Reklama

Reklama

Goliáš

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2021), 27 h 17 min (Minutáž: 38–65 min)

Hrají:

Billy Bob Thornton, Tania Raymonde, William Hurt, Maria Bello, Olivia Thirlby, Sarah Wynter, Ever Carradine, Nina Arianda, Molly Parker, Damon Gupton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Americký seriál přináší příběh Billyho McBridea (Billy Bob Thornton), někdejšího špičkového právníka, který v současnosti tráví většinu dne v barech, ale nechá se přesvědčit, aby se ujal případu, jenž byl odložen jako sebevražda. McBride se kauzou začne blíže zabývat, aby zjistil, že se dostal na stopu něčeho velkého, něčeho, co ho může postavit proti jeho bývalé právní firmě a co může ohrozit nejen jeho, ale i jeho nejbližší... (Necrotongue)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

stOKYi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria : Prvá polovica seriálu bola veľmi silná, silné okamžiky a opäť skvelý BBT. Záverečný súd a hlavne posledné dve časti ma veľmi nepresvedčili. Trošku mi to škrípalo v rozhodnutiach hlavných postáv a nedávalo mi to logiku. Avšak, celý seriál musím hodnotiť veľmi kladne a nesmierne zaujal i napriek chybám. Som zvedavý na druhú sériu. 2. Séria: neskutočná jazda, druhá séria dokonca ešte lepšia ako prvá. Záporák záhadný, charizmatický a neskutočný psychomat. Ostatné postavy sa určite nedajú zahanbiť. Úchyláci, čudáci a jeden diel lepší ako druhý. Príbeh graduje, postupne sa odhaľuje až nakoniec....však nechajte sa prekvapiť. Určite u mňa TOP. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech musím konstatovat, že to jde pěkně po povrchu. Postavy jsou jedno velké klišé - ztroskotaný, chlastající a hláškující kdysi slavný právník, kterému pomáhá ukecaná ženská od rány ve středních letech a krásná prostitutka a k dovršení všeho proti právníkovi stojí až směšně přestylizovaný záporák s ohořelou polovinou obličeje, co sedává v tmavé místnosti za zvuku vážné hudby. Jako fakt? :D Moc mě to nemotivuje dívat se dál. ()

Reklama

arbitr 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem Jedné noci dal plný počet, tady nemůžu jinak. Opět to táhne právník v hlavní roli, tentokrát luxusně vyvedený a poprávu Zlatým glóbem oceněný Billy Bob. Také ostatní postavy se mně moc líbily a kamera s hudbou to celé rámuje v kalifornských reáliích. A pokud si myslíte, že jste přiliš malí a bezvýznamní, zavřete se do pokoje s hejnem komárů. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Goliath trpí klasickým "netlix syndromem". Dlouhá stopáž, žádná ctnost vůči tomu tam prdnout největší kvanta nezajímavostí a nudy. Celé je to sporné. Mezitím, co některé díly jsou uspokojující, tak některé jsou taková nuda, že si myslíte, že koukáte na záznam sjezdu svědků Jehohových. Celému tomu kraluje Thornton a jeho nepopiratelný herecký talent. No a ta Parker "na stará" kolena bude hrát snad ve všem. Celé to dává dohromady zajímavý příběh, alespoň na těch pár epizod. Ale problém je v tom, že vás to tak nudí, že se základní fakta, která byla řečená už v prvním díle, se dozvídáte skoro až ve čtvrtém. Druhá série asi nebude. A je to jenom dobře. Asi bych to nedal. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se ne a ne rozhodnout, čím vlastně být. Rád by byl seriózním spletitým dramatickým seriálem o korporátním právu à la Damages. Jenže by zároveň rád byl i o ne až tak smrtelně vážně se beroucí charismatické alkoholické trosce s traumatem a krizí středního věku à la Californication (či dnes již spíše BoJack Horseman) a jejích rodinných i vztahových eskapádách v LA. K tomu ždibec sitcomu "právník a jeho děvky dělají byznys na koleně" a aby toho snad nebylo málo, tak by zároveň chtěl reflektovat něco toho "sociálna" skrze pohled na soukromý zbrojní průmysl. No a v neposlední řadě být seriálem s bondovsky střiženým popáleným überzlotřilým záporákem, který z ústraní své sluje skrze kamery šmíruje celé město, tahá za nitky, luská na všechny, je popálený a má poskoky. Zkombinovat Damages s Californication na papíře není vůbec zlý nápad, jenže jakkoli zde obě ty linie fungují, tak čistě každá za sebe a nikoli pospolu jako součást jednoho celku. Ta právní je sice pohádková, protože podobný případ by se nikdy neodehrál v rámci (tý)dnů a samozřejmě by se ani na míle nepřiblížil soudní síni, ale funguje, ne že ne. Rozměr se zlými korporacemi a Dr. No pak nefunguje ani trochu a jde vyloženě o guilty pleasure materiál. Jenže... Ono se na to výborně dívá; od skvostné znělky to epizodu za epizodou odsýpá, slabší momenty táhne duo Thornton/Arianda, silnější skvěle gradované nereálné (mimo)soudní pasáže plné osobních záští i vendet a sledovat Billy Boba chlastat, fuckovat všechny kolem a k tomu trousit ten rádoby právnický žargon se prostě neomrzí. Čili byť by tomu jen a pouze prospěla větší scenáristická jednota, tak to (za)baví obstojně. Jakkoli pouze v případě, že ty asi tak dva tucty lepších právnických seriálů již máte dokoukané. Druhá řada se chytře zbavila korporátního práva a jde přímočaře po klasickém případu obhajoby dvojité vraždy. Navíc nejde o právnické drama, Billy a spol. jsou tentokrát spíše v rolích soukromých oček rozkrývajících pozadí propojení politiky, korupce a kartelu. Nese se to v duchu "hallerovek" Michaela Connellyho. Jenom horší. Záporáci jsou karikatury, nikoli charaktery. Mnohé motivace a zvraty jsou na přes držku. Působí to, že celé L.A. obývá deset postav, které stojí za vším. Co naopak funguje, je linie Billy/Marisol. Kolem té se to mělo vystavět. Vše ostatní je tak nějak navíc, odnikud nikam. Sympaticky realistické rozuzlení dojmy však přeci jen v mnohém zachraňuje. | S1: 3/5 | S2: 3/5 | ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Obe miesta (Hotel aj Bar Chez Jay), v ktorom Billy McBride (Billy Bob Thornton) býva, tiež popíja, sú skutočnými miestami nachádzajúcimi sa v Santa Monice, Kalifornii. (Kaceris)

Reklama

Reklama