Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria je akýsi nepodarok. Postupne budované charaktery tu končia svoju púť v nezmyselných scénach a finále v sebe nesie pachuť hlúpej a odfláknutej roboty. Už 7 séria pokulhávala logicky. Ale tu to vyzerá, že to písalo malé dieťa bez znalosti predchádzajúcich sérií. Pre mňa najväčšie sklamanie v rámci televíznej tvorby. 8.séria - 40% ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já nevím, asi jsem tím pádem nenáročný divák, protože já v tom nevidím nic tak strašného co se tady píše. A ještě dělat petici na znovu natočení 8.řady? co je tohle za pí*ovinu...jasně, točilo se to 2 roky, očekávání byla obrovská, ale já si každý dialog užíval i když uznám, že něco bylo opravdu zbytečné a natahovali tak čas. 3.díl pro mě absolutní pecka z které mrazilo v zádech. A konečné rozuzlení se mi náhodou docela líbilo. Nejde se zavděčit všem, ale že z toho bude až takový humbuk to teda nechápu. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak ohodnotit něco s tak obrovským hajpem a přitom takovým zklamáním. No začnu negativy, ať si pak vylepšíme konec. Tím největším nepřítelem celé série je její uspěchanost, zahazování pečlivě budovaných charakterů, základní fyzikální nelogičnosti, obrovské mezery v příběhu, nesmyslné jednání postav a na druhé straně dobré jednání postav, ale opět kvůli uspěchanosti vyzní nesmyslně, zapomínání na postavy a jejich následné připomenutí jakoby nic. Je toho hodně, co mě mrzí. Hlavně to, že si GoT mohlo s naprostým klidem udržet svojí vysokou kvalitu, jen kdyby páni DaD nespěchali ke StarWars a patlali se s rozvíjením příběhu, škoda. Klady: Pochvalu si zaslouží hlavně parádní vizuál, na kterém ty peníze jsou vidět. O využití hereckých talentů jako Dinklage, Headey, Coster-Waldau a mnoha dalších ani nemluvím, série nám nabídla hned několik jejich koncertů. V neposlední řadě perfektní hudba! Je toho víc. A k závěru hodnocení? Porovnávat tuto sérii nezávisle na těch předchozích (kdy už i ty předchozí občas škobrtaly, ale stále to bylo únosné), napálím plný počet, protože stále jde o skvělé a hlavně koukatelné dílo. Jenže sérii musím chtě nechtě srovnat s předchozím materiálem a tam mi to vychází minimálně o hvězdu hůř. Je to na pomezí 3-4 hvězd, myslím, že až si udělám znovu radost a opětovně seriál sjedu (pravděpodobně před vydáním některého z připravovaných seriálů ze Západozemí), tak hodnocení půjde na 4, v plný počet ale momentálně opravdu nevěřím. Jsem moc rád za zpracování posledního dílu, otevřený konec a kvalitní příběhové finále (díky Martine), ať jsme se tam dostali jakoukoliv zkratkou, stalo se. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série GoT je za námi a při zpětném pohledu musím říct, že jsem neskutečně zklamaný. Na této sérii vidím především dva problémy. Jedním z nich je prostě příliš krátká stopáž (tohle nemělo mít 6 dílů, ale tak 15) a druhým je scénář. Ten může trpět i kvůli prvnímu problému, nicméně to, co tu předvádějí některé postavy je někdy až žalostné, protože to k nim vůbec nesedí. U některých by i mohlo, kdyby k tomu byly ty důvody jejich činů rozvedeny, jenže většinou nejsou. Skoro všechny postavy tu kvůli tomu působí buď nezajímavě nebo vyloženě debilně. Osobně se opravdu nemůžu přenést přes způsob, kterým tu skončí celá pomalu ale jistě budovaná zápletka s Bílými chodci. To prostě ze strany scénáristů vnímám jako naprosté nepochopení a doufám, že G. R. R. Martin nám v knihách předvede lepší závěr. A co se týče druhé poloviny série, která se odehrává na jihu a východě... To už by asi bylo lepší, kdyby to skončilo tím třetím dílem ve prospěch ledové smrti. Při sledování první poloviny jsem cítil jistou atmosféru (dokonce dobře vybudovanou), ale pak pro mě bylo všechno pryč. Samotný konec mi připadá nucený, uspěchaný a rádoby dojemný (aneb "Pustíme tam smutnou hudbu a připíšeme tam hlášky z prvních dílů, no to bude doják!") a i když jsem byl na závěr zvědavý několik let, nakonec jsem vůbec nic necítil. Že by tedy opravdu byla důležitá cesta a konec nikoliv? Prostě se nemůžu ubránit dojmu, že tohle nemůže být správný konec. A ne proto, že bych měl jiná očekávání (patřím mezi lidi, kterým se líbil Poslední z Jediů), ale proto, že po scénáristické stránce se jedná o katastrofální provedení. Přitom herci, hudba (ta je vyloženě nádherná), režie a kamera tu fungují tak na 200 %. Jen škoda toho scénáře... 3* dávám za (z mého pohledu) povedené celkem první tři díly. Své hodnocení ale časem možná ještě snížím. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Peter Dinklage, představitel Tyriona Lannistera, se před čtením scénářů jednotlivých epizod vždy nejprve podíval na konec, aby zjistil, zda jeho postava přežije. U poslední série to nedokázal a tento rituál porušil. (BROKEN_)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)

Reklama

Reklama