Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Z dětství si pamatuji seriál o Anně ze Zeleného domu, který se mi líbil, a už není možnost ho nikde vidět. Takže zjištění, že se natočil něco jako remake, mě samozřejmě nalákal. Vybavily se mi některé postavy,děj úplně už nevím... Knihu jsem nikdy nečetla. Každopádně příjemná oddychovka, při které se skvěle relaxuje 🤗 ____ Úprava po shlédnutí 3.série - ježiš já chci další!!! Musím říct, že spousta dílů byla nic moc, místy mi připomínaly Doktorku Quinnovou 🙈 Ale ten konec! Tvůrci odvedli skvělou práci na gradaci celého příběhu 👌🏼🔝 Takhle jsem si dlouho nepobrečela, amen. EDIT: Zjištění, že jsem knihu jako dítě četla 😀 Leč nepamatuji si... ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla seriál, který by mě zasáhl a pohltil tak jako Anne with an E. Nevím, jestli je to scénářem, hereckým obsazením, hudbou nebo nádherným prostředím, ale každá epizoda ve mě vyvolávala tolik emocí, že jsem se ne jednou přistihla, jak brečím. Ať už smutkem, dojetím, občas i vzteky kvůli zobrazené nespravedlnosti... Bylo to tak dokonale propracované a plné lásky... Anne má úžasnou osobnost, líbilo se mi dívat, jak se postupně učí, vyvíjí, pracuje na sobě... Jak mění životy ostatních (vlastně úplně všech) a dokáže všechno podat tak rozumně... Udělala jiné lidi i z Marilly a Matthewa a otevřela jim srdce. Líbilo se mi i to, jak byla podaná témata jako rasismus, feminismus, homosexualita... Možná je to stoletím, ve kterém se příběh odehrával, ale všechno to působilo tak skutečně a občas i drsně, vůbec ne jako ty filmy a seriály, které cpou tato témata do svého děje na sílu... Tady to dávalo dokonalý smysl... Cením i to, jak seriál zobrazoval různé druhy výchovy a nabádal diváky jít si za svým srdcem a hlavně spolu mluvit a řešit problémy komunikací. Bavil mě úplně každý díl a jasně, není to seriál pro každého, ale pro lidi, co jsou snílci s hlavou věčně v oblacích, stejně jako Anne, můžu doporučit. S čistým svědomím dávám 100%, protože když mi postavy takhle přirostou v srdci a tolik toho ve mě příběh zanechá, tak nejde jinak. ()

Reklama

Puddle 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápal ve filmech a literatuře se vyskytující postavy, které se opakovaně nechají otloukat a všechno si libít. Postava Anne si mně hned podmanila tím, že je svá a nenechá si líbit vůbec nic (v dobrém). Je to emocionální, krásně napsané Amybeth McNulty to táhne jak kanadský parní vlak (taky neskutečně dobře pracuje s hlasem). Viděl jsem sice jen pár dilů, ale i tak mám za to, že na těch 5 hvězd to je. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si zřejmě strašně moc přáli adaptovat Jane Eyre, ale někdo jim zapomněl říct, že točí Anne of Green Gables. Jane, tedy vlastně Anne, nehezký sirotek bojuje s šikanou a neustálým odmítnutím a vysvobozením se nestane ani adopce Cuthbertovými a život v Avonlea. Avonlea ale není vesnicí plnou povětšinou milých lidích a spřízněných duší, ale místem další šikany a posměchu, ponurým zataženým místem neustále v mlze. Chybí už snad jen to vřesoviště. Anne je "moderní" teenager, stěžující si na to, jak je život nefér; tak trochu spratek, otvírající si pusu a který se sbalí a uteče ze školy, když je napomenut učitelem. Jak si tuto Anne dokáže kdokoliv (nejen v Avonlea) zamilovat, je mi záhadou. Mnoho jsem nečekala od tohoto moderního a "realistického" zpracování plného podivných flashbacků a účelových dramatických scén, ale to zklamání je obrovské. Naprostý odklon od idealistického ducha knihy i původní TV minisérie z 80. let. Ideální seriál na rozjetí deprese. Jedna hvězdička za pěknou úvodní titulkovou sekvenci. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál ke kávě. Upřímnej, krásnej, tak akorát dojemnej, dobře obsazenej, na to, že ho Netflix neplánovaně utnul i poměrně slušně zakončenej. Hvězdu dolů za to, že zvlášť v druhý a třetí řadě pár epizod lehce vatuje. A taky za to, že to odškrtávání nejrůznějších politicky korektních otázek působí místy trochu na sílu. Zrušení je každopádně škoda. Atmosférickejch depek je na Netflixu halda. Usměvavejch feel goodů ale ne. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama