Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 080)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wau to byla zase vocasárna... Naštěstí jsem za to nemusel platit, ale tak ok co k tomu psát je to béčkový sci-fi v áčkovým hávu a brutální vykrádačka všeho možnýho, ale to se už podle obsahu dalo čekat. Z hrdinů mě nebavil nikdo jsou to typicky blbý příslušníci lidský rasy a tak jsem místo nich fandil životu, aby jim přinesl smrt, protože nic jinýho si nezasloužili. Jsou tu dvě věci co to zvedají do průměru a to pěkně udělaná příšerka ta se fakt povedla a ten vtipnej konec. Sice jsem tušil, že to tak dopadne, ale pobavil mě to zas jo.50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ostanem tu vo vesmíre, ľudia sú zkurvysyni..." Abslútne nechápem ako je možné, že toto výborne sci-fi svieti v modrých farbách a hodnotenie nepreskočilo ani 70%! Pravdepodobne mnohých nasrala výrazná podobnosť s filmom Votrelec, mne to však nevadilo vôbec. Na filme sú vidieť peniaze , atmosféra je úplne perfektná a v podstate som za celý film nenašiel nejaký hluchý alebo nudný moment. Dokonca i scény, v ktorých sa nič zásadné nedeje iba sa napr. spomína na život na zemi, sú podané a prezentované zaujímavo. V niektorých momentoch zaznie veľmi dobrá hudba , ktorá mi občas pripomínala Vangelisa. Soundtrack celkovo chválim, pretože i depresívna hudba bombasticky funguje! a poháňa dej. Ďalším tromfom je nepredvídateľnosť. Tipoval som , kto ostane na žive a tip mi vlastne i vyšiel, dokonca i spôsob smrti, ale úplný záver to všetko obrátil hore nohami. Samotný záver si dovoľujem označiť za úplne bombový! Takto má končiť horor a takto kľudne môže končiť i sci-fi. U mňa jedno z najlepších sci-fi za posledné roky spolu s Interstellarom a Gravitáciou. K dokonalosti chýba pár minút navyše, v pohode by som ich zvládol i s radosťou prijal. Možno časom nejaká rozšírená edícia na blueray, ktovie... 90%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Životu chybí... život. Sice má velmi pěknou tekutou první scénu a velmi ambiciózní výtvarnou stránku, dokonce prý ten macarát, co zmutuje v chobotnici z druhého patra, odpodívá vědeckému poznání. Vědeckému poznání ale rozhodně neodpovídá rytmus filmu, který se rozjíždí jako začátečník v autoškole. Střídání úmorných a toporných dialogů a akčních scén opravdu nepokládám za rytmus, kterému se u podobného thrilleru chci oddávat, Obzvlášť, když motivace k akci je každou minutou vycucanější z prstu. Ta béčkovost by nevadila. Kdyby nebyla překrytá zbytečným nátěrem pokusů o hloubavé áčko a kdyby Espinosa nerežíroval s pravítkem v zadku, mohla to být aspoň taková legranda jako v prvních scénách. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Už jste si někdy pustili trailer ve slow motionu? Zkuste na tento fim a nemusíte na snímek vůbec chodit. Bylo to až příliš nenáročné, dost jsem se nudil. Nevím jestli se snažili, aby film připomínal dějem Vetřelce, v pozdější fázi mimozemský tvor trošku Vetřelce začíná připomínat, ale dějem to bylo bez žádného vyvolání strachu nebo emocí. A asi zatím největší zklamání tohoto roku, protože to vypadalo, že to může být celkem zajímavý snímek z prostředí, které mám rád : 50%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ale ono to nakonec nebylo vůbec tak špatné! Život je prostá vyvražďovačka, která si sice ve vícero místech netyká s logikou, ale těch několik (ošklivých) scenáristických berliček a pár zjednodušení nedokážou zkazit filmový zážitek, pokud si jej svým hnidopišstvím nezkázíte sami. Atmosféra je už od počátku docela hustá a dokáže se udržet až do zdařilého finále. 7/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama