Reklama

Reklama

The Son

(seriál)
USA, (2017–2019), 14 h 31 min (Minutáž: 42–49 min)

Předloha:

Philipp Meyer (kniha)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Zahn McClarnon, Tatanka Means, Paola Nuñez, Pierce Brosnan, Henry Garrett, Jess Weixler, Electra Avellán, Sydney Lucas, David Wilson Barnes (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (23)

The Son (2017) 

Se seriálem The Son jsem po jeho dvou sezónách velice spokojen. Kdyby vznikl v padesátých letech minulého století, stal by se zřejmě představitelem Eliho McCullougha John Wayne, který by následně, jako velitel texaských rangerů, hrdinně pobíjel odporné a zákeřné rudochy pro blaho všech bohabojných a spravedlivých Američanů. Místo podobné katastrofy vznikla záležitost, která ukazuje situaci v poněkud jiném světle a já jsem si to užíval. ()

Season 1 (2017) (S01) 

První sezóna seriálu mě příjemně překvapila. Přestože se příběh Eliho McCullougha odvíjí ve dvou dějových liniích, nikterak mi to nevadilo, situace byla po celou dobu naprosto přehledná a pohledy do minulosti byly zajímavé i poučné. Po tom, co jsem viděl, se určitě budu těšit i na pokračování. ()

First Son of Texas (2017) (S01E01) 

Úvod do seriálu nebyl vůbec špatný, proběhlo klasické seznámení diváka s jednotlivými postavami, a přestože se děj odehrává ve dvou značně vzdálených časových liniích, nikterak mě to neroztrpčilo, protože jsou zatím oba příběhy velmi přehledné. Původně jsem předpokládal, že půjde o další počin z dob divokého západu, takže rok 1915 byl pro mě vítaným překvapením. 3*+ ()

The Plum Tree (2017) (S01E02) 

Po dvou epizodách můžu opatrně prohlásit, že se mi seriál asi bude líbit. Příběh i jednotlivé postavy postupně dostávají hloubku, doba, do níž je děj zasazen, mi naprosto vyhovuje a baví mě i návraty v čase do roku 1849, tvůrci se navíc nebojí přikročit i k syrové akci, takže zatím spokojenost. ()

Second Empire (2017) (S01E03) 

Tempo příběhu bylo sice tentokrát o něco pomalejší a děj byl výrazně skoupější na akční scény, zato jsem se ale dozvěděl více o situaci McCulloghových i o napjaté situaci mezi Spojenými státy a Mexikem. Zjistil jsem, že si musím několikrát za epizodu připomínat, že se většina děje odehrává v roce 1915, Texas je tady trochu ztracený v čase:-) 4*- ()

Death Song (2017) (S01E04) 

Silně mě mrzelo, že si ani tady tvůrci neodpustili dnes již pravidelně se vyskytující černošskou agitaci, já sice chápu, že je to pro určité procento amerických voličů důležité, přesto mě to otravuje. Jinak mě ale dění v obou časových liniích velmi bavilo, navíc znovu došlo na velmi slušnou akci. ()

No Prisoners (2017) (S01E05) 

Pátá epizoda se mi zdála být zatím nejlepší, zvlášť když v ní tvůrci připomněli nejsilnější zbraň přišelců proti domorodé populaci. Větší část tohoto dílu zabrala akce mexických nájezdníků proti ranči McCulloughových, a protože se mi její provedení hodně líbilo, byl jsem velmi spokojen. ()

The Buffalo Hunter (2017) (S01E06) 

I po šesté epizodě můžu říct, že si šestá epizoda stále drží slušný standard. Přestože mě dějová linie ze současnosti (1915) opět bavila, tentokrát to u mě vyhrály události z roku 1850. Je to určitě tím, že nemám zrovna v oblibě národ světových demokratů a mírotvorců, a tady se rozhodně mluvilo k věci. ()

Marriage Bond (2017) (S01E07) 

Dobře, zatím jsem seriál spíše chválil, ze sedmé epizody jsem ale poněkud rozpačitý. Obě dějové linie se až příliš věnovaly srdečním záležitostem, co mě ale překvapilo nejvíc, to byl gay club. V roce 1915?! V Texasu?! Tam by mohly vidle a pochodně hrozit ještě dnes. 3*- ()

Honey Hunt (2017) (S01E08) 

Po poněkud slabším předchozím dílu přišla další solidní epizoda. Byl jsem s ní spokojen hlavně kvůli tomu, že se začíná slušně intrikovat kolem naleziště ropy, to že se nachází na cizím pozemku, není žádným velkým problémem. Je docela zajímavé, že mi to silně připomíná současnou zahraniční politiku USA. ()

The Prophecy (2017) (S01E09) 

Devátá epizoda určitě nepatřila k tomu nejlepšímu, co mi zatím seriál přinesl. Což o to, intrikování proti rodině Garciových bylo kvalitní, ale bylo tady jen okrajovou záležitostí, většinu dílu vyplňoval jen málo záživný a poněkud utahaný děj, který mě příliš nepřesvědčil. ()

Scalps (2017) (S01E10) 

No vida! Děj finální epizody první sezóny byl po předchozí uspávačce příjemným oživením, v obou dějových liniích nebyla o pořádnou akci nouze, nenechal jsem si zkazit dojem ani tajemnými zásahy skrz půlmetrovou zeď, dobře jsem se bavil, a proto jsem hodnotil plnou palbou. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Druhá sezóna u mě ve výsledku dopadla ještě o něco lépe než první řada, a za to jsem rád, ne u každého seriálu se mi takto zadaří. Tvůrci pokračovali v tom, v čem se jim před dvěma lety tak zadařilo, a řekl bych, že se jim některé záležitosti podařilo vypilovat k dokonalosti. Je škoda, že totéž nemůžu říct o člověku, který stál za českými titulky, ten se rozhodně dmout pýchou nemůže. ()

Numunuu (2019) (S02E01) 

Úvodní epizoda druhé sezóny pěkně navázala na dění v předchozí řadě, jen mě překvapilo, že tu teď máme příběh rozdělený do tří časových rovin, které navíc doplňují flashbacky do Peteova dobrodružství za mexickou hranicí. Zdálo by se, že si tvůrci ukousli příliš velké sousto, ale zatím to zvládají s grácií. ()

Ten Dollars and a Plucked Goose (2019) (S02E02) 

Až na úplný závěr bylo tempo příběhu ve druhé epizodě hodně poklidné, přesto jsem se nenudil, protože se tvůrcům podařilo dostat do děje mnoho podstatných informací. Navíc to podle všeho vypadá, že bych se kromě intrik v rodině McCulloughových, mohl těšit i na nějaké to nechutné politikaření. ()

The Blind Tiger (2019) (S02E03) 

Druhá sezóna si i po třetí epizodě stále udržuje správný kurz. To poznám úplně jednoduše podle toho, že jsem se zatím ani na moment nenudil. Děj se nakonec opět pohybuje jen ve dvou časových rovinách, rok 1985 vstupuje do příběhu pouze nárazově. ()

Scalped a Dog (2019) (S02E04) 

Tvůrci příběh čtvrté epizody rozdělili do dvou časových rovin velmi dobrým způsobem. Zatímco se Komančové v roce 1851 postarali o akci, v roce 1915 se čile politikařilo, intrikovalo a vyjednávalo. Stejně jako v předchozí sezóně jsem zatím s vývojem velice spokojen. ()

Hot Oil (2019) (S02E05) 

A znovu jsem byl spokojen s tím, jak si tvůrci pěkně pohrávají s událostmi, které dělí čtyřiašedesát let. V obou časových rovinách se jim daří udržovat zajímavý (a občas i akční) děj, díky kterému se po celou dobu dobře bavím a ani náhodou bych se nemohl nudit. ()

The Blue Light (2019) (S02E06) 

Přestože zase jednou došlo na jedno z nejprofláklejších témat současnosti, neměl jsem důvod snižovat hodnocení. Tvůrci se k problému postavili trochu jinak, bylo zajímavé sledovat, jak chce Phineasovi pomoci ten který člen rodiny a jaké pro to má důvody. Navíc to vypadá, že se schyluje k něčemu většímu... ()

Somebody Get a Shovel (2019) (S02E07) 

Po všem tom politikaření, intrikování a kličkování, které mě velmi bavilo, přikročili tvůrci i k pořádné akci, a protože to vzali od podlahy, dostali ji do obou hlavních časových rovin. Užíval jsem si to ještě víc než obvykle a nic jiného než plnotučnou pětku jsem ani dát nemohl. ()

Reklama

Reklama