Reklama

Reklama

Dej mi své jméno

  • USA Call Me by Your Name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství... (Falcon)

(více)

Diskuze

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

mm13

Nazval, ale nechceš si to připustit. Podívej se na příspěvek Martin741 dne 24.4.2018 v 10:02.

Mí heterosexuální přátelé by se za tebe nejspíš styděli. Naštěstí takových popudlivých lidí, jako jsi ty, je menšina a není to nic nového pod sluncem. Zkus změnit svůj postoj, jakým jsi začal tuhle diskuzi a bude to pro nás oba lepší.

Chtěl bych dojít k tomu, abychom se my dva navzájem neosočovali, ale z tvé strany ta snaha není vidět.

na příspěvěk reagoval mm13

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

mm13

Ano, meleš hovna už od začátku.

Je fakt, že jsem o podobném případu upálení na Slovensku nečetl. Dá se to uzavřít tak, že v tomto hledu si nemáme co vyčítat.

Jestli to považuješ za důvěryhodné, je jen na tobě. Ale nemám důvod o svých zkušenostech lhát. Na Berlin Pride nebo Vienna Pride se podobné výpady jako na bratislavském průvodu neodehrály.

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Teba mrzí náš postoj?! Už si fakt na smiech.  Ani jeden z nás ťa militantnou bukvou nenazval, za takú si sa práve označil ty sám. Takže nie, vyveď sa z omylu, pretože nie, nepoužil si "stejnou zbraň". Si to naopak práve ty, kto si tu niečo vybájil, kto tu útočí, osočuje a dobre že nenávidí.

A nie, ani sme sa navzájom neurazili. Aspoň ja sa urazený necítim, niekto s takým prízemným vystupovaním ma ťažko môže... iba ma to tvoje vystupovanie, a to za všetkých mojich homosexuálne orientovaných kamarátov a kamarátky, mrzí. Hovorí sa tomu "medvedia služba"... ja ale našťastie nebudem na základe tejto skúsenosti meniť svoj názor na celú homosexuálnu komunitu, kde sú arogantné a afektované a večne urazené typy ako ty (podľa mojich skúseností) našťastie totálnou menšinou... i keď hlasnou, riadne hlasnou, o to hlasnejšou, o čo hlúpejšou, ale to už tak býva, naprieč sexuálnymi orientáciami, rasami či národmi, nepredvádzaš nič nové pod Slnkom, zmier sa s tým.

Hlavne si sa v prvom rade urazil ty sám, snáď´si to časom uvedomíš.

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Melieš hovná. A od homosexuálov odskakuješ ku cigánom, len aby si dokázal, že Slovensko je jeden hnoj.

Tak ale čo sa postoja k cigánom týka, u nás sa napríklad nikto nepokúsil žiadnu cigánsku rodinu upáliť, u vás taký incident zaznamenaný je. A Luník IX. uvádzaš ako príklad čoho? Pretože ak je Luník IX. príkladom niečoho, tak toho, ako cigáni nové bytovky dostali a ako ich po pár rokoch zdemolovali. Začal sa to stavať len trochu skôr (2-3 roky), než sídlisko KVP (hneď vedľa), môžeš sa ta ísť pre porovnanie pozrieť, ako obe sídliská po cca 40 rokoch čo stoja vyzerajú.

Takže rovnako tak dôveryhodne vnímam aj tvoje porovnanie "...těch špatných zážitků bylo víc na Slovensku než v Česku" a na poslednú vetu "Je tam větší riziko, že nějaká konfrontace skončí násilím." už ani reagovať nemusím... pretože viď vyššie.

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Pánové, fakt mě mrzí váš postoj, ale smiřte se s tím, že jiné už to nebude. Pokud má někdo nutkání mě nazývat militantní bukvou, pak se nesmí divit, že použiju stejnou zbraň a oslovím jej stejně. Nejsem z těch, co si něco takového nechají líbit. Nebudu kvůli nikomu chodit po špičkách, aby se náhodou necítil dotčený. Mám stejná práva, svobody i povinnosti jako kdokoliv jiný.

