) 

Právě jsem poprvé dočetl Čas Opovržení a tak cítím jistou potřebu se plně vyjádřit k seriálu. Asi před rokem jsem do toho šel s ne moc velkým očekáváním a s tím, že jsem vůbec nic nečetl a akorát jsem měl zrovna rozehraný Divoký Hon. První série mě dost bavila a tak mě zajímalo, jak se to dál vyvine. Bohužel po prvním díle druhé série (nejlepší díl celého seriálu) mě to nějak přestalo bavit, no a ke katastrofě třetí série jsem se už vyjádřil... Abych to zkrátil, tak povídky to adaptuje vskutku skvěle. Ano, je tam pár změn a první série má strašný problém se strukturou děje, ale předloze to vůbec nedělá ostudu. To nastane až v druhé sérii, kde já si za boha nemůžu vzpomenout, co se tam vůbec dělo, protože to, co jsem četl v Krvi Elfů, tam v žádném případě nebylo. Zachránit se to už potom nedalo. Samozřejmě je to Netflix, což znamená, že to musí být společensky korektní, a tak v seriálu uvidíte černé elfy, obecně příliš postav, které ztvárňují barevní jedinci nebo hnusné a tlusté čarodějky, ikdyž to Lore-wise vůbec nedává smysl. Natočené to špatně není, ale nikdy jsem neměl pocit, že se dívám na 300+ milionový seriál. Jediná věc, co byla na seriálu skvělá byl prostě Henry a po jeho odchodu nemám sebemenší chuť se na to dál dívat. 5/10 ()

Série 3 (2023) (S03) 

Na tohle už se pomalu ani nedalo dívat. Strašně moc dialogů, které nikam nevedou a díky tomu, je první polovina série doslova úplně o ničem. Já se přiznám, že jsem knihy nečetl, akorát jsem utopil pár desítek hodin ve třetím Zaklínači a považuji ho za jednu z nejlepších videoher vůbec. Takže pokud jde o správnou adaptaci, to nedokážu posoudit. Co ale dokážu posoudit je, že postavy se už vůbec nechovají, tak jak mají. Dělají spoustu stupidních rozhodnutí a jsou strašně nezajímavé a nudné. O tom oškubaném ději, kde se všechno děje úplně na random bez nějakého většího vysvětlení ani mluvit nebudu. I ta akce už omrzela a kolikrát je fakt špatně nasnímaná. Efekty se taky nijak nezlepšily. V podstatě mě už to vůbec nebavilo. 2,5/10 PS: A teď mi Henry ukaž co v sobě máš, a naservíruj mi toho svého šťavnatého Warhammera 40k. ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) 

Spoiler alert! No a padáme dále z kopce. Já už toho Zaklínače ani nepoznávám. Tohle působí jako nějaké béčkové generické fantasy s pár elementy ze světa Zaklínače. Hlavně ten Geralt se chová jako úplný dement. Proč kurva nechal toho ohnivého čuráka žít? Stačilo vzít ten jeho posranej meč a podříznout mu krk. A pokud teda nejsem úplný dement, tak jak sakra ti Elfové našli Ciri? Co vím, tak před chvílí věděli hovno kde je, a najednou se tam objeví a snaží se jí zabít? Já myslel, že ji potřebujou. Fakt se nedivím, že ten Cavill chtěl odejít. 4/10 ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama