Reklama

Reklama

Mr. Mercedes

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 29 h 12 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Harry Treadaway, Brendan Gleeson, Jharrel Jerome, Isaiah Stratton, Ann Cusack, Jimmy Gonzales, Scott Lawrence, Kelly Lynch, Arian Moayed, Mary-Louise Parker (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Brendan Gleeson v roli postaršího detektiva Billa Hodgese obdrží dopis, ve kterém se kdosi přiznává ke zrůdnému činu. Osm nezaměstnaných zemřelo, když čekali před pracovní agenturou a úmyslně do nich najel ukradený mercedes. Tím dopis nekončí. Anonym policistu ve výslužbě upozorňuje, že bude ve vraždění pokračovat. A rozhodně se nehodlá spokojit jen s osmi oběťmi. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (58)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ, kdy byste si přáli dát vyšší hodnocení, ale prostě to nejde. 1. série (****): První polovina první série je asi nejlepší zpracování Kinga EVER. Nevyumělkované, civilní, s výtečně zachyceným humorem, vyprávěním i celkovou atmosférou Kingových knih. Bill Hodges je obsazený skvěle, stejně tak Jerome, Lou, Anthony, Deborah, dokonce i smyšlená Ida je krásně kingovská, ale alfou a omegou je samozřejmě geniální Harry Treadaway coby Brady Hartsfield. Počáteční masakr je přesně takový, jak jsem si ho představovala, Bradyho komunikace s Hodgesem, práce v obchodě, flashbacky s bráškou, všechno na jedničku a srdíčko nadšeně plesá. Ve druhé polovině první série ale začíná příběh stále více a více odbočovat od knižní předlohy, takže chybí Bradyho nenávist k Hodgesovým přátelům, Hodgesovo uniknutí smrti není pro Bradyho žádným překvapením a namísto obrovského koncertu plného pubertálních holčiček se dočkáme nudné divno-akce s pár desítkami lidí. 2. série (**): A jedeme dál. Z předlohy zůstává jen základní kostra a co změna, to průser. Bradyho řídící centrum je parádní, plytký děj se ale vleče (proč sakra seškrtali 50 % knihy, když to pak ničím nenahadili?!?), nově příchozí postavy jsou hrůzostrašné (Mr. Babineau & Mrs. Babineau) a epické srovnání účtů na zasněžené chatě se samozřejmě nekoná. Došly peníze a je to setsakramentsky vidět. 3. série (***): O chlup lepší než druhá série, akčnější a plynulejší (především pak druhá polovina), ale to scénáristické znásilnění hlavního anti-hrdiny a jeho degradaci z fanatického fanouška a bezcitného asociála na obyčejného zlodějíčka, kterého řídí matrona s debilním účesem, to jim prostě neodpustím. Že z Peta udělali teenagera, se dá ještě pochopit (sice se mi to nelíbí, ale přeci jenom mají více 12+ možností, než kdyby to bylo dítě), ale ten Morris?! A přitom úvod se spisovatelem vypadal tak dobře... P.S.: To prohození druhé a třetí knihy mi ve finále ani tolik nevadí, ale seriál má samozřejmě mnohem větší happy-end než kniha. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

