Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (215)

Gumi.30 

všechny recenze uživatele

Jestliže Vyšehrad gradoval hlavně ze začátku, tak Lajna nabírá vzestupnou kadenci hlavně v závěru. A je to pořádná gadence. "Langoš Hrouzek" je coby macho trenér ve svém živlu a zdárně mu sekunduje i rolbařská násoska s dobrým srdcem Norbert Lichý, který se podobně výraznou a vděčnou roli konečně taky zasloužil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V Havířově jsem trávil část svého dětství u babičky. Do Labužníka jsem chodil na ovocný koktejl, do Budoucnosti na jezdící schody, na plac, kde teď mají "něco jako orloj" pod Lenina. Možná i proto mě první série bavila více, než by bylo objektivní. Langoš je bez debat, prostě když sedne role, tak je to tam, hodně mě bavila Vágnerová, ta holka je prostě skvělá. Problém trochu je, že podle mě se námět a potenciál vystřílel v první sérii a ta druhá, kromě pár světlých okamžiků (Vágnerová, manažerka Slávie, kadeřník, poslední díl) nemá moc co nabídnout a čím zaujmout. Druhá série je sotva průměrná. První lajna: (****), druhá lajna: (2,5*). ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vyšehrad měl až překvapivý úspěch, tak proč nezkusit něco podobného i v hokejovém prostředí... Motivace tvůrců byla zcela jasná. Lajna ale není špatný seriál, dokáže pobavit a především Jiří Langmajer to hraje naprosto skvěle. Je vidět, že je ještě o pár levelů výše než Jakub Štáfek. Hlavní rozdíl oproti Vyšehradu je ovšem to, že Lajna dokáže gradovat a zdála se mi díl od dílu lepší. Na rozdíl právě od Vyšehradu, který se druhou polovinu utápěl ve vulgaritách a trapnosti. Čtyři hvězdy, nicméně do druhé série se už raději pouštět nebudu, aby si nekazil současné nadšení. (komentář upraven po celé první sérii) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Talkshow je jednoznačne to najlepšie, čo Lajna ponúkla. Hokejová mentalita z toho doslova tryskala. Pri rozhovore Luboša a Robina sa naozaj nedalo nesmiať. Keby boli všetky časti ako práve táto, tak nemôže moje hodnotenie klesnúť pod 4*, to by jednoducho nebolo možné. Ale...a teraz príde na rad vymenovanie dôvodov, prečo je Lajna prúser. Je tu strašne veľa nevtipných postáv. Nič vtipné nepriniesli manažer Kyselý, rolbař Zbyňa, Helena, Klára + celý hokejový mančaft. Luboš Hrouzek síce sype hlášky a chová sa ako správna hokejová guma, ale keď si nemá s kým nahrať, tak je z toho gól málokedy. Všetci dosť chvália k*rvu Denisu, ale mne teda nesadla. Prišlo mi, že z potenciálu partneriek hokejistov vyťažila strašne málo. Mladý Hrouzek slúžil len ako rekvizita pre Luboša. Sám o sebe priniesol h*vno. A preto len jedna *, a preto prúser. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Obávala jsem se, že to bude bujará bezmyšlenková taškařice, která si dělá srandu z tupých hokejek, ale série nabídla o něco víc. Přece jen nejsou všichni a vždy úplně tupí, děj nekončí s každou epizodou, ale dokáže překlenout celou řadu. Trenérovy promluvy k mužstvu jsou vtipné. Série ale trestuhodně nedbale zachází s některými vedlejšími postavami, které předhodí jen na pár scén, aby pak zcela zmizely či se záhadně vynořovaly a zase zanořovaly, jak je scenárista momentálně potřebuje. To je například slovenská chůva, bývalá manželka, zdravotnice z Havířova, rolbař z Havířova, trenérův syn…. atd. Taky jsou tam některé nesmysly v ději, například když se milenka představí manželce, aby v další sérii řekla, že jí manželka nejdříve čtyřikrát zmlátila, než jí dokázala manžela odloudit. V poslední sérii ze Slovenska pevně doufám, že slovenský divák to nebudeme brát tak, že si děláme srandu jen ze Slováků, ale že stejnou měrou si děláme srandu i z nás, Čechů (a Moravanů, a Slezanů…). SHRNUTÍ: O hokeji můžeme už leda tak točit seriály. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Během proslovu v kabině začne hrát telefon, jehož vyzvánění je „Zaľúbení“ od Elánu. (Duoscop)
  • V hokejovém zápase (čas 14:00) padne gól do sítě Slavie. O několik vteřin později, kdy je záběr z hlediště, je vidět světelná tabule a na ní je skóre pořád 0:0. (Záry)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama