Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

doriana.g odpad!

všechny recenze uživatele

- Vaculík stále v módu Modrá ocel až Magnum. Kdysi to bylo úsměvné, dnes jen smutné. - Aha! Ten přihlouplý kolega, který stále deklamuje nějaké pověsti, měl zřejmě přinést nádech tajemna! Bohužel jen demonstruje budoucí dopad inkluze ve školství. Dementa zvítáme v každé jednotce!!! - Blbě vymyšlené, blbě napsané, blbě obsazané, blbě natočené. - Hezký pes, ale ten tu bídu nevytrhne, i když v to autoři samozřejmě doufali. S R A Č K A. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Jak tomuhle někdo může dát 5*? To jste slepí? Když jenom ten kameraman je mimo, záběry neostré, kamera někdy nesmyslně roztřesená a koncepce záběrů někdy taky zcela špatná. Dialogy někdy úplně pitomé,někdy standartní,ale nic vyjímečného. Celé je to točené klidným tempem,takže půl hodiny trvá než se tam vůbec něco stane. Možná je to jen prvním dílem. Herci předvádí standard,ale v poklidném tempu spíš nudí. Co se mi líbilo, tak výkon Vaculíka a Karla Zimy,jinak jedna velká nuda, ale co čekat od paní, co napsala RP,VKV atd. Vlastně nebýt Vaculíka, Rašilova, Havelky a Fuitové,tak bych na to nekoukal,ale je to tuctová kriminálka,ke kávě dobrá ()

Reklama

Tunri

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvních pár dílech. Mně přišlo, že by ten seriál měl být dobrej, ale z nějakého důvodu není. Vždy to má nakročeno k nějaké gradaci a pak najednou nic nepřijde. Napínavost nula. Příběhy vyšetřovatelů to pro mě zabíjejí a jsou do případů vkládány neobratně. Od prvního dílu se intenzivně pracuje na tom, aby byl jejich charakter důkladně vykreslený a nestalo se, že by náhodou někdo něco nepochopil. Navíc jedou podle zaběhnutého mustru: jedna horká hlava, jeden pomalej a línej a jedna ženská, která to má prostě těžký. Postava Vojty je nepřirozeně a zbytečně afektovaná. Nejvíc mě štve roztřesená kamera, random střihy na jedoucí auta a hlavně nepochopitelné záběry na části těl při dialogu (nebo jen do dramatické hudby), například kus boku, rozkrok s břichem, stehno, nos, čelo, pas,... jak kdyby kamera trpěla ADHD. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný kraj se pyšní malou vesnicí pojmenovanou Břeh a největší koncentrací sériových vrahů ve střední Evropě (možná na světě?). Krom toho vyniká obzvláště vlezlým dramatickým podkresem a celou skvadrou postav v různém stádiu unylosti. Příběhy jsou dost nešťastně rozpůleny, nezřídka se pravý pachatel objeví až v závěru. Asi nejvíc mě bavila figura Slámy, který jako jeden z mála nepřehrával a byl zábavný. Skoro mi to připadá, že si Roman Kopřivík sednul s Romanem Mrázkem a řekli si ! Čím bychom mohli zvednou sledovanost?Teď jsou v oblibě kriminálky a s nádechem tajemna, koukaj na to hlavně ženský, tak tam dáme něco dojemnýho, třeba by mohl hlavní hrdina na něco umírat (ale pak se musí samozřejmě uzdravit, to by nám divačky neodpustili!), přidáme něco roztomilého, nejlépe nějaké zviřátko, co třeba pejska ...? "Protřepat, nemíchat ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale sestry Bártů po všech těch Rodinných poutech, Velmi křehkých vztazích a V.I.P. vraždách neskončily na smetišti seriálových dějin, ale dostaly další job. Namíchaly nechutný pelmel z Temnýho případu, Komisaře Rexe a Policie Modrava, obsadili Vaculíka jako jediného herce mezi partu ochotníků a každou neděli kurvý krimi žánr. Zločince zde stíhá kriminalista na smrtelné posteli ve spolupráci s náčelnicí, která většinu času věnuje řešení domácích problémů. Pak tu máme ještě jedno ambiciózní kriminalistické hovado a vrchol zoufalství představuje jeho kolega píčus věřící na nadpřirozeno. Není se tak co divit, že prvního pachatele nakonec dopadne kufr, o který ten nešťastník zakopne. Další osudy tohoto panoptika mě už nezajímají. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • Natáčelo se v Konojedech a Praze. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčeno v Říčanech a Konojedech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Boží muka, kam chodí Petr (Lukáš Vaculík) venčit svého psa, ve skutečnosti neexistují. Na místo byly kvůli natáčení dováženy. (Duoscop)

Reklama

Reklama