Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohlo to byť omnoho lepšie. Atmosféra a vizuál sú na úrovni, obsadenie fantastické, námet síce nie priveľmi originálny, ale v podstate ok. A prvá polka dávala istú nádej na dobrý thriller. No konanie postáv to celé zmrvilo. Nakoniec sa z Life vykľulo obyčajné a hlavne neprekvapivé sci-fi b-éčko. [#15/2018] ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Život je sonda do ľudského i mimozemského života, ktorá nám približuje, aký sme slabý a krehký. Znova je to ten známy boj medzi nami a vesmírnou kreatúrou, ktorá na počudovanie pochádza z marsu. Je šikovná, je inteligentná, je silná a je zákerna. A opäť je v prevahe nakoľko naše ľudské kosti nevydržia toľko čo tento patos z inej planéty. A tak sa roztáča hra o život... Najväčšie plus je súbor správnych hercov ktorý tento inak klišoidný dej posúvajú do úplnej inej roviny. Bola to zábava. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Pokud by se dařilo, můžem se vrátit domů a pokud selžem..." Pro mne docela příjemné překvapení, vlastně jsem nevěděl, že jde o sci-fi horor. Téma sice není originální, že Ridlie Scotte, ale má to atmosféru a perfektní vizuální provedení, sedět v kině, možná bych hodnotil i nejvýš. A ten závěr je třešničkou na dortu :-) ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

No tak abych řekl pravdu tak jsem moc nečekal, ale dostal jsem solidní scifi horor, na který se opravdu dá koukat a i pořádně užít. Řekněme, že první třetina je i hodně vědecky uvěřitelná a kdo se trochu zajímá o vesmír atd. tak si to jistě užil. Po objevení se ovšem marťanskýho Digi příšeráka už jde ovšem vše na hororovou vlnu a je to opravdu slušná podívaná. Má to atmosféru, slušně napínavé sekvence nahánění a výborný závěr. Tohle mě prostě bavilo a pořádně jsem si to užil a ti škarodílové jsou opravdu směšní. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor. Čtvrtou hvězdičku si nicméně zaslouží za odvahu tvůrců vůbec film realizovat a sluníčkový konec. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Žánr který mám vrytý pod kůži, proto ta čtvrtá hvězda navíc. Námět je moderní pojetí Vetřelce jedničky, celé je to zasazeno do současnosti a vesmírné stanice ISS. Nejednou se mi vybavily záběry z Gravitace, i když ta byla propracovanější. Vlastní děj je pak klasický survival horor z prostředí vesmírné stanice. Téma je jednoduché, zhruba do 2/3 filmu vše jede logicky a dobře, bohužel poslední třetina je dost přehnaná a nesmyslná. Každopádně mají autoři ode mě palec nahoru za poslední scénu která mě moc potěšila :). Jako B-čko je toto ale špička, prototo to vysoké hodnocení. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

O 10000% procent lepší než Gravitace, o 100% horší než Vetřelec. Bylo to takové jednoduché scifi béčko s několika opravdu dobrými nápady. Na celém filmu je ale nejlepší konec. Te se fakt povedl. Vizuálně to bylo zmáknuté na jedničku a spousta záběrů baví. Calvin ve své finální podobě je hustej. 70% ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Od začiatku béčkový film s áčkovým obsadením. Jediné čo je iné a možno trochu neočakávané je ten koniec, ktorý však spravili čisto a jasne preto, aby sa ním odlíšili od ostatných podobných filmov. ()

RAY~ 

všechny recenze uživatele

Miluju scifi, ale tohle je fakt totální debilita a doporučuju všem, aby zbytečně neztráceli čas koukáním na takovej paskvil. Je to vykrádačka bez atmosféry, ve který Vás překvapí jen stupidní chování postav. Jinak nic. ()

fichty91 

všechny recenze uživatele

Napětím super, tvor z Marsu mě chvílema slušně zapustil do sedačky, ale jinak nuda a šeď. Otřepaný námět, "marťanovská" scéna z Times Square, klasická americká dávka emocí a nezapadající deadpoolovské vtipy Ryana Reynoldse, nad kterým se po nečekaně krátký chvíli režisér smiloval. Snad první film, kde mi úplně nesednul můj oblíbenec Gyllenhaal. ()

.sayuri. 