V životě jsem snad neviděla tak nudnou a nezajímavou detektivku. A teď se navíc, jak taky koukám (Série 2 (2018) - 10 epizod), potvrdilo moje podezření, který ve mně vzbudila závěrečná scéna. A já se budu muset dívat na dalších 10 dílů. Ach jo, chudák já. Brendan Gleeson samozřejmě dobrej a děsivější z Treadwayovic dvojčat taky dobrý. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší King za poslední roky ať už ve filmu či seriálu. Vedle těch King sraček jen z tohoto roku, je toto naprostá bomba. syrový, místy humorný, napínavý a velmi mrazivý kriminální thrillerový hon kočky na myš. Sledujeme obě strany, které neztrácí na charismatu, kouzlu a sympatiích. Postavy probíhají vývojem a sledovat to, je jedna radost. Rozhodně výborné a vřele doporučuji. PS: potkat někde Treadawayho s tim jeho slizkým ksichtem, tak se na místě zeseru, zahrál to opravdu skvěle a ne nadarmo se říká, film je tak dobrý, jak je dobrý padouch.... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je pomerne dobrá, keďže Brady a jeho šialenstvo sú jeho protagonistom zahrané vuac ako na dobrej úrovni a aj značne pozmenený príbeh je v porovnaní s knihou ešte celkom dobre zvládnutý. V druhej sérii sa tvorcovia príliš vzdialili knižnej predlohe a tretia časť trilógie Koniec hliadky nebola spracovaná zrovna najlepším spôsobom. Našťastie sa v tretej sérii scénaristi viac držali románu Stratení nájdení a podarilo sa im tak napraviť dojem z nešťastne spracovanej druhej série. Celkovo patrí Pán Mercedes k lepším seriálom, v ktorom stavili najmä na charizmatického Brendana Gleesona, ktorý síce Billa Hoodgesa stvárnil podstatne inak, na akého sme zvyknutý z kníh, ale časom si jeho svojskú vždy nahnevanú povahu človek obľúbil a vďaka tretej sérii sme sa dočkali aj šťastného konca. V porovnaní s knižnou trilógiou tak Bill Hodges obstál podstatne lepšie. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Mr. Mercedes je další ze seriálů, k jehož sledování mě dostala kvalitní knižní předloha. Kingovu tvorbu mám rád a Mr. Mercedes (stejně jako pokračování Finders Keepers) rozhodně stojí za přečtení. A zajímalo mě, jak se tvůrci poperou se zpracováním. Už od začátku to vypadá na slušnou práci, scéna s nájezdem Mercedesu patří k těm nejpovedenějším, ale rozhodně není jedinou, která stojí za zmínku. Podobně pamětihodných scén je v průběhu série nabídnuto několik. Celkově jsou hlavní postavy zpracovány na jedničku a obsazení také nemá chybu, a to i přesto, že tvůrci museli kvůli tragickým okolnostem přeobsazovat. Užíval jsem si jejich vývoj a představení. Určitě se tam dalo něco zkrátit a vypustit, třeba sousedka a její linka a dát víc prostoru Holly. Něco z knihy bylo vynecháno, něco změněno, jinak si ale myslím, že Mr. Mercedes je zdařilou adaptací a doufám, že i další série (a tím i další knížky) dopadnou alespoň stejně dobře jako tahle. Navíc podle mě stojí za podívání i bez znalosti předlohy. 2. série Už dlouho jsem nebyl tak rozčarován a zklamán z pokračování jako u tohohle seriálu. Nejenže ignoruje druhou knihu (což se ještě dá pochopit vzhledem k příběhu), ale hlavně moc nerespektuje ani tu závěrečnou třetí. Jestliže v první řadě došlo na několik drobných změn a nové postavy, tak v řadě druhé to nelze označit jinak než chaos. Rozvíjení postav, které nemají na knihu žádný dopad se pak stává tím nejmenším problémem. Mnohem víc mě štve změna příběhu i zakončení. Je tam důvod, proč se knížka jmenuje End of Watch. Herci jsou sice fajn a hlavně trojice Hodges, Brady a Holly hrají skvěle, ale to nestačí. Jediná věc, která mě na zpracování téhle řady zaujala bylo zobrazení "Bradyho mozku". Jinak je vážně škoda takhle zprznit příběh z knížky. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (8)

  • Do role Bradyho Hartsfieda byl původně obsazen Anton Yelchin. Brzy po obsazení ale zemřel, když ho přirazilo vlastní auto na prudké příjezdové cestě jeho domu v losangeleské čtvrti Studio City. (mgalovam)
  • Mnoho scén bylo natočeno v obchodním centru v Charlestonu v Jižní Karolíně. Ostatní scény byly natočeny v sousedním městě Goose Creek. (mgalovam)

Reklama

Reklama