Navzájem jsme se tady urazili a diskuze tedy může pokračovat. Nebo vám tento stav vyhovuje? Není možné spolu rozumně vycházet jako dospělí lidé?

na příspěvěk reagoval mm13

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

mm13

Nikdy jsem neřekl, že je jediným a hlavním důvodem. Ale jistou spojitost to má. Pokud ti to v tom mozečku někdy sepne, třeba si uvědomíš, kde jsou lidi šťastnější.

Markatní rozdíl mezi našimi republikami je ten, že ohledně chování k jiným skupinám jste na tom jednoznačně hůř. Cikány tady máme sice taky, ale pořád cítím byť jen drobný rozdíl mezi chováním českých a slovenských cikánů. Sídliště podobné Luníku IX v Česku asi nenajdeš. To samé homosexuálové. Napsal jsem jen dva zážitky, ale bylo jich bohužel víc. Neexistuje podle mě jediný racionální důvod, proč napadat gay nebo lesbický pár jen proto, že se na veřejnosti drží za ruku. A těch špatných zážitků bylo víc na Slovensku než v Česku. Je tam větší riziko, že nějaká konfrontace skončí násilím.

na příspěvěk reagoval mm13

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Nemám pocit, že bys tomu vůbec kdy rozuměl. Jinak bys nepsal takové voloviny.

Vesele tady tykám z toho důvodu, že jsme zde v uzavřené skupině a tykání na internetových diskuzích je obvyklé a normální. V posledním příspěvku mi tykáš taky a nijak mi to nevadí. :-)

Drzý spratek je spíš někdo, kdo se naváží do druhých. Není mým cílem získat úctu a respekt skrze svoji orientaci. Považuju za věc tak pomíjivou, že nestojí za to o ní ani vůbec mluvit. Ale realita je bohužel jiná a tato diskuze jen dokazuje, že homosexualita prostě bude propírána. Dnes už se nikdo nepozastaví nad tím, že někdo nosí brýle. Tohle považuju za vadu. Nosím brýle, mám 4 dpt. a považuju to za vadu. Dokonce bych připustil, že jsem si zkazil oči vlastní vinou. Ovšem víc urážek jsem slyšel na svou sexuální orientaci, za kterou nemůžu a kterou už nikdy neovlivním. Nevím, co to má společného se sodomií. Nic špatného nedělám.

Chci tím říct, že mi jde jen o to, abych se na veřejnosti mohl chovat stejně jako heterosexuálové. O nic víc nestojím.

na příspěvěk reagoval Martin741

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Áno, homosexualita a postoj slovenskej spoločnosti k nej je prvým a hlavným dôvodom exodu Slovákov smerom na západ. Máš tam ešte niečo? Píšeš o Nemecku a Írsku, stále si mi neodpovedal, kde vidíš markantný rozdiel medzi našimi republikami.

Inak už môžem len rozšíriť Apačove postrehy na tému rešpekt a úcta, kedy o tom síce melieš na plnú hubu, ale na základe dvoch negatívnych osobných skúseností (ktoré by si, samé o sebe, mohol mať aj v Nemecku alebo Írsku, nech už sa to tam v legislatíve stavia k homosexuálnym párom ako chce, pretože ulica je skrátka ulica a dav je dav) obviňuješ Slovensko z toho, že sú tu homosexuáli v ohrození zdravia, že sme zaostalou krajinou...

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

A mimochodem, když už mluvíš o respektu a úctě, představuješ si to tak, že mi tady napíšeš, že vypadám jako trotl, ale nebudeš se mi smát? A ještě mi k tomu vesele tykáš? Zajímavé. Vypadá to, že tě lidi nemají rádi spíš kvůli tomu, že jsi drzý spratek, ne kvůli tomu, že jsi buzerant. Měl by ses nad sebou zamyslet. Pochop, že respekt a úctu jen na základě svojí sexuální orientace ještě nikdo nezískal. To je to, co jsem se tady snažil sdělit. Ať jsi buzna nebo nekrofil, do toho co děláš v soukromí nikdo nevidí. Ale na veřejnosti si tvého chování každý všimne a bude tě podle toho soudit. Tak to chodí. S tím musíš počítat. Ne s tím, že tě někdo bude respektovat za to, že jsi sodomita.

na příspěvěk reagoval A.L.E.S., Martin741

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Nepotřebuju, abych byl jako homosexuál nějak veleben. Stačí mi, když na mě lidi nebudou na ulici pokřikovat nebo nedej bože mě chtít napadnout. Nedělám nic víc a nic míň než další jiný pár, který tvoří kluk s holkou.

