Reklama

Reklama

Boku no Hero Academia

(seriál)
  • Japonsko 僕のヒーローアカデミア (více)
Trailer 6
Japonsko, (2016–2024), 59 h 21 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Kóhei Horikoši (komiks)

Scénář:

Jósuke Kuroda

Hudba:

Júki Hajaši

Hrají:

Daiki Jamašita, Nobuhiko Okamoto, Aoi Júki, Džun'iči Suwabe, Tasuku Hatanaka, Akeno Watanabe, Kósuke Kuwano, Inuko Inujama, Eri Kitamura, Kóki Učijama (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Obsahy(1)

Boku no Hero Academia se odehrává ve světě, kde má 80 % populace nějakou speciální schopnost. Je to svět superhrdinů, kteří bojují proti těm, kteří své speciální schopnosti zneužívají, a proti nejrůznějším monstrům, která se občas objeví a narušují poklidné životy ostatních. Hrdinové jsou obdivováni a spousta mladých chlapců sní o tom, že jednoho dne to budou oni, kdo bude bojovat se zločinem. Izuku Midoriya je jedním z nich. Již od malička měl naprosto jasno v tom, čím chce být až vyroste, a jeho vzorem se stal jeden z největších hrdinů - statečný All Might. V cestě mladého chlapce však stojí jedna obrovská překážka. Izuku Midoriya je totiž jedním z těch zbylých 20 % populace, která žádnou speciální schopnost nemá... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Terezinka198 k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2016) (S01) 

Když slyším na určitá anime jenom chválu, většinou mám obavy a bývám kritická až běda. Ale naštěstí BNHA dosáhla svých ovací, příjemně mě rozesmála a dokonce mi předhodila pár postav, které jsem si hned zamilovala. (Ať už se jedná o znuděného Senseie, kterého nejde nemilovat, nebo vzhledově zajímavého Todorokiho - doufám, že bude mít brzy víc prostoru v příběhu - nebo - překvapivě pro mě samotnou - o chlup lepšího Bakugoua, než je Midoriya, protože nakonec jsem si toho uřvaného nafoukance i oblíbila! Překvapivě, ale přece..) All Mightovy ksichtíky mě časem začaly rozesmívat a přestože nemám moc ráda "vystíňované obličeje", ty jeho mi sedly dokonale. Co dodat k příběhu? Jasně, působí to klišé, ale je tam akce, souboje jsou skvělé a bavilo mě to. Padouši sice nic moc ve srovnání s našimi hrdiny, ale budiž - padouši, do toho! Já vím, že ten svět jednou ovládneme! >:) ... Takže proč ne? BNHA mě svou první sérií dostalo, takže se brzy kouknu i na tu druhou. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Jak jsem se vyhýbala BNHA pomalu jako čert kříži, protože jsem měla asi přehnaně vysoké nároky, i druhá série mě příjemně překvapila, když mé nároky splnila na jedničku. Konečně dostávají více prostoru i jiné postavy, které jsem si oblíbila, "nově objevené" postavy, které si mě mírně získaly, taky nezklamaly, náznak nových padouchů ( >:) do toho! Chci vás vidět v další akci, ma bois!). První část byla geniální (a hlavně bylo více Todorokiho :D ty bílé vlasy, sakra... a více vztekání se od Bakuga!), sice byla jako přes kopírák s jinými podobnými shounen animáky, ale co už. Když baví, tak baví. Gimme more of my sleepy Aizawa-sensei and I won't hurt anyone~! Druhá část možná trochu nudnější, ale třetí část ji hravě zastínila. Co dodat? Určitě zase brzy zkouknu během jednoho dne i třetí sérii, protože mě to fakt baví. ()

Season 3 (2018) (S03) 

První část byla naprosto geniální. Dostali jsme více záporáků, kteří měli konečně pořádný prostor se předvést. Ale hlavně tady byl epický souboj Allmighta se šéfem našich záporáků. Damn and ouch. Skvěle zpracované, nemám slov... ale pak bohužel zákonitě přicházejí na řadu slabší chvíle. Ano, narážím tím na získávání hrdinských licencí... (že by předešlý sportovní festival spolu se vstupní zkouškou téměř přes kopírák?) but whatever. I tak jsem se bavila. Bakugou vs. Midoriya mi zvedl náladu i naději. Ale ten konec - the big three is hopefully just one big joke. Uvidíme, co přinese 4. série. 9/10, protože mě druhá část lehce už nudila. Kdyby udělali jenom 12-13 dílů a mistrovsky to zakončili soubojem, tak by to byla zase skvělá podívaná, kde by nebylo třeba nic řešit. ()

Season 4 (2019) (S04) 

Nechápu všechny ty kritické pohledy na čtvrtou sérii, protože i tahle série byla doslova pecka. Jeoffrey shrnul většinu mých myšlenek, takže není třeba moc dodávat. Snad jen to, aby se nenechali ostatní odradit špatným hodnocením nebo přehnanou kritikou, protože to opravdu stojí za to. Nenechte se odradit začátkem, kdy si říkáte: Co mi to může dát, když Allmight vs. All for One bylo už tak epické, že se to asi jen tak nepřekoná? Má to v názvu akademii, ale vůbec na půdě školy nejsou. Jo, jedná se o praxi a i mně trvalo asi tak dva, tři díly, než jsem si zvykla, že to bude mimo školní pozemek. A hlavně mi to vynahradil Overhaul a celá yakuza. Že já vždycky tíhnu spíš k těm záporákům. That moment when you love villains, but it's anime about superheroes. (Jediné slabší místo byl školní festival, přesněji řečeno linka "s padouchem", ale i ta mě postupem času s trochou nadsázky začala bavit). Endeavor si u mě trochu šplhnul a post-credit scénka mě naštvala. Trigger is here as always. Jak dlouho budeme čekat na další sérii?! To nevydržím. PS: Celkem mě těší, že jsem v Lemillionovi neviděla Tintina sama. ()

Reklama

Reklama