Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 4
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (972)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Každá generácia si zaslúži svojho Herkula a Xenu. Podobne ako Twilight aj Witcher je nekompromisná adaptácia, ktorá sa v maximálnej miere prispôsobuje jadrovému publiku. Internetový shitstorm nespokojného fandomu dnes môže seriálu priniesť väčší damage než mizerný scenár, a tak miesto nadhľadu nad brakovú literatúru (nebrať nutne ako nadávku), dostávame kanonádu smiešnych dialógov a z toho vyplývajúcich absurdných hereckých výkonov (Anya Challotra akoby vypadla z Fantaghíro), lebo tak to bolo v knihách. Každopádne som aj celkom rád, že niekto dal solídne peniaze na fantasy ako z osemdesiatych rokov. Tento starosvetský prístup je celkom osviežujúci. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ve světě South Parku by to asi okomentovali slovy: „Tak nám zabili Witchera, parchanti!“.  Přesněji řečeno, Lauren Schimdt semlela Sapkowskiho na spotřební papír na jedno použití a vytřela si s ním zadnici. První sezóna, i když se tu kritizovala jako zmatená, mi přišla výborná, v jejím prolínání dějových rovin jsem se zlehka orientoval, a i když viditelně trpěla menším rozpočtem, dělala dobrou reklamu fantasy žánru. V 2.sezóně evidentně nabobtnal budget – Kaer Morhen vypadal nádherně, všechna čest – ale scenáristy z 1.sezóny během natáčení asi sežrala nějaká bruxa a následně to zmateně lepili jak se dalo. Když Laureniny profiky co do poutavosti scenáře a košatosti vyprávění trumfli i nadšenci z CD Projektu ve vynikajícím třetím herním Zaklínači, tak to si asi holka za rámeček nedá. A malá poznámka na okraj: sorry, ale hrdé elfské bojovníky nemůžou hrát černí chlapci s „boyz-n-the-hood“ účesy, prostě fakt ne. Tahleta na sílu tlačená politická korektnost v prdel svět obrací. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co epizoda, to unikát. Nečetla jsem a nehrála, takže pro mě celej ten seriál skoro vůbec nedrží pohromadě, vztahy mezi postavama nebo příběhy - zmatený, nepochopitelný, nenavazující, nikam nevedoucí... Něco mi teda přišlo hodně jako bizár - elfové, co vypadají jako děti namaskovaný na vánoční besídku? Pak např. putování Ciri byla neskutečná NUDA. Herci jsou až na výjimky nesympatický (výjimky: Joey Batey aka Marigold, Cavill jako Geralt mi přišel docela OK, hlavně mě ale nadchla Anya Chalotra). Poslední epizoda pro mě naprosto antiklimatická, bitva slabá a vzhledem k tomu, že se Ciri a Geralt v seriálu nikdy nesetkali, tak na mě ta závěrečná scéna vůbec nezapůsobila... Zase ale pár momentů to taky má - hlavně striga nebo epizoda s draky. Ocenila bych hlavně ucelenější příběh, ve kterým by se člověk trochu líp orientoval. Uvidíme, co druhá řada. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nu. K Zaklínači jsem se dostala kupodivu ve stejnou chvíli, co začala mediální masáž, ale z úplně jiných důvodů. Prostě do mě kámoš tak dlouho bušil: "musíš si to zahrát" a "poslouchám audioknihu", až jsem si řekla, že je na čase přestat se bát této série. A tak jsem ji sjela komplet během dvou měsíců. Začala hrát hru, poslechla si všechny audioknihy, koukla na seriál. Celkově je série Zaklínače povedená, leč v dnenší době již trochu přeceňovaná záležitost. Byla zkrátka a dobře ve správný čas na správném místě. Po gigantickém rozmachu hry ovšem nechápu, proč Netflix stanovil rozpočet na seriál pětikorunu na den. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že kostýmy a brnění vypadá příšerně (nilfgard ala chodící koule to prostě vystihuje), že kromě Henryho Cavila je casting tristní (yennefer je prostě příšerná, zcela se nehodící osoba, která neodpovídá předloze snad ani z jendoho procenta, at už vzhledově nebo charakterově) a že i hudební doprovod zní naprosto klišoidně (kromě fenomenální skladby Tak dej groš zaklínači). Na peníze se však nemůže vymlouvat logika. Střídání časových linií bez jakéhokoli upozornění, naprosto nesmyslné počínání čarodějů (umím koouzli, ale čumím aniž bych cokoli udělal) a nakonec brutálně dementní souboj na Sodenském pahorku, který vymýšlel někdo, kdo nemá ani minimální znalosti strategie. Jinak si nedokážu vysvětlit, že se tam všichni chovali jako totální hňupové a čarodějové předvedli těžké meeeeh. Snad se druhá série dočká více peněz. Co ovšem musím vyzdvihnout je fenomenální český dabing. A vítězem o nejhezčí hlas je Rychlý junior. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • V seriálu nechává královna Calanthé (Jodhi May) vyvražďovat v Cintře všechny elfy. V knihách však nemá žádný rasistický přístup k lidem s elfskou krví. Sama je potomkem elfské čarodějky Lary Dorren, a tak jí v žilách koluje Starší krev. (Luicy)
  • Alastair Parker ztvárnil postavu strážce přístavu v seriálu. V roce 2015 propůjčil svůj hlas postavě Tesáka, která je jedním ze 4 vládců podsvětí města Novigrad videohry „Zaklínač 3: Divoký hon“. (Geralt z Rivie)
  • Mezi první (2019) a druhou sérií (2021) vydal Netflix animovaný film The Witcher: Nightmare of the Wolf, který se zaměřil na Geraltova (Henry Cavill) mentora Vesemira. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama