Reklama

Reklama

Columbo: Výkupné za mrtvého

(TV film)
  • USA Columbo: Ransom for a Dead Man (více)

Obsahy(1)

Vynikající advokátka Leslie Williamsová má již dost svého manžela, jinak velmi respektovaného soudce Paula Williamse. Po pečlivých přípravách muže zavraždí a zbaví se mrtvoly. Sama sobě pošle anonymní vzkaz od „únosců". Před přivolanými agenty FBI pak s pomocí magnetofonového záznamu finguje manželův telefonát. Paulovo tělo je nalezeno krátce poté, co Leslie sama sobě zaplatí výkupné. Vyšetřovatel poručík Columbo si však povšimne zajímavého detailu – žena se po Paulově zmizení vůbec nezajímala o jeho osud... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých Columbov a hneď sa dá o ňom povedať, že jeden z najklasickejších. Ako keby sa tvorcovia inšpirovali prvými tv filmami a neskôr iba opakovali danú schému. Treba povedať, že chvalabohu. Výkupné má výborného vraha, respektíve vražedkyňu, ktorá je neomylná, avšak má jednu "charakterovú" vadu, na ktorú nakoniec doplatí. Za tento psychologický záver dávam plný počet. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Pěknou nedůvěřivou dávku ješitných otázek dává Columbo už ze startu. Všímá si veškerých detailů a proto usvědčí snadno advokátku. Je však pravda, že Leslie je až moc průhledná. Druhý Columbo ve kterém se učí řídit letadlo :-) je dalším hodnotným kouskem do série, ovšem tentokrát průměrným... "Bratranec Ralph byl tak skvělý, že jsem měl chuť ho zabít" (Columbo k Leslie) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Druhý Columbo už je takový, jakého ho známe a jakého ho máme rádi (však to také hlavní vražedkyně na konci dílu vystihuje). Nevadí mi díly, kde vraždí žena, ale vždycky to nemá to kouzlo a něco tomu chybí. Zde to neplatí. Leslie Williams je dost možná nejlepší vražedkyně, s jakou se Columbo kdy utkal. Někdy působí skoro až ďábelsky, ale svým způsobem je vzrušující. A její plán byl naprosto brilantní, až jsem si říkal, že v reálu by byl každý vrah líný, aby něco podobného udělal :) Druhá hlavní ženská postava, její nevlastní dcera, mi naopak lezla velmi na nervy. Ona sice byla v právu a byla v roli oběti, kterou vykořisťuje její zlá macecha, ale pro mě to byl jen rozmazlený spratek. Columbovi sice pomohla, ale tím si už mé sympatie nezíská. Navíc ta závěrečná pointa mi přišla na tak povedený díl poněkud slabší. Film má mnoho vtipných momentů (Columbo a mejdlíčka na záchodě, Columbo v letadle,...). Další z nejlepších epizod. ()

mol1111 

všechny recenze uživatele

Colombo už prakticky tak, jak ho známe (kabát, manželka).  Mně to hodně kazí extrémně nesympatická dcera mrtvého, které by člověk měl fandit, ale prostě to nejde. Vlastní děj je trochu slabší. Federální agenti se po vraždě podivně vypaří. Dcera se najednou zjeví, aniž by o ní před tím padlo jediný slovo. Není ani naznačeno, jakým způsobem chce vražedkyně vyprat peníze, jejichž čísla si policie zapsala; a tím pádem se děj ani nenamáhá vysvětlovat, proč tak ještě neučinila. Dabing TV Nova na DVD mi nepřišel moc dobrý. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Že by bežná žena len tak zvládla urastené mužské telo zabaliť, naložiť do auta, vyložiť a zhodiť z útesu a ani si nepokaziť účes, o tom by scenárista rýchlo zapochyboval, keby aspoň raz v živote potreboval naložiť len štyridsaťkilové vrece zemiakov. Zjavne to neskúšal a tak film začína trochu pochybne. Columbo najskôr vyzerá na nesvojprávnu osobu, neskôr sa trochu rozbehne, ale vždy vyzerá viac ako pozorovateľ, nie vyšetrovateľ. Využiť mladé dievča ako volavku, neviem, či by takto niekto mohol postupovať. –––– Kdybych já byl v rukách únosců a moje žena se nezeptala, jak mi je... Přemýšlel bych o tom. –––– Ralph byl tak perfektni, že jsem měl chuť ho zabít. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Pri lete lietadla dole hlavou nie sú Leslie (Lee Grant) ani Columbo (Peter Falk) pripútaní a aj napriek tomu nevypadnú zo sedačiek. (zoot3r)
  • Film, který Margaret (Patricia Mattick) sleduje v televizi, je Pojistka smrti (1944). (Borin)
  • Lee Grantová byla za roli právničky / vražedkyně nominována na cenu EMMY. (Epistemolog)

Reklama

Reklama