Reklama

Reklama

Doktor Martin: Záhada v Beskydech

  • Slovensko Doktor Martin: Záhada v Beskydách (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Ve všech produkčních aspektech veskrze televizní a dojmem seriálové epizody natažené na celovečerní délku působící rozlučka s postavou Doktora Martina v bizarním kriminálním příběhu o nálezu trpasličí kostry a pátrání po pokladu, v němž nechybí indiáni, nacisté, estébáci a dobový cirkus. Zatímco věčně nabručený venkovský lékař řeší se svou manželkou banální a uměle vyhrocenou partnerskou krizi, otěže hlavního hrdiny za něj chvílemi přebírá strážmistr Topinka alias největší idiot z celého filmu, jemuž nelze věrohodně uvěřit ani ty nejzákladnější policejní schopnosti. Většinu postav tvoří zdegenerované panoptikum stereotypních figurek a pitvořivých karikatur, herci jsou v řadě případů vedeni ke šklebení a nepřirozenému přehrávání, příběh často zdlouhavě přešlapuje na místě s viditelným pokrokem tak jednou za dvacet minut, pokusy o akční či seriózně dramatické scény vyznívají směšně a parodicky, stejně jako mnohé dialogy, a korunu tomu nasazuje závěrečné vyvrcholení bohaté na krkolomné absurdní zvraty. Chtěný humor je na úrovni speciální školy a vůbec nefunguje, místy se dá naopak dobře zasmát v momentech, kde film zřejmě vtipný být neměl. Plně uspokojit by to mohlo snad jedině ty televizní diváky, kteří se skutečně neironicky těší na připravovaný seriálový spin-off se strážmistrem Topinkou, pokud jim tedy zápletka filmu nebude připadat až příliš výstřední. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh nepríliš podarene nadväzuje na dobrodružstvá Rýchlych šípov, naháňajúcich záhadný poklad spätý s temnou minulosťou. Vedie k nemu ťažko vydolovaný plánik. Miesto partie chlapcov je tu však partia typov (lekár, policajti, archivárka, starena). Nespája ich túžba po dobrodružstve, ale len a len zlaté teľa. Indície: stará lebka, trpaslík, vreckové hodinky, poklad. Sú tu aj záhadní hromotĺci, tajomná krádež, presuny koňom i lietadlom i rodinná zápletka. Čo na tom, že na pôvodný seriál to takmer vôbec nenadväzuje. Hlavne, že si autori splnili svoj sen o akcii doktora Martina a policajta Topinku. Príliš zábavné to nebolo, skôr vycucané z prsta. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Pane bože, to bylo stupidní, kde jen začít? Zaprvé mi přijde divné, že titul tohoto filmu je "Doktor Martin". Tohle je snad první film, který jsem viděl, kde protagonista je hlavnípostavou vedlejšího příběhu, hlavní děj se totiž motá kolem Topinky a pokladu. Tenhle film měl být spíš dvoudílná epizoda seriálu Strážmistr Topinka, soudě už jen podle toho, že Topinka stráví mnohem více času an obrazovce než doktor. A hlavní děj navíc není moc dobrý, některé jeho části nedávají smysl a konec byl tak nesmyslný, že jsem se mu musel smát. Prezentace je fajn, ale není ničím zajímavá, navíc ve scéně v letadle bylo vidět, že použili greenscreen a vůbec se jim nepovedlo ho zamaskovat. Herecké výkony jsou většinou podprůměrné a vůbec tomu nepomáhá fakt, že dialogy taky nejsou moc dobré. Aspoň, že hudba se dala poslouchat. 3/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že seriál se mě líbil víc. Může to mít několik důvodů. Za ten nejzásadnější považuji fakt, že strážmistr Topinka dostává víc prostoru než Doktor Martin (asi příprava na další sérii, kterou bude mít tentorát Topinka). Problém je totiž v tom, že Topinkova postava je přepalená, ostatní postavy v seriálu jsou sice svébytný, ale realitivně civilní, na rozdíl do Topinky, který působí jak kdyby přiběh spíše ze seriálu Policejní akademie. Mirek Donutil je prostě jen jeden a právě trable kolem jeho postavy mě na seriálu bavili nejvíc . Kriminální zápletka je naštěstí v komedii, takže nebudu řešit spousta otazníků i vykřičníku co mě připluli do palice během dění na plátně. Dá se to ukoukat v pohodě i když tipuju, že tady to nebude mít valné hodnocení, já osobně to rozhodně nespláchnu, výtky už jsem vypísmenkoval, tak ještě hodím do placu pozitiva. Určitě když dostane prostor Martin třeba u vztahovýho psychologa, tak co slovo, to perla. Působí to odhlehčeně a během oslav konzumu (vánočních svátků) si u podobnýho bijáku prostě odfrkneš. Zaujala mě i Elizaveta Maximová jednak to bylo jako kdybych koukal na Elizabeth Hurley a jednak má skvělý hlasový projev, určitě bych si na ní chtěl v příštím roce zajít do divadla a tady si projedu její filmošku. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Naprostá šíllenost mimo jakoukoli realitu se scénářem, jak od žáků pomocné školy. (dle očekávání.) Ovšem, ani zvlášností a bizárnosti nedokáže pobavilo. To už je pak průšvih! Trailer jel slušný bomby, takže i když jsem nebyl v kině, k  živému vysílání ČT  na notebooku jsem dneska lehal docela natěšeně...a dojížděl velmi otráveně. I seriál byl lepší, hlavně 1.řada byla docela slušná. Ale tohle!  Film na seroš ani nenavazuje, je hlavně o příšerném Topinkovi, takže navíc podvod na diváky. Chtít za tohle peníze, v kině je nechutné. Dál se mi ani nechce nic psát, protože by to bylo nošení dříví do lesa. Další kritiku zajistí určitě ostatní, už se těsím. A že je něco takového blbost nejvyššího stupně pozná snad každy. Krom pana Záhradky a Končinského, ale o těch se radši nebavme. Akorát litujme, že se paní Štěpánková rozloučila v něčem takovém. Odpad jsem nedal, jenom díky tomu, jak ho dávám nerad. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Služební vůz Volkswagen Tiguan, se kterým jezdí slovenský policista Lubomír Ostrý (Marek Geišberg), má poznávací značku BA-496YZ. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na osobním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Reklama

Reklama