Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 657)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Má to až moc násilný střih, pokračuje se v jiné charakterizaci zásadních postav, konec je zbytečně uslzený a natahovaný k zbláznění. Jenže komu by to vadilo, když je tu takové množství neskutečně silných scén, že jsem si všechny ty zápory stejně uvědomil až dlouho po odchodu z kina. Prodloužená verze je tentokráte někde na půli cesty mezi zajímavou nadstavbou jako v případě Společenstva a kompletně jiným (a lepším) snímkem jako u Dvou věží. Některé z přidaných scén jsou zbytečné, ale naopak mnohým se daří vtisknout celku "něco navíc". Kupříkladu jak se pár větami podařilo dát úplně jiné vyznění větám a tragice Theodénova osudu oproti kinoverzi je obdivuhodné. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pokud se při "vypjatých" scénách pobaveně pošklebuji, popřípadě rovnou nahlas směji, asi je něco špatně. LOL. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

kino verzi všichni dobře znají. já bych se chtěl zmínit o EXTENDED TRILOGY. Dny jsou stále temnější. konečně se dozvíme, jak vlastně zemřel Saruman (i když to mohlo být velkolepější). v 50 minutách navíc se našlo také více prostoru pro Gimliho a Legolase a to znamená také více zábavy (hlavně trpaslík srší vtipem). ale pozor! jestli vás díky domácímu kinu doposud sousedi nevystěhovali, tak si před zhlédnutím Návratu krále raději zabalte dopředu. musím napsat, že dle mého (bezvýznamného) názoru, dosud nebylo nic natočeno velkolepěji. už se těším, až si toto filmové VELEDÍLO pustím znovu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: New Line // Počet premietajúcich kín v USA: 3,703 // Otvárací Víkend USA: $72,629,713 // Neviem čo dodať, jedna z najlepších trilógií ak nie najlepšia. Posledný diel Pána prsteňov je excelentné zakončenie celej trilógie, ktorá obsahuje všetko čo predchádzajúce diely a to 2x. A posledná bitka o Minas Thirith? Pastva pre oči..... 100% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

famózní zakončení trilogie.. sen každého obdivovatele pána prstenů.. panečku čekala jsem od toho hodně.. ale to co jsem viděla,.. předčilo mé očekávání.. nemám více slov :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nad zemí leží dlouhý stín, na západ vztahuje temná křídla. Věž otřásá se; k hrobům králů blíží se osud. Mrtví procitají; vždyť přišla hodina pro věrolomné; u kamene Erech znovu budou stát a z hor uslyší troubení rohu. Čí roh to bude? Kdo je povolá z šerého soumraku, zapomenutý národ? Dědic toho, kterému přísahali. Ze Severu přijde, nouzí hnán: on projde dveřmi Stezek mrtvých. Film nádherný v každém detailu a pravý vrchol té nejmilovanější trilogie. Návrat krále je procítěnou tečkou jedné strhující cesty, která mi od základů změnila život. Každá část je plně docenitelná až po zhlédnutí rozšířené verze, ale u poslední etapy nejde ani tak o dějové zákruty jako o pocitový dopad. Zářným příkladem jsou Domy uzdravování, které zhmotňují mou představu z četby. A který díl že je nejlepší? Při čtyřech zhlédnutích z pěti si řeknu, že vedoucím střípkem mozaiky je Společenstvo, napopáté pak právě Návrat krále, ale Pán Prstenů je v mých očích jedním nepokořitelným celkem a nejlepší ságou v historii kinematografie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa dá ísť ďalej? Nedá sa vrátiť čas. Ale niektoré rany sú príliš hlboké a nikdy sa úplne nezahoja.“ Strhujúce herecké výkony, strhujúce veľkolepé akčné scény, divoká a krásna príroda Nového Zélandu, podmanivá hudba Howarda Shorea, fenomenálna magické scény vpíšuce sa do histórie minimálne žánru (príchod do Bieleho mesta, rozsvecovanie pochodní, prílet Orlov), monumentálne emócie a ešte monumentálnejšie počítačové triky. Na jeden šokujúci záťah (Ok, vcelku masívne dotáčky) nakrútená Tolkienova legendárna knižná trilógia však disponuje (na rozdiel od naoko neškodného SPOLOČENSTVA PRSTEŇA a DVOCH VEŽÍ, plniacich zdanlivo len účel premostenia medzi jednotkou a trojkou) predovšetkým melancholickou náladou. Do nej je ponorené dobrodružstvo a hrdinské činy, s ktorými sa (konečne to Jackson povedal nahlas) spája (ne)paradoxne zbabelosť, strach a paranoja. Hodina vlkov sa blíži a niektoré národy vyrazia do vojny. Mnohé posledný raz. Kino Považan NMnV 2004 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak. Už je to pár let, co se Frodo vydal na výpravu za zničením prstenu moci. Během těch let se toho mnoho událo, ale na to nejdůležitější Středozem teprve čeká. Mezitím Sauronova armáda stále nabírá na počtu. Hrdiny dostihuje únava a nějaká naděje už téměř nepřichází v úvahu. Celé to spěje do konce. Vrcholí. Asi proto, to je můj nejoblibenější díl z celé trilogie. O tom, že to je dodneška ta nejvelkolepější filmová fantasy vůbec, se myslím ani zmiňovat nemusím. Pán prstenů je něco, po čem jsme všichni toužili a teprv s Jacksonem jsme to dostali. Lord of the Rings 1 - 99% / 2 - 99% / 3 - 101% (Viděno v kině Cinestar, 2D - originální znění] ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Peter Jacskon měl pravdu. Síla Návratu krále, a já bych řekl, že celé trilogie, není v obrovských bitevních scénách a dokonalých tricích, ale v příběhu, ve vztazích postav, v tom, jak se vyrovnávají s vlastním osudem. V tomto ohledu jsou nejsilnější momenty Návratu krále všechny scény s Frodem a Samem, jejichž působivost graduje s blížícím se koncem k neúnosnosti, a momenty, v nichž se objevuje Faramir. Ostatní scény jsou jen velmi působivé :-). Zaznamenal jsem i několik scén, u nichž jsem si říkal, že bych je natočil jinak, ale takový už je osud filmového fanouška. Jackson též dokázal jednu neuvěřitelnou věc. V docela zásadním momentu jsem si byl schopen velmi dobře představit, že by se film odchýlil od knihy způsobem, který by vyústil v podstatně odlišný závěr. To mě utvrdilo v jedné věci. PJ vždy říkal, že točí svou vizi Pána Prstenů, a ti, kteří to stále nedokáží pochopit, si musí uvědomit, že Jacskonova vize může na plátně bez problému fungovat lépe než vize těch, kterým se ta jeho nelíbí. K filmu mám jednu zásadní výhradu, jež padla už v mnoha komentářích, ale cítím potřebu ji zopakovat. Návrat krále je až neuvěřitelně krátký. Je mi jasné, že je to jen problém kinoverze, ale tento nedostatek u něj vadí daleko víc než u kinoverzí Společensta a Dvou veží, neboť pocit chybejících scén vás bude pronásledovat po celou dobu sledování. Je to, jako byste měli diamantový náhrdelník, ale chyběl vám zlatý řetízek, abyste si ho mohli pověsit na krk a vychutnat si jej naplno. Neznalost knižní předlohy tento problém možná zredukuje, v krajních případech úplně odstraní. Ale pro mě jako pro znalce je absence mnoha scén, o nichž vím, že jsou natočeny, avšak budou až v extended verzi, bolestivým zásahem do srdce. Přesto přeze všechno je jasné, že Peter Jacskon a jeho štáb dokázali to, co bylo považováno za nemožné - zfilmoval Pána Prstenů. Lépe řečeno, krásně ho zfilmoval, způsobil renesanci v zájmu o Tolkienovo dílo a vyvrátil všechno, čeho se, pro mě nepochopitelní, ortodoxní fanoušci profesorova díla báli. Bravo a má poklona, mistře! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Za niektoré veci by som ho roznosil v zuboch - zmeny oproti knihe, priliš veľa Arwen, vynechanie niektorých podstatných častí knihy v kinoverzii a naťahovanie scén hrajúcich na city. Ale ten film sa nedá hodnotiť inak. Jedinou mojou dilemou ostáva či sa mi páči viac ako Spoločenstvo. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Třetí a nejpatetičtější díl, kde se toho na první pohled stane nejvíc. No, při čtyřhodinové stopáži aby ne. Patosu je tu neskonale moc, příběh je naprosto nudnej okořenějnej naprosto se do tohoto typu eposu nehodícíma hláškama (nehodící se škrtněte) a úplně zbytečnou akcí jen pro oko (viz válka a všecko kolem Legolase a trpaslíka). Když si odmyslíte triky, exteriéry a Gluma (kterej už však po třech dílech předvádí pouze svůj standard), tak co vám zůstane? Skupina herců oblažujících se navzájem patosem a hrdinstvím a odvahou, ze které je každýmu normálnímu člověku na blití. Musím říct, že tolikrát jsem se na hodinky už hodně dlouho u žádnýho filmu nepodíval. Jedna z největších slabot, co znám. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 1. a 2. dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Zcela geniální filmové zpracování jedné ze základních knih fantasy a jedné z nejlepších knih 20.století vůbec. Velké bitvy sil dobra proti silám zla, Frodova pouť a zničení Prstenu, prohlášení Aragorna králem. Dojatý i nadšený, stále nechápavě kroutím hlavou, jak se taková krása, tak bohaté a dokonalé davové scény, tak geniálně odlišné a přitom perfektně živoucí postavy ze složitého světa Středozemě vůbec daly vytvořit. Oficiální trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=WIrRJ8bCZYQ&feature=PlayList&p=A0944C2691348782&playnext=1&playnext_from=PL&index=32 ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Trilogie, která se bude ve vašich myšlenkách pomalu rozkládat a další roky bude pro Vás stále dokonalejší. Dokonalé ve všech stránkách filmu. ___ The Fellowship of the Ring 95%, The Two Towers 95%, The Return of the King 90%. (SE: 251 min). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fantasy knihy nečtu, v cizích světech se necítím moc dobře a ve velkém množství namaskovaných postav se snadno ztrácím, takže se nelze divit, že jsem si desetihodinovou cestu z bodu A do bodu B příliš neužil. Přesto ani na chvíli nepochybuji o velkoleposti viděného, jen na to nejsem ten správný divák. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

<- Návrat krále je v mnoha ohledech syntézou předhozích dvou filmů, neboť nabízí jak rozvětvené dějové linie s relativně propracovanými postavami, tak epické bitvy a desítky minut čistého akčního potěšení, z kterých právem padá čelist divákům, kritikům i akademikům. Návrat krále posunuje hranice velkofilmu až do nejzazších mezí, už jen proto, že má přes 4 hodiny (ve "správné" rozšířené verzi), útočí několika katarzemi vázanými na více než jen jednu hlavní postavu a ždíme divácké emoce prakticky půl hodiny... Není to však samoúčelné, vše je výsledkem nekonečného potenciálu předlohy, pečlivé a detailní filmařské práce v oblasti ztvárnění fantasy světa, vzrušujícího vyprávění příběhu v něm zrozeného a nakonec také umožnění divákům vyplňit svou představivostí okolní prostor. 10/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velkolepý vrchol velkolepé série, která se v té velkoleposti už, s odstupem času to vidím, maličko utápěla. Přesto nedokážu odolat, protože si nejsem vědom toho, že by někdy někdo natočil něco podobného. LOTR je holt moje slabost a vážně mi nevadí se k tomu přiznat. Natož nadsadit jednu hvězdu. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen prodlouženou verzi. Kdo by chtěl přijít o konečné zúčtování se Sarumanem nebo o souboj v pití piva mezi Gimlim a Legolasem? ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Ako mám opísať neopísateľné? Ako mám mne známymi slovami a frázami obsiahnuť všetku tú nekonečnú a neuchopiteľnú krásu, ktorej som bol svedkom? Ako mám aj naďalej žiť s vedomím, že nikdy na vlastné oči neuvidím šíre rohanské pláne a západ slnka nad vrcholkami Hobitínu, s vedomím, že nikdy neochutnám elfský chlieb a neschladím si hrdlo vychýreným trpasličím pivom, s vedomím, že nikdy nenavštívim Šedé prístavy a nezanechám tento krutý, starý svet ďaleko za sebou? ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama