Reklama

Reklama

Sever

(seriál)
Česko, 2019, 5 h 39 min (Minutáž: 55–58 min)

Scénář:

Václav Hašek

Kamera:

Jan Šuster

Hudba:

Michal Rataj

Hrají:

Jiří Mádl, Eliška Křenková, Robert Řasa, Štěpán Benoni, Aleš Bílík, Martin Havelka, Jan Novotný, Martin Pechlát, Jacob Erftemeijer, Jan Komínek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál bude příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Dramatická série vychází z atraktivního prostředí policie, s několika liniemi a překvapivými zvraty, které umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Franki69 k tomuto seriálu (3)

Sever (2019) 

No tak to tedy byla sprcha. Píšu hned po dokoukání posledního dílu. Ani si nevzpomenu, jestli jsem někdy viděl šestidílnou krimi, v které ti zlí vyhrajou, hlavního hrdinu převálcujou a my si máme domýšlet, kteří mocní zařídili, aby u Bíliny prošlo několik vražd, okresní kriminálku řídil zkorumpovanej ředitel, GIBS aby chodila jen buzerovat kvůli hledání SPZetek, nelegálně postavená solární elektrárna dodávala proud do sítě a hlavní bílinskej policejní práskač Horváth si za cash koupil barák. Co to je vůbec za náturu, natáčet kriminálku, která blbě dopadne. To vidíme každej den kolem sebe ve zprávách, že se nám zloději smějou z televizní obrazovky do ksichtu. To o tom vážně potřebujeme seriál? Přitom to bylo tak fajnově natočený, Mádl se snažil, Benoni taky… A nic…Dávám 20%. ()

Pomáhat a chránit (2019) (E01) 

Chce to být až severská krimi, ale chvílema z toho ta česká sláma čouhá. Mádl s Benonim jsou výborní, bohužel scénář jim přisoudil kriminologické schopnosti mírně nad úroveň celotáborové hry na detektivy. A jelikož furt někde nějaký kriminálky dávají, je s čím srovnávat, bohužel pro tento počin. Chyby proti dějové logice už zkrátka odpouštíme hůř. ** Spoiler**Pachatel doma přechovává usvědčující důkazy v koši na prádlo? Policie může doma u kohokoliv udělat domovní prohídku? Bez obvinění? ** Jako severočech z Teplicka a Ústecka je mi milé koukat na všechny ty domy, ulice, mosty nebo proboštovské nádraží…tady u mě seriál boduje. Takže uvidíme jak se to vyvine, po prvním díle těžko hodnotit. Na druhej kouknu. ()

Jenom vítr (2019) (E06) 

No tak to si z nás dělají kašpárky...Fakto to točil režisér, kterej dal dohromady Největší z Čechů nebo Pravidla lži? Opravdu se nám tu začínají množit kriminálky s otevřeným, nebo rovnou blbým koncem, v kterých dobro nevyhrává? Velké zklamání... ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama