Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Kremik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je druhý díl ještě o fousek z morčete lepší. Líbí se mi ta větší dramatičnost a tragičnost příběhu. Herci opět vynikající. Pro mnohé tam určitě bude chybět více humoru a vtipnost Lesterovi režie. Tohle je spíše přímočaré drama, které rychle spěje k neodvratnému konci. Lalo Schifrin stvořil překrásnou hudbu, především téma Athose a Milady. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jen potvrdil to, co první výrazně naznačil- krása! Skvělé filmy se tak špatně komentují... Byla jsem zvědavá, jaký bude přechod mezi "lehkovážným" chováním mušketýrů a následných tvrdých bojů a nakonec i smrtí krásné Constance. Okolnosti její smrti jsou sice jiné, než v jiných verzích a knize samotné, ale vůbec to nevadí- velice dojemná a smutná chvíle, po které následuje neuvěřitelný d' Artagnanův hněv a poté úžasný souboj Rocheforta a zoufalého Gaskoňce v klášterním kostele.. Sám konec je laděn trochu více optimisticky, než třeba v knize, kde se mušketýři vyloženě odloučí. Lesterovy mušketýři rozhodně nejsou parodií- ale skvělým příběhem s nadsázkou, plným vtipu, napětí a skvělé atmosféry doby, kdy ještě byli mušketýři! ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší Dumasova adaptace mušketýrského kvarteta. Výborné kostýmy a výprava, šermířské souboje skvěle zvládnuté výborné herci sedící do svých rolí jak klaďáci v čele s drsňákem Oliverem, tak záporáci, kterým vládne důstojný pán Heston - i přes různé jiné adaptace z moderní doby, Lesterova verze dodneška nepřekonaná - Jeden za všechny, všichni za jednoho ! - 85 % ()

zigy 

všechny recenze uživatele

O trochu slabší než první díl, ale řekněme si na rovinu, mohlo dokonalý první díl ještě něco překonat? NEEE. I zde jsou skvělé nápady, jako např. snídaně na hradbách, anebo York ukrývající se ve vaně plné vody, když tu velitel gardistů odkopně vztekle uzávěr....:) a závěrečná šermovačka v hořícím klášteře = dokonalé zakončení. Zajímavost: scéna s popravou mylady nebyla původně u nás vysílána. Na vyznění závěru to však nemělo žádný vliv, takže jsem si toho při sledování původní verze ani nevšiml. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtip a nadsázka přebíjejí romantiku a dobrodružství. Řemeslně nápadité podobně jako 1. díl - většinou zajímavý střih. Ale za chybu považuji nepřesvědčivou zimní scénu - probořený umělý led. Navíc hned následuje obraz, kde se všechno zelená. I klíčový moment: únos Constance z vězení je víc komický než dobrodružný (chůdy X směčka psů). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama