Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Africké savaně vládne ke spokojenosti všech zvířat král Mufasa. Právě se mu narodil syn Simba a celé království s radostí vítá nového následníka trůnu. Jen králův bratr Scar je touto zprávou nemile překvapen. Chce se sám stát králem a Simba je překážkou. Scar vymýšlí plán, jak se nenáviděného Mufasy a jeho synka zbavit. Dá příkaz, aby hyeny splašily stádo pakoňů a ti Simbu zadupali do země. Na poslední chvíli ho zachrání jeho otec, je ale zraněn a umírá. Prohnanému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar konečně dostane k moci. Simba si najde nové zvířecí přátele a vyroste do majestátné lví podoby. Mezitím země jeho otce strádá. Když v říši nastane hlad, vydává se mladá lvice hledat pomoc. Cestou narazí na Simbu a přemlouvá ho, aby se vrátil. Ten o tom nechce vůbec slyšet. Teprve opičák, který sloužil jeho otci, Simbu přesvědčí, že by měl zachránit říši krále Mufasy. (TV Nova)

(více)

Recenze (752)

Daae 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Dokážu se na něj dívat pořád dokola a vždy si mě ukradne pro sebe a dojme. Konečně animovaný film, který byl stvořen, aby něco divákům předal. Scéna, kde si Simba hraje se svým otcem před jeho smrtí pod hvězdným nebem, ve mně vždy vypudí slzy. Hlas Jeremyho Ironse je nenahraditelný a píseň Can you feel the love tonight je jedna z mých nejoblíbenějších. Absence jakýchkoliv lidských postav dělá z toho díla ideální film na odpočinek z našeho hektického života ... ()

Midnite 

všechny recenze uživatele

To bol tuším prvý film, na ktorom som bol v kine. Krásny príbeh s NAOZAJ dokonalou klasickou animáciou. Pesničky vo filmoch moc nemusím, ale Can you feel the love tonight si Oscara naozaj zaslúžila. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Vynikající a jeden z vůbec nejlepších klasicky kreslených filmů. Radost i smutek to vše v krásném poměru v tomto filmu, který ač jej tvořil Disney mi narozdíl od jiných filmů od této firmy nepřišel jako příliš podbízivý a chtivý se zalíbit. Vše navíc podtrhuje nádherná hudba ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších animovaných filmů vůbec. Nádherný příběh, typický disneyho styl, krásné písničky a velký tlak na city! Opravdu povedené! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Disneyovek a já ji zhlédnul až letos.. Jen jsem si na konci říkal, jestli to pro děti není krapet temné :) Každopádně výborný animák, jehož hodnocení je ale u mě ovlivněno tím, že jsem ho viděl dabovaný. U postav bych to přežil, ale u těch písní jsem trpěl...7.5/10 ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Pěkný animovaný film rodinného typu, který zabaví svým temným příběhem, ale i radostí ze života. S dokonalou hudbou od Hanse Zimmera z toho vyšel jeden z nejlepších animovaných filmů, na který se s radostí podívám. Pumba a Timon zpívající Hakuna Matata je nezapomenutelný zážitek! ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější animovaný film, co se týče propracovanosti děje. Animace na rok 1994 byly taktéž naprosto skvělé a i když později přišly animáky v jiném stylu (Shrek, Doba ledová,...), i přesto je tohle moje srdcovka a ani sebelepší animované filmy, které i třeba příjdou, to nezmění. 100%. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Duo z hakuna matata ma nebralo ani vtedy, no Lev Mufasa, levíča Simba a na Disneyho až neobvykle dramatický priebeh robí z filmu leviu záležitosť. Silnú v príbehu, temnú v atmosfére, výstižnú v odkazoch. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Asi jsem na to už starý, ale nenašel jsem zde ani jednu scénu, která by mě okouzlila natolik, abych hodnotil lépe. Příběh nuda a nebudu lépe hodnotit jen kvůli tomu, že to je legendární film. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Krásné skladby. Rozhodně to není pohádka jedné líbivé písně. Pro mě je lepší dabovaná česká verze než originál. Rozhodně každý musí uznat, že Scarova píseň Buď připraven je v češtině daleko hezčí a hlas Pavla Soukupa je daleko lepší než original, stejně tak Zazu s hlasem Stanislava Fišera je veliká škoda, že ho neuslyšíme v nové verzi. ()

Zeke001 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák z dětství. Jako malý jsem to na VHS viděl xkrát. Pumba a Timona jsem měl nejradši. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Leví kráľ bol myslím si, že mojim prvým zážitkom z kina, ktorý si pamätám, a dodnes naň nezabudnem. Úžasný film. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Každá generace má svůj ,, Titanic " pro nás to byl Lví Král na kterého mi maminka do kina kupovala lístek celkem třikrát. Pak jsem ho dlouhou dobu sháněl jako teenager na kazetě ale nesehnal protože nevyšel. Nakonec jsem se k němu dostal v italské verzi abych se nakonec dočkal vydání na DVD. Vůbec to netrvalo milý národe :) Famozní tragédie hodná Shakespera....jo Disney v té době uměl s dětským srdcem zamávat. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, Lvího krále jsem si pouštěl skoro pokaždé, když jsem byl nemocný. A bylo mi po něm vždycky nějak lépe- ty krásně nakreslené zvířecí postavičky, milý (i když místy až k pláči smutný) příběh a hlavně ta hudba (opravdu si nevybavuju animák s lepší hudbou) mě vždycky dokázaly pohladit na duši i když mi nebylo dobře. ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

29.09.2016

Režisér prvních dvou Iron Manů si letos dopřál velký comeback. Jeho hraná/digitální Kniha džunglí vydělala 965 milionů dolarů, což znamená jediné - už se dávno pracuje na pokračování. Favreau ho měl… (více)

Reklama

Reklama