Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série: První dojem- ROZHODNĚ lepší než druhá série. Coven mrch různého kalibru, které si namísto rozumnější soudržnosti jdou po navzájem po krku, zatímco se jejich tajný svět rozpadá. Konkurenční voodoo parta, respektive pár anonymních, vcelku nepodstatných poskoků dávajících vyniknout charismatické "královně" Marie Laveau. A do toho Madame Delphine LaLaurie, více než stoletá psychopatka jako prostřednice zajímavého srovnání normálního života "kdysi" a "nyní". Mínusy: Ke konci série krapet ztrácí dech. Plusy: opět skvělé úvodní titulky (ten dvounohý "okřídlený" kozoid!!!); voodoo linka především v první polovině; jako obvykle backstory a kostlivci ve skříních jednotlivých postav Hodnocení/index děsivosti: 80 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sérii Asylum docela zklamání. Coven nabízí spoustu zajímavých postav i jejich příběhů, ale nedokáže s nimi jaksi pracovat. Celý příběh se vyvíjí poměrně slabě, pořád jsem čekala, kdy se to nějak naplno rozjede a nastane ten "WOW!" okamžik, kdy bych si řekla, že další díl prostě musím vidět. Tady se tak bohužel nestalo. Z Covenu mohla být pecka, jak sviňa, stejně dokonalá, jako Asylum, jenže tvůrcům jaksi došla "šťáva." Námět byl slibný, měl všechny předpoklady stát se parádním pokračováním, jenže, nevím proč, jakoby se tvůrcům nějak nechtělo se do toho pořádně opřít a vydat ze sebe všechno. Jedna z nejzajímavějších postav, Misty Day, zde nedostala v podstatě žádný větší prostor a zůstala tak pouze okrajovou postavou. A zasloužila by si být jednou z těch nejhlavnějších. Takže, shrnuto. Po velkolepém Asylum sice zklamání, ale pořád slušné pokračování jednoho z nejoriginálnějších seriálů současnosti. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minimum mužských postav, sarkasmus kapající z každého dialogu, módní výstřelky, nenapodobitelný styl - a Stevie Nicks. Jestli je na třetím příběhu z horrorové sbírky něco jasného, je to fakt, že si ho Ryan Murphy užil jednoznačně nejvíc. Ta girl power, která z čarodějnic čiší, je až nakažlivě opojná a přináší spoustu momentů, kterými se plní divácké sny. Samotná bohatě nadpřirozená zápletka má ale jeden zádrhel. Přináší sebou občasné oživování mrtvých, čímž dramatický efekt mnohdy těžce utrpí. Scénář tak v polovině začne působit až trochu povrchně, ale včas v podobných veletočích zabrzdí, aby se rozjel vstříc velkému a patřičně osudovému finále. A protože byl tenhle pobyt v New Orleans hlavně hitparádou o nejúžasnější, nejkomplikovanější či nejuhnutější charakter, tak přiznávám, že jsem kroutil očima u Marie Laveau a její kadeřnické party a naopak hltal každou vteřinu s Cordelií, Zoe a Misty. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohým sa Coven nepozdával, ale mne sa páčil. Mám rád, ak sa horor priveľmi (ideálne vôbec) nemieša s humorom a Coven je oproti Murder House (a hlavne oproti Asylum) v podstate, svojím spôsobom, "komédia". Ale bavila ma a to tak, že dosť. Jessica Lange je znova skvelá, na pódiu sa objavujú mnohé ďalšie fenomenálne postavy (Bates, Sekerník, woodoo šaman) a tucty scén sú úplne šialené a neovládateľné. Ku koncu to trocha šumí do prázdna, ale za mňa napriek tomu opatrná spokojnosť. Kvalitatívne sa Coven nachádza niekde medzi Muder House a Asylum: t.j. lepšie ako Muder House, ale rozhodne horšie ako vynikajúce Asylum. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)
  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)

Reklama

Reklama