Reklama

Reklama

Mr. Mercedes

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 29 h 12 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Harry Treadaway, Brendan Gleeson, Jharrel Jerome, Isaiah Stratton, Ann Cusack, Jimmy Gonzales, Scott Lawrence, Kelly Lynch, Arian Moayed, Mary-Louise Parker (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Brendan Gleeson v roli postaršího detektiva Billa Hodgese obdrží dopis, ve kterém se kdosi přiznává ke zrůdnému činu. Osm nezaměstnaných zemřelo, když čekali před pracovní agenturou a úmyslně do nich najel ukradený mercedes. Tím dopis nekončí. Anonym policistu ve výslužbě upozorňuje, že bude ve vraždění pokračovat. A rozhodně se nehodlá spokojit jen s osmi oběťmi. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Bilky k tomuto seriálu (2)

Mr. Mercedes (2017) 

S01: Až na vloženú postavu susedky hl.hrdinu BillaHodgesa (ktorá dodáva príbehu humor) celkom verný prepis Kingovej predlohy. Ja som veľmi spokojný, Gleeson tam sadol jak riť na šerbel a jeho protivník bol hajzel párexceláns ;) Soundrack je tiež veľmi vydarený. 85% ()

Season 2 (2018) (S02) 

Áno, možno je 2.séria o čosi slabšia, ale asi len preto, že väčšinu hrdinov už poznáme a je zdanie, že sa tam nič nedeje. V žiadnom prípade si nezaslúži hodnotenie pod 60% Mnohí tu nepochopili, že otrocké pripísané predlohy Stephena na obraz väčšinou filmu nepomôžu. Film potrebuje úplne iné výrazové prostriedky. A dielo kráľa hororu je nesmierne tvrdý oriešok, keďže mnoho dôležitých scén v jeho knihách sa odohráva v psychologickej rovine, alebo len v hlave jeho hrdinov. Seriál sa s tým vyrovnal úplne geniálne a všetky zmeny v ňom mu skôr prospeli ako naopak. Rovnako ako aj výmena obsahu 2. a 3. série - v knihe sa druhá séria vôbec nevenuje hlavnému zaporákovi a vracia sa k nemu až v 3.knihe. Ale v obrazovej forme je táto zmena oveľa lepšia a takáto nadväznosť sprehľadňuje konanie postáv. Brendon Gleeson je úplne skvelou voľbou a na rozdiel od knihy ma jeho hrdina bavil. 80% ()

Reklama

Reklama