všechny recenze uživatele

Za mna ano. Ked idete na to s tym, ze necakate ziadneho Votrelca ale chcete jednoducho vidiet trochu toho vesmiru, staru znamu ISS a nejaku svinsku potvorku, ktora zneprijemnuje zivot partii kozmonautov tak sa vam to bude pacit. Ak ale sa na to chce clovek pozerat trosku realisticky tak z toho moze byt sklamany. Postavy nie vzdy uvazuju realne a stare zname kliche ako "zostavaju nam necele dve hodiny kysliku, podme sa rozpravat nad nasimi zivotmi v tieni Zeme a melancholicky spominat na detstvo a na ludi co nam chybaju nez aby sme riesili ako sa zachranit co nas samozrejme napadne tak tesne pred koncom..." Cele to bolo take, ze nemusite byt ani doktor, biolog alebo astronaut aby ste vedeli, ze takto by sa asi nikto nespraval keby objavil 'martana'. Skor sa spravali akoby zabudli zavriet okna a vletela im tam nejaka potvora a oni nevedia ako ju znicit kedze ju nemali cas preskumat.. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Obyčajné scifi béčko s áčkovým obsadením a snáď céčkovou digi príšerou. Až na úvod a úplný záver veru nič moč... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Život mohl být fantastickým béčkem, který by dělalo čest sci-fi. Ono sice ostudu nedělá, ale potenciál byl tak obrovský, že převládá po skončení zklamání. Nejdřív k těm lepším věcem. Moc nechápu, jak dokázal Daniel Espinosa přemluvit takový počet áčkových herců, aby šlo do jeho filmu. Hlavní čtyřka, Gyllenhaal, Ferguson, Reynolds, Sanada, jsou zárukou kvality minimálně co se herců týče a co se postav týče, dávají jim všechno, co jim scénář dovolí. Jak většina nadává, že se jim nelíbí ten vědečtější přístup, mě se naopak líbí. Dodává to filmu na vážnosti, však proč by každý sci-fi mělo vypadat jako Den nezávislosti?! Jenže tím se pomalu loučím s pozitivy. Zhruba uprostřed filmu je tak 20 minut, kdy se všechno děje repetetivně a diváka to hodně unudí. Posádka jen přebíhá z místa A do místa B a snaží se najít Calvina, ale nenechat se od něj, nevim co, sežrat? Calvin jako takový je silně nevyužitý a zprávy, že se jedná o jednoho z nejhorších a nejnudnějších mimozemšťanů jsou pravdivý. Neřikám, že tam musí hned běhat další vetřelec, ale mohl být udělaný líp, to rozhodně. Svůj potenciál pak naplňuje fakt až v posledních 10 minutách, kdy dospěl do takový podoby, že z něj jde možná i strach. O logice samozřejmě nemluvím, byla fail s Sunshine a několik logických failů se najde i tady. A zoufalé finále mi alespoň trochu vynahradila poslední scéna, kterou naopak chválím. Byla moc fajn a pěkně ukázala lidstvu prostředníček. ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Mix Vetřelce a Gravitace. Plus trapná snaha o kontroverzi v závěru. Herci ale moc nemají co hrát. Žádné napětí ani dialogy. Všichni se chovají jak pitomci a nelogicky, jako bezbranné mlčící ovce. Proto vše ve finále tak i vypadá. Moc jsem se na film těšil, ale takhle teda ne, holenkové. Prostředí lodi, emzák i Země jsou super. Za to dávám **. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Vlastně vůbec nic nového. Gravity mělo lepší záběry a hravou kameru, Alien zase tu správnou hororovou atmosféru a strašidelné monstrum, zatímco scénáristé filmu Life pojmenovali toho ufouna jako Kelvin. To opravdu není hororové jméno. Co mně ještě vytočilo, byl ten úplně zbytečnej cliffhanger na konci, takové lákání na pokračování jsem už hodně dlouho neviděl. Nakonec tedy Daniel Espinosa stvořil průměrnou žánrovku, která nenadchne, ale ani neurazí. Lepší než Alien Covenant. ()

mirra66 

všechny recenze uživatele

Nelze asi jinak, než srovnávat s klasikou, tedy s Vetřelcem, neboť inspirace je zde zřejmá. Tady však narazila kosička na balvan, protože v tomto srovnání nesahá klasice doslova ani po bříško malíčku na levé noze (i když v dnešní době efektů by teoreticky měla být novinka úplně jinde, ale "málo platný", efektem námět nepřebiješ). Zhodnotil bych film tedy jen krátce, a to za pomocí rozdělení filmu na dvě části. V první i druhé části mne totiž zaujalo ztvárnění životní formy, ale pokaždé s jinými pocity. Jestliže v první části filmu, dokud se jednalo o velmi malou životní formu až do stále ještě relativně malého organismu, mne tato životní forma svým vzezřením a fungováním dosti zaujala, tak ve druhé části šlo doslova o klišé či brak, obrovské zklamání. No a jsem vlastně u konce, protože jinak nemá tento film, co k hodnocení (nuda a totálně bez nápadů, efekty fajn). A abych nezapomněl, jestliže se často naříká nad stupiditou chování postav ve filmu, např. posádka Promethea nebo Covenanta, tak se podívejte na toto dílko a uvidíte, že lze být ještě hloupější (byť je to k neuvěření). Závěr filmu měl být překvapivý, ale to se také nepovedlo (tak nějak jsem to čekal). Bohužel, promarněný film, jehož hodnocení činí (dvou hvězdičkám unikl těsně, a to jen z důvodu týkajících se toho malinkého živočicha) ubohých 41%. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech zase jedna solidní vyvražďovačka ve vesmíru. Jsem zvědav, jestli bude pokračování, protože pokud ano, soudě ze závěru nepůjde o žádný komorní masakr jako tady... EDIT: 6. 11. 2022, druhé zhlédnutí. Tak pokračování jsme se zatím nedočkali, což je škoda. Asi... ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama