Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven jsem viděla až zpětně po tom, co se potvrdilo, že beztak na sebe bude všechno navazovat, byť v drobnostech a já nechci o žádné easter eggy přijít. Nicméně čarodějnická mise dvou znepřátelených klanů z Nového Orleánsu byla extrémně over the top v každém směru. Ale co bylo moc v současnosti, vynahradila skvělá kamera a perverzní flashbacky. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl není tak perfektní po příběhové stránce jako minulé dvě série,ale zase to není zas až tak hrozné jak mi mnozí lidé říkali.Některé scény byly i mnohdy nechutné a zvrácené ale nakonec se mi tato série líbila a byl jsem s ní spokojen.Takže za mě 3 hvězdičky za hudbu,celkem dobrý příběh a perfektní herecké výkony všech zúčastněných. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série ze začátku hodně nadupaná se zapeklitým a vykombinovaným scénářem, ve kterém však není problém se orientovat. Od půlky ztrácí dech a mění se v rutinu. Poslední cca 3 díly jsou místama ubíjející, přičemž ten závěrečný je už jen natahovaná prázdnota. Veliká škoda je to tím spíš, že vám zůstanou ještě plné hrsti otázek. 2. série podle stejného vzorce, ne lepší nebo horší než ta první, avšak s lepším závěrem a vykrádačkou Nietzscheho. Se 3. sérií kvalita upadá, respektive prohlubuje se syndrom prázdné slámy a já o celou tuhle okázalou bublinu možná už na dobro ztrácím zájem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - COVEN (50%) Sklamanie roka. Už po zopár minútach prvej časti som checkoval wikipediu, či to točili rovnakí ľudia. Hrozná réžia (wtf 90°uhly kamier), hroznýýýý scenár (wtf Stevie Nicks?) a to podliezanie Twilight publiku ma totálne odrovnalo. Mala to byť najlepšia séria - voodoo, New Orleans, južanská gotika, čarodejnice - no vyšiel z toho áčkový Twilight s fajn gore a skvelými hercami (fakt všetci, no najmä oceňujem mladé herečky, ktoré nezaostávajú za oscarovými kolegyňami). Koreň problému je odklon od hororu k tínedžerskej hororovej komédií a rezignovanie na pranierovanie americkej spoločnosti. A ani to napätie nefunguje, totižto hlavné hrdinky už nie sú nevinné obete, ktorým sa dejú hrozné veci, ale mocné čarodejnice, ktoré keď zomrú, tak ich niekto oživí. A ten príbeh o hľadaní New Supreme? Fakt? FAKT??? Doteraz neverím... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohým sa Coven nepozdával, ale mne sa páčil. Mám rád, ak sa horor priveľmi (ideálne vôbec) nemieša s humorom a Coven je oproti Murder House (a hlavne oproti Asylum) v podstate, svojím spôsobom, "komédia". Ale bavila ma a to tak, že dosť. Jessica Lange je znova skvelá, na pódiu sa objavujú mnohé ďalšie fenomenálne postavy (Bates, Sekerník, woodoo šaman) a tucty scén sú úplne šialené a neovládateľné. Ku koncu to trocha šumí do prázdna, ale za mňa napriek tomu opatrná spokojnosť. Kvalitatívne sa Coven nachádza niekde medzi Muder House a Asylum: t.j. lepšie ako Muder House, ale rozhodne horšie ako vynikajúce Asylum. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)

Reklama

Reklama