Reklama

Reklama

Resident Evil: Vendeta

  • Japonsko Biohazard: Vendetta (více)
Trailer 2

Když bezohledný protivník v touze po odplatě vypustí nebezpečný smrtelný virus, kapitán protiteroristické jednotky Chris Redfield požádá o pomoc agenta Leona S. Kennedyho a profesorku Rebeccu Chambers, aby společnými silami zastavili obchodníka se smrtí a zachránili New York. (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nejnovější animovaný Resi film bohužel celkem zklamal, pokud se bavíme o ději a scénáři celkově ... a moc tomu nepomohly ani facial animace propůjčené od Bioware. Nicméně určitě bych nezahazoval, jelikož pokud se soustředíme na poslední půlhodinku, tak ta je napráskaná akcí, která je opravdu na jedničku s hvězdičkou. Škoda, že jí tam nebylo kapánek více. Uvidíme, s čím japončíci vyrukují příště ! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Z těch animovaných RE, se mi Vendeta líbí ze všech nejvíce. Napětí, akce a hlavně svižnost se posunula kupředu. Ale jak už bývá zvykem u těchto animovaných verzí, některé akční scény pozbyly logičnosti a vysmívaly se i fyzickým zákonům, což u některých scén bylo bohužel dosti úsměvné. Typickým příkladem byli ultrasupr rychlí zombie psi nebo Leonova motorka. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Capcom si stejně jako Anderson dali se svým dalším přírůstkem pěkně na čas, ale u nich se to dá prominout, protože se převážně věnovali tvorbě dalších dílů v herní sérii. Navíc se mnohem intenzivněji věnují svým vytvořeným postavám, které jen tak ledabyle neodsunují na druhou kolej, jako tomu bylo u filmové série Resident Evil. Tentokrát se diváci kromě Leona dočkají i další důležité postavy Chrise Redfielda. Ten se sice objevil i ve filmu Resident Evil – Afterlife (2010), kde jej ztvárnil můj oblíbenec Wentworth Miller, ale zde ho Paul W.S. Anderson nedokázal nějak efektivněji využít. Japonci stejně jako u předchozích dílů Biohazard: Degeneration a Biohazard: Damnation dokázali kromě zajímavého příběhu vytvořit i slušnou dávku atmosféry, která sebou kromě porce napětí přináší i velice zdařilou animaci. Osobně jsem větším fandou animované série, nežli té filmové. I díky ní jsem se rozhodl, že se přece jenom pokusím získat většinu her Resident Evil, přestože žádný velký „pařmen“ nejsem a nemám na to ani moc čas. Tentokrát jsem si dokázal užít příběh hned od první minuty, protože se na nás valí jedna akce za druhou. Nemrtví i nejrůznější mutanti na sebe nenechají dlouho čekat a hlavně to pěkně odsýpalo. Vzhledem k probíhajícímu ději však musí lehce zkritizovat závěr, protože ten už mě tolik neokouzlil. Přemrštěný finální souboj a kupící se nelogičnosti zřejmě neuniknout vaší pozornosti stejně jako té mé. 60% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Akční zombie řežba, co se může zdát jako půlhodinová rychlokvaška. Kennedy s Redfieldem machrujou jeden vic než druhej za doprovodu parádní hudby a vskutku nejvíc se povedla animace. Děj trochu předvídatelný, záporáci slušný husťáci, že ani ten Wesker mi tam nechyběl. Zombici natuněný a rychlý, ale to se dalo polknout. Delší stopáž by asi neuškodila. Doufám v další díly. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $256,000▐ Na škodu je prepálený naivný úvod s vojenským výsadkom. Aj keď niekedy to začne mať dejovo čosi do seba ako úsek v laboratóriu. Tak sa to miestami zbytočne prepne na krvavú akčnú samoúčelnosť. CGI animácia je na dosť dobrej úrovni. /40%/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Ve druhém díle herní série jezdí Leon v Jeepu a Chrisova sestra Claire na motorce. (Marlok)
  • Začátek příběhu se ve skutečnosti odehrává v sídle v Mexiku (Raccoon City, Spencer mansion a sídlo v Arklay mountains byly zničeny během dílů Zero, 1 a 3). Obdobná sídla jsou pro filmovou i herní sérii opakujícím se tématem. (H3ll_h0unD)
  • Rebecca Chambers a Chris Redfield se poprvé setkali v prvním díle herní série. (Marlok)

Reklama

Reklama