Jestliže se někdo chová odlišně oproti davu, ještě nemusí znamenat, že se mu musím smát. Slepce se psem a bílou holí potkám taky jen jednou za čas. A směje se mu někdo? Ne! Matku s pěti dětmi potkám taky málokdy, není to běžný jev. A směje se jí někdo? Ne! Kuřáků je méně než nekuřáků, jsou tedy menšinou a není to žádný dav. Směje se někdo někomu, že kouří? Ne! To, že se něco v přírodě vyskytuje v menší míře, ještě neznamená, že je to špatně.

Respekt si představuju tak, že když se my dva setkáme, budeš ke mně přistupovat s úctou jako já k tobě. Když tě potkám na ulici, taky ti nezačnu nadávat, že vypadáš jako trotl. A to samé u mě. Když se mě třeba na zastávce někdo na něco zeptá a já budu přitom držet svého partnera za ruku, tak nechci, aby mě oslovil "V kolik to jede, buzno?".

Respektem se tedy nemyslí respekt jako uznání za něco mimořádného, ale respekt k člověku jako takovému. I když jdu na nákup k Vietnamcům, mám k prodavači respekt a neříkám mu "rejžáku" nebo podobně. Už rozumíš?

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache, Martin741

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

mm13

V tom, že jste zaostalí. Nemusíš mi to vyvracet. Když se podívám na Irsko, kde si manželství homosexuálními páry v referendu odhlasovali sami občané, a když se podivám na Slovensko, které se cítí strašně moc dotčeno, když se byť jen mluví o homosexuálech, tak v tom vidím, diametrální rozdíl. A každý rozumný člověk ho tam uvidím taky. Asi proto se spousta Slováků stěhuje do západních zemí. Ještě jsem neviděl, aby se houfy Němců, Francouzů, Španělů a Angličanů stěhovalo na Slovensko jen proto, že mají v ústavě zakotveno, že rodinu tvoří muž a žena.

na příspěvěk reagoval mm13, Martin741

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Martin741

Proč bych se ti měl otírat o zadek? Ty si fakt myslíš, že jsi tak úžasný, dokonalý a sexy, že bych s tebou něco chtěl mít? :-D

na příspěvěk reagoval Martin741

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Moc nechápu, z jakého důvodu by měli být homosexuálové nějak velebeni, či dokonce uctíváni. To je pořád samé fňukání po uznání a respektu. Ale za co? Že se támhle na Slovensku s partnerem drželi za ruce? Milé buzničky, vždyť je to směšné. Až vás za to někde zkopou do kulata, pak budu rozumět tomu, že si stěžujete. Ale když jste se s partnerem drželi za ruku, někdo se smál a někdo si odplivl, to snad ještě není důvod vyvádět. Naopak, ono je třeba jaksi počítat s tím, že když se někdo chová odlišně od davu, většinou si vyslouží jen zášť. Tak už to totiž v životě chodí. Hollywoodští producenti, nezávislí filmaři či propagátoři politické korektnosti totiž nejsou představitelé davu. Ne - většinou jsou to vaše spřízněné duše. V prostém davu na ně ale nenarazíte. Ten má jiná pravidla.

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

mm13

např. že jsou v telce, ale ne jako předmět vtipu, ale jako plnohodnotná postava

 

tohle byl ale blbý příklad ode mě, protože i v ČR je zrovna toto dost nanic

na příspěvěk reagoval mm13

Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

mm13

Na tohle ale skoro vždy bude odpověď v podobě subjektivních zážitků atd., těžko budeme mít tvrdá data o tom, jak moc je či není Slovensko homofobní (jasně, máme průzkumy veřejného mínění, ale těžko soudit, jak ty vypovídají o realitě, Češi se obecně zdají z těchto průzkumů v pohodě, ale sama vím, že realita je jiná...)

