Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jéje, třetí série je těžká katastrofa. Nejenom že dějově to je absolutní nuda, nesmysl a scénáristická demence, ale navíc se tady dočkáme tlusté černošky, zombies (navíc trapně v kombinaci s motorovou pilou), oživování mrtvejch, zbytečně moc překombinovanosti atd. Celej ten nápad věnovat tuhle sérii čarodějkám neni vubec podle myho gusta. Navíc mužské postavy byly v podstatě uplně vyhřeznuty na vedlejší kolej. Buď tam hrajou chvilku nebo dementa nebo mrzáka. A herecké výkony mi z mozku dělaj kašičku, kolikrát je to fakt hrůza, i když se to tvůrci snažej zakrýt zajímavou vizuální stránkou, ale mě neoblbnou. Jde to totiž fakt do sraček největších, takže tady snižuju na 1 hvězdičku... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 3.sérií mi stačili prvé dva diely a prestávalo ma to baviť. Zvyšok bol pre mňa akousi stratou času. Prišlo mi to, akoby sa chceli režiséri a scenáristi a tiež herci iba poriadne vyblázniť. Celkovo príbeh o čarodejniciach nemôže byť veľmi dobrý. Navyše keď je to zmeska pošahaných pätnástok, ktoré práve dostali svoj prvý menzes. To ma skutočne neláka. A o nejakom strachu sa tu netreba rozpisovať, nebola tu dokonca jediná lakačka a z hororu sa prešlo na telenovelu. Ale celkovo strata strachu a hororu sa už vliekla aj ďalšími sériami. Prečo si teda tvorcovia dajú do samotného názvu slovíčko "Horror"? To človek čaká, že sa zaserie aj keď na to bude pozerať na pravé poludnie, za slnečného počasia a držiac svoju mamu za ruku. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím.. Není to tak silný jako první série, ale i tak je to dost slušné, přesto cítím záchvěv zklamání. Strachu už se nedočkáme vůbec, ale baví mi to čarodějnictví. Linii s Laveau a LaLaurie bych s klidem vynechala, to samé se dá říct o Sekerníkovi. Málo Kylea a moc Madison, tu měli nechat spinkat.. Co mi velmi mrzí je smrt několika dobrých postav. Všechny, kterým jsem fandila skončily pod drnem. Holt koho si oblíbím, umře. :D Ale najdou se i světlé chvilky. Třeba Zoe, nebo vymyšlené moci postav. Taky díl se zombíkama stojí za to. Už aby byla čtvrtá série, snad mi nezklame. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najfeministickejšia séria tohto seriálu. Toľko ženských postáv, až kvôli tomu vynikne pár tých mužských ako napr. sekerník, woodo šaman a lovec čarodejníc, ktorého posledná scéna patrí k najlepším scénam série. Najemancipovanejšia z nich je postava stvárnená Sarah Paulson, ktorá prekonáva najväčšie množstvo problémov. Kvôli spomínanej prevahe žien to nebola moja najobľúbenejšia séria, avšak ma nijako ani neurazila, nemám žiadne väčšie výhrady. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden ze slabších AHS. A to nikoli z důvodu čarodějnictví, ale z absence zajímavých charakterů, jak tomu bylo u druhé série s podtitulem Asylum. U té mě postavy nejen nezajímaly, ale i iritovaly. Jediným velkým plusem byla postava Kathy Bates jako sadistická žena a vražedkyně z 19. století. Škoda, že film nakonec nebyl pouze o ní v době, kdy ještě byla smrtelnou. 65% ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama