Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (71)

Rominator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí dvě série nastavily laťku opravdu hodně vysoko a potřetí za sebou se ji nepodařilo překonat. Třetí řada seriálu ostudu rozhodně nedělá a stále se jedná o nadprůměrnou podívanou s uspokojivým zakončením. O nové postavy a další časové linie tu není nouze, ale opravdu reálně hrozí, že se nepozorný divák může v ději ztratit. Herecké obsazení nemá obdoby, protože často bylo nutné obsadit jednu roli třemi herci různého věku a casting odvedl mimořádně dobrou práci. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plný počet nie je mojim obvyklým hodnotením, ale záverečná séria si ho napriek niekoľkým slabším momentom zaslúži. Autori opäť raz ukázali že keď to niekto vie, tak je to brnkačka a v poslednej (???) sérii nasadili svojmu majstrovskému dielu kráľovskú korunu. Udalosti vo Windene 1.0 a 2.0 zvládli na výbornú, vysporiadali sa aj s Mikkelom (chlapec vyrástol a tak by do dejovej línie tretej série príliš nezapadol, na druhej strane je vidieť že koncept tretej série nebol jasný ani im pred tromi rokmi keď svoj projekt rozbehli) rovnako tak ako zo všetkými postavami a ponúkli jeden z najlepších seriálov dnešnej doby. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

You just wrinkled my brain! a teď lehké spoilery. Jo, everything is connected, ale tohle incestní městečko je už fakt crazy! Preferuju sice model jedna epizoda týdně, ale tohle je pro netflix jako dělaný, protože nebýt toho jednodenního binge watchingu, tak budu ještě víc ztracená než teď. Jinak teda klobouk dolu tvůrcům, že i přes těch několik (desítek - pokud počítáme i verze z různých dekád) postav se divák dokáže pořád ještě orientovat. Nicméně na mě už bylo těch časových skoků v týhle řadě moc, a často tady chyběla ta vizuálně/emoční odměna ve formě splitscreenů, jako tomu bylo v předchozích řadách (ale konec E6 s Block Party se k tomu božsky vrátil, dokonce to poslal úplně na jinej level!). Co mě ale vlastně nejvíc štvalo, tak to, že Jonas a Martha (a ostatní) jsou ve většině případů strašně pasivní postavy, kterým většinou říká jejich starší já, co mají udělat nebo do jakýho času a světa jít. Což je pak přesně případ Claudie, jako takový finalový deus ex machiny. Není to masterpiece jako byla první řada, ale pořád je to těžkej netflixovskej nadprůměr. Soundtrack top. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... bál jsem se, že to skončí způsobem, že se to Jonasovi všechno jen zdálo a on se na konci probudí .... Bál jsem se zbytečně jelikož tohle je scenáristické mistrovské dílo se skvěle napsanými postavami. Vřelé díky do Deutchlandu, za tento úžasně propletený příběh s miliónem postav. V životě jsem neviděl nic obdobného. Danke! 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec ma tretia séria presvedčila, i keď dlho som jej úplne neveril, ale stále som sa bavil a snažil sa v tom vyznať. Môže za to finále, ale aj fakt, že podľa všetkého to mali tvorcovia premyslené už od začiatku. Navyše vyriešenie celej záhady, respektíve labyrintu záhad, dáva zabudnúť na nejaké tie nedoriešené záležitosti, keďže sa vlastne elegantne vyrieši to najpodstatnejšie. Osobne by som sa rád ešte dozvedel, prečo žiaden obyvateľ nikdy neodišiel z mesta, možno sa ale odpoveď nachádza niekde medzi riadkami. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • Ke konci epizody zazní píseň „Pneumothorax“ od hudební skupiny Blueneck. (Doomcourier)

Reklama

Reklama