Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Sice se první série rozjíždí docela pomalu, ale po shlédnutí všech dílů jsem velmi překvapená, že i v české produkci se dá vytvořit relativně uvěřitelný temný krimi/drama. Sice mi teda ten hudební podkres hodně připomíná Diablo II :-D , ale na český poměry je to prostě koukatelný. A to si zaslouží o hvězdičku víc, než by mělo. ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 Na moje prekvapenie veľmi slabé hodnotenie, aktuálne iba 46%... hm, no neviem. Ja som si pri seriály oddýchol a obľúbil si ho. Aj keď mierne mi vadilo, že krimi zápletky v jednotlivých dieloch boli podobne ladené, v každom príbehu bolo viac či menej balastu, zbytočne až priveľa rodinných záležitostí ako v telenovele... ale aj tak, bol by som rád keby bola natočené pokračovanie. S02 Sklamanie z druhej série je dosť silné. Znižujem celkové hodnotenie o jednu hviezdu. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pan Dietl se musí obracet v hrobě. Za tohle přijdou sestry Bártů do pekla pro scénáristy. Scénář je nejen plochý, ale naprosto tluče prázdné fráze bez nějakého sdělení a k tomu je každý případ natažen na dvě epizody. Jedna ze sester se navíc chopila režie. První půlka seriálu budiž, ale potom to začne - naprostá změna stylu a to včetně podivné kamery, která má navozovat pocit, že postava mluví s vámi či snaha pomalého přibližování na obličej psychopata, která je amatérskou kopií posledního záběru Psycha. Kdyby se toho chopila ČT, věřím, že by z námětu dokázala vytěžit daleko víc. Jediné plus: Vaculík a Nováková - Fuitová. Z postav naprosto nesnesitelná karikatura debila, kterou ztvárnil Jan Teplý. Doufám, že mu takto roli diktovala režisérka, jinak bych ho považoval za nejhoršího herce v ČR. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

V prvním díle jedna věta. Vražda, tady u nás? A pak to byl jeden sériový vrah za druhým ... a k tomu jim hrála hudba jak z kovbojky. A navrch jedna neuvěřitelnější postava za druhou ... v ještě neuvěřitelnějších příbězích. Ani ty "Stodolovi" na to neměli. Takže nakonec z toho nejlépe vybruslil Egon a Jan Novotný. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Naprosto promarněná šance. Když už mám k dispozici stárnoucího Vaculíka coby umírajícího policajta zažraného do své práce, proč to musím zabít tím, že jeden případ roztáhnu do dvou dílů, aniž by k tomu byl zásadní důvod (ty umělé pauzy mezi jednotlivými replikami a zbytečně vkládané záběry svědčí o tom, že tvůrci nevěděli, čím dvojdíly zaplácnout) - a ještě si tam přidám arogantního blba (ano, Teplý ml.) a imbecila, který všude vidí duchy a přízraky? ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • Krajův (Lukáš Vaculík) nalezený retrívr Egon se ve skutečnosti jmenuje Tobiáš a v době natáčení mu bylo 5 let. [Zdroj: iPrima.cz] (rakovnik)
  • Natáčeno v Konojedech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Mahulena Bočanová prohlásila, že když jí přišla nabídka zahrát si v seriálu, tak jí okamžitě přijala. Detektivky totiž má ve velké oblibě a dokonce si o roli chtěla říct už dávno. (Duoscop)

Reklama

Reklama