Už ale třeba to, že na Slovensku má mnohem větší vliv katolická církev než v ČR, může ledacos napovědět. Navíc, pokud vím, na Slovensku není ani možnost registrovaného partnerství, natož nějaká diskuze o manželství či adopci atd. Jaká je třeba reprezentace LGBTQ komunity v médiích? Je nějaká vůbec?

na příspěvěk reagoval mm13, Martin741

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Tá Banská Bystrica a pokrikovanie je jediná skúsenosť? To sa ti ale môže stať v akomkoľvek meste v rámci celej Európy.

A že si sa pred pochodom stretol s proti-pochodom?  To sa už tak stáva, keď pochoduješ, že niekto bude pochodovať proti tebe... nech už budeš pochodovať za čokoľvek. A zase platí, že kdekoľvek na planéte sa ocitneš.

Takže ešte raz - čím je Slovensko v rámci sexuálnej orientácie menej tolerantné k menšinám než ostatné krajiny?

na příspěvěk reagoval Eseter

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

jo a budem si z Vas delat prdel, permanentne, nikdy sa to neskonci ...a prdel si budem delat  aj z vasho seksualneho zivota, jaxi vzajomne skusate telesne otvory 

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

drahe antikoncepcne zlyhanie svetaznalej hajzlbaby a ridice hovnocucu. Sam som ateista, Boha mam na haku, len viem co je dlhodobo udratelne a co nie. Ta tvoja zbuznela homoromantika je degradacia spolocnosti a urcite nie je dlhodobo udrzatelna a som rad, ze funguje HIV : volne sa preklada ako hetero god infective vengeance. Ciel : preriedit pocetne stavy bukvic. Ja vas mam bukvy v prdeli, teda aby som ti nedaval plane nadeje v ignore liste.. Kapku problem mam len vtedy,m ked zacnete v blizkosti mojej velactenej prdele spominat valcovite a ovalne predmety a ked na mna ziapete, aka som rasisticka, xenofobna, a homofobna zruda, ze vy ste uplne normalni. 

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Martin741

Přemýšlel jsi o tom, infantilní debile, se nad takovými věcmi nepozastavovat? Ty asi nemáš moc co na práci, když musíš sledovat ostatní lidi při jejich chování, že? Nemusíš mi odpovídat, s tebou žádná diskuze nebude možná a ani nejsi schopen respektovat to, jak se chovám. Chovám se na veřejnosti úplně stejně jako heterosexuálové. Nepřestanu s tím a nebudu okolo tebe chodit po špičkách, aby ses náhodou neopupínkoval. Nemám to ve zvyku. Moje chování neodporuje žádným zákonům. Přírodou se neoháněj a nějakým bohem už vůbec ne, to jde mimo mě.

Sex a manželství je jen hetero, ano, na Slovensku. Ale v Anglii, v Irsku nebo ve Španělsku už ne. Zkus si stěžovat tam. Nebudu poslouchat nějakého cizáka nebo přivandrovalce, co můžu ve své zemi dělat.

na příspěvěk reagoval Martin741, Martin741

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

mm13

Prameny? Těmi jsou moje osobní zkušenosti. Byl jsem několikrát na Slovensku se svým dlouholetým partnerem. Jsme spolu tak dlouho, že by nám někteří manželé mohli závidět. Procházeli jsme se po Bánské Bystrici, drželi jsme se za ruku jako každý jiný pár, ale na rozdíl od nich jsme za zády slyšeli spoustu urážek a nadávek. Přijde ti normální urážet a nadávat na cizí lidi, které neznáš? Za co si zaslouží takové opovržení?

Další zkušenost byla na bratislavském průvodu. Bylo trapné, že dospělé lidi musela hlídat policie, protože jinak by své primitivní emoce neudrželi na uzdě a vrhli by se pomlátit účastníky pochodu. Pro nic za nic.

na příspěvěk reagoval mm13

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

rozmyslal si nasrana militantna bukvo nebrat to osobne ? Ludom nevadis ty .. tovje vlastnosti ... ale ta tvoja zbuznela homoromantika co uznavas a prevadzkujes  Sex a manzelstvo len hetero, a to je diktat

na příspěvěk reagoval YumiOkami, A.L.E.S.

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

26.04.2019

John David Washington (BlacKkKlansman), Alicia Vikander (Tomb Raider), Boyd Holbrook (Logan) a Vicky Krieps (Niť z přízraků) si zahrají v novém thrilleru Born To Be Murdered od tvůrčího týmu zpoza… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama