Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

Chen 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem se obával většího propadáku. Na moderátora i českého Fourase si musí člověk hodně (ale hodně) zvykat, ale to pro mě nebyl největší problém. Tím byl fakt, že chybí některé (alespoň mnou) oblíbené části soutěže jako setkání s Mistry. Ve jménu "přijatelné" stopáže byly odstraněny některé nejzajímavější aspekty. Technicky mě ale česká mutace docela potěšila (předpokládám, že je to díky zapojení francouzských filmařů) a nakonec převládá lehce pozitivní dojem. 50 % ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem zbožňoval tento pořad a jsem rád, že to je i v české verzi, ikdyž Prima přenesla pár svých neřestí , které plodí při tvorbě svých zábavných pořadů, tak hodnotím čtyřmi hvězdami. Sentiment je sentiment. Polovina českých soutěžící jsou sice celebrity, které vůbec neznám, Bouček není můj favorit, děvčata jsou oblečena do naprosto asexuálních sportovních věcí a nejvíc mi vadilo, že některé soutěže jsou moc poplatné moderní době - viz. automaty, dotyková podlaha atd. což mi moc nepasuje ke středověkému hradu, tygrům a kouzelníkovi ( mimochodem Rosák je o třídu lepší než astmatický francouzský Fůra) Podtrženo sečteno, mouchy to má, ale já se pobavím. ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nečekal bych, že se budu u primáckého pořadu docela bavit. Pozorovat celebrity mezi hady, mouchami a dalšími hezkými zvířátky nebo jak se snaží prolézat všelijakými klaustrofobními místy je velice škodolibá zábava, ale k popukání. Původní Pevnost Boyard příliš neznám, ale vím, že se mi nelíbila už jen tím, jakou stopáž měla. Tady kdyby nebyly opět a stále reklamy a všelijaké kecy v kleci kolem a neustále úchylné záběry na plazi či pavouky, tak je to příjemná hodinka a čtvrt s docela příjemnými lidmi - soutěžícími, kteří sice vřískají a chovají se jako děti ve školce, ale neměl bych jim to za zlé. Připomínku bych měl zase k Liboru Boučkovi, k němuž se lépe vyjádří někdo povolanější https://www.stream.cz/porad-ludka-stanka/10010050-nejotravnejsi-postavy-televiznich-obrazovek . Opravdu tu žádný jiný moderátor není? A pak ještě Jan Rosák jako otec Fouras. Musím říct, že mi to přišlo jako taková verze Riskuj na cestách, ale zase Rosák je známý svým velmi spořádaným projevem a to je dobře, ale vadily mi nepříliš náročné otázky - hádanky na úrovni první třídy. Každopádně s potěšením musím říct, že očekávání na bodu mrazu naprosto přebila realita, která není vůbec hrozná. 60% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálního Boyardu jsem viděl jen několik dílů, nijak mne to příliš neoslovilo. Primácká verze mi vzhledem k české účasti a tudíž větší autenticitě bez nutnosti titulků či dabingu, přišla koukatelnější. Přestože je to dle mne jen taková zbytečně nákladně natáčená kravinka, u které se pobaví v hlavní řadě soutěžící, mne první díl i pobavil. Nejen některými výstupy, ale i jakousi sebeparodií. Sledovat, jak si další naše "celebrity" hrají, však dále nehodlám. ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Tak i ČR se zapojila a vyslala své "hvězdy" do této legendární pevnosti. Pamatuju, jak jsem jako malý žral původní francouzskou verzi a tak jsem se rozhodl dát šanci i české verzi, která byla v našich zemích stejně oblíbená jako Hry bez hranic. Panovaly jen jisté obavy z toho, aby to nebylo až tak moc okleštěné, jako podprůměrná britská verze. No, čekal jsem to o něco lepší, ale rozhodně nejsem zklamán. Bouček jako moderátor umí, soutěžící ve většině případů berou hru jako zábavu a to je to hlavní. Jen je škoda, že to produkce (hádám ale že za to může francouzský štáb, který se o to stará) nezkusila dát plnohodnotné, tedy i s Pány temnot. Je to tedy okleštěné, ale ne až do takové míry, že by to bylo na 40minut, jako v UK verzi. Zamrzí i moderní pojetí disciplín, ale to je holt posun doby a to, že to upravují sami francouzi. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama