Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako každá ze sérií American Horror Story - i tato má neskutečně úžasný první díl, který ovládla Kathy Bates :) Jsem neskutečně ráda, že se tam objevují herci již z předešlých sérií, jelikož jsou ohromní :) Ono se řekne - čarodějnice - to bude nuda...a z počátku jsem si říkala, že to nedosahuje takových kvalit, jako jsem byla zvyklá :) Ale Kathy Bates a Jessica Lange opět předvádějí role, které mi na ně pasují ze všech nejvíc :) A když se tam objeví na Halloween lidé, které už jste opravdu hodně dlouho neviděli - hmm... překvápko :) :D Tak mám třetí sérii za sebou a jsem opět nadšená :) Zjistit, která bude další Nejvyšší tohoto Covenu a objevovat plno informací ohledně historie těchto výjimečných žen - to mě opravdu bavilo :) Všechny postavy jsou neskutečně zajímavé a proto, že je tam plno obětí a plno osob, které "padnou" za svou víru a přesvědčení, není to žádná slaďárna ;) ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšila jsem se a jsem mírně zklamané. Ne, že by se mi tohle zpracování čarodějnické tématiky nelíbilo, to ne, mám ji ráda, ale něco tomu chybělo, nebylo to prostě to pravý ořechový. Místy mi to přišlo trochu bezduchý až nucený. Vůbec se nedivím, že má tahle série na rozdíl od ostatních poměrně nízké hodnocení, protože nesplňuje kvality předchozích dílů. Za mě 3*. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato řada si pro mě přichystala pár jistých překvapení, ale i rozpaků. Občas jsem si nebyla jistá, jestli nejsou některá jednání postav poněkud hloupá až parodická. Na druhou stranu se mi líbilo, jak je každá linie, každá epizodka příběhu nakonec nadobro uzavřená a úlohy každé postavy dosáhly svého. Zklamání bylo taky to, že celá série nepůsobila tak srdceryvně a emocionálně jako série druhá, u které jsem si rvala vlasy a drásala nehty. Tady tohle stoprocentně chybí. Takže bylo to dobré, ale trochu zakoukané do sebe. Každopádně se na čtrvtou sérii těším. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden ze slabších AHS. A to nikoli z důvodu čarodějnictví, ale z absence zajímavých charakterů, jak tomu bylo u druhé série s podtitulem Asylum. U té mě postavy nejen nezajímaly, ale i iritovaly. Jediným velkým plusem byla postava Kathy Bates jako sadistická žena a vražedkyně z 19. století. Škoda, že film nakonec nebyl pouze o ní v době, kdy ještě byla smrtelnou. 65% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven měl tolik ambicí, tolik zajímavých podnětů, kudy se vydat... a nakonec z toho vznikla taková rozjuchaná nenáročná "komedie", kde žádná smrt není konečnou a tak děj postrádá vešekeré napětí. Pár světlých chvil Coven měl (zombíci, Minotaurus, mučení otroků...), ale dalo se z toho vytřískat několikanásobně více. Škoda... ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)
  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)

Reklama

Reklama