Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Téměř 3 hodiny nudy o ničem. Není to ani životopisné a možná to řekne cosi o době Američanům, ale určitě ne mě. A závěr určitě nebyl hodný památky zesnulých při Mansonově masakru. * hvězda za výborné výkony herců, ale to ostatní byl prvotřídní odpad. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Rukopis mistra Tarantina je lehce patrný už od začátku filmu, avšak teprve v závěrečných pasážích se projevuje naplno. Byť režisér vytvořil příběh prostý nějaké poutavé linie a vlastně trochu "o ničem", o to více se zaměřil na precizním vykreslení dobové atmosféry a kromě ní se divák musí tetelit blahem z hereckých projevů Leonarda DiCapria a obzvláště Brada Pitta. Takže opět platí - Tarantino = skvělý zážitek, i když v jeho filmografii nedosahuje u mne tento film do top 5. 80%. ()

GzL 

všechny recenze uživatele

Kultovní režisér nám naservíroval přes dvě hodiny nudy, aby to na konci završil překvapivou pitomostí. Jaké hodnocení by tenhle film měl, kdyby nebyl od Tarantina? ()

Perunwit 

všechny recenze uživatele

Dream team z Hollywoodu a 2 roky prázdnin. Celou dobu jsem si říkal, na co se to vlastně koukám a proč... a jestli Quentin tentokrát nešlápl vedle víc, než jsme ochotni mu sežrat. Božský rejža pak ale ukázal, že jeho V8 HEMI celou dobu bublala jenom na volnoběh a nasázel to tam na plný kule. Ze trojky na čtyřku během 20ti sekund, nezní kdovíjak rychle, ale minuta by zněla ještě hůř. Mistře, já ti velmi děkuji a v mém hodnocení s číslem 1000 dávám bezskrupulózní čtverec. ()

machnum 

všechny recenze uživatele

Rozsahem delší kousek, což ovšem není vůbec na škodu. Dokázal mne dokonale vtáhnout jak do světa westernů, tak na konec šedesátých let, kde se odehrává hlavní děj. Ve filmu nic nechybí ani neschází. Některé scény jsou zde na můj vkus zbytečné, ale beru to tak, že tam patří. Skvělé prostředí, které fanoušky hippie éry na jednu stranu potěší a na druhou stranu moc nenadchne, ale každý si tam najde to své. Pro mě po delší době film u kterého jsem vystřídal většinu dostupných emocí. Velké finále je výplodem fantazie a absolutně se nedrží historických fakt. To mi však vůbec nevadilo a jen jsem litoval, že už nastal konec. ()

Lars2 

všechny recenze uživatele

Je to taký "frajerský film". O frajerskej dobe s frajerskými hercami, ktorí hrajú frajerov (jeden je slávny, stratený a nešťastný druhý jbnt....) A natočil ho frajer. Užil som si to. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Nejprve příjemná podívaná a na konci zklamání. Ještě bych rád vypíchl Leonarda a hudební výběr.....to se mi líbilo moc. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Film natočil Tarantino spíš jen pro sebe o období, které miloval, ale s minimálním příběhem.Skvělé mi přišlo rozuzlení - vrahouni ve filmové dimenzi narazili na dva ostré hochy a Sharon byla zachráněna. Pitt a DiCaprio byli ovšem skvělí. ()

lepo 

všechny recenze uživatele

Takže pán Tarantino, dostal ste ma. Okrem toho, že film prebiehal v mojich milovaných 60-ich rokoch, okrem toho, že som mal zadarmo oldies diskotéku, a okrem dua Leo&Brad, tak s absolútne nádherným koncom, ktorý som absolútne nečakal. Vy ste oživili Sharon Tate a takto to možno mohlo dopadnúť aj 9.augusta 1969.Škoda.Krásna scéna posledná, pri ktorej , keď som si všimol a pochopil, čo idete spáchať a ako sa odkloníte od reality v podobe Manson family, mal som slzy v očiach. Naozaj je dobré pozrieť si film, bez toho, aby ste nevedeli ako skončí. Ďakujem za nové ponaučenie a zážitok. U mně perfektní. Dohovoriť som Howgh. ()

mich4l.b 

všechny recenze uživatele

Co to je?! Hodinu na to koukám a děj stále nikde. Možná tomu dám šanci později, ale zatím nejspíš nejhorší film roku a neskutečný zklamání. Nechápu... Edit: Takže dokoukáno a ta jedna hvězda je za... hezký barvy. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Ako v Irishmanovi Scorsese, tak ani tu sa Tarantino neobťažoval divákovi čo len aspoň trochu priblížiť množstvo malých detailov, ale kľúčové filmové, historické, či politické súvislosti jednotlivých scén. Podľa môjho názoru na škodu, keďže toto všetko 'nevzdelanému' divákovi unikne. Dôsledkom je, že z deja ostáva nejednoznačný pocit. Inak samozrejme dokonalé scény a zábery, o hercoch nehovoriac. A štandardne nepríčetný Tarantinovský záver dá všetkému svojráznu bodku. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Prvních 21 minut jsem vnímal jako mistrovsky vypovídající uvedení do rámce příběhu. Posledních 21 naplňuje režisérův styl, ale jsou, vzhledem k očekávanému, opravdu překvapivé (souhlas viz Kleopatra). Všechno mezi nimi je chlapácky zajímavé a předvádí nejen režisérský um. Tarantino opět dovede měnit charakter podání, jak už předvedl několikrát. Nejvýstižnější zkratka ne-svobodných společenství (děti květin). Pokud sklouzl v několika minutách k téměř dokumentu, trvaly účelně krátce. Výkony ansámblu potěšily. Proto ne zcela jednoznačně povyšuji na 5*. I když se to nezdá, jde o sled komorních scén v ohraničeném okruhu postav, který/které si rád někdy znovu vychutnám. Když ten film z hlavy nevyženete, o-Oskarujete spíš režiséra. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Film by se dal také nazvat "Quentinova pocta zlaté éře Hollywoodu". Čím více o té době (60.léta)víte a čím více filmů máte nakoukáno, tím víc si užijete drobných detailů a narážek, kterých je ve filmu požehnaně. Film si však užijete i v případě že jste totální filmový analfabet. Jak je už u Tarantina zvykem, děj má pomalý rozjezd a obsahuje spoustu rozhovorů o ničem, které jsou ovšem podané tak zábavnou formou jak to dokáže jen on. Tarantino se zde opět vyznává ze své lásky k filmům, ženským nohám a bizarnímu násilí, a také z toho že fakt nemá rád hipíky. Atmosféru filmu podtrhuje špičkový dobový look, doprovázený výborným soudtrackem. Herecké obsazení má vysokou koncentraci hvězd na filmové okénko. Všechny výše uvedená pozitiva mají za následek, že více než dvouhodinová stopáž uteče jako nic a vše zakončí finále ze kterého vám spadne brada. Pro fandy Tarantina povinnost, pro ostatní vřele doporučuji. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Nepasuje mi ten Tarantino. Dej tohto filmu tvorí 15 minút iného filmu. Áno, sú tam niektoré vymakané scény (ranč), ale celkovo je to o čom? Postavy Sheron a Roman hrali fakt len susedov? Im venovaných 40 minút tvorilo asi len výplň... ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Už jste viděli blázna kreslit do vzduchu? To je případ Tarantina, protože ten film moc nedává smysl. A přesto je vycizelovaný do detailu - kdo kde zastaví, jak se pohne a co tím má říct. Takže Pitt si zlepšil figuru, DiCaprio zopakoval lehké koktání a tak nějak všichni následují blázna v kreslení. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama