Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 8

(série)
USA, (1979–1980), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (2)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U osmé série už začíná být znatelný pokles úrovně dílů, oproti řadám prvním. Dost prvků se opakuje, ale když to srovnám s jinými seriály dnes, tak je to stále vysoká úroveň. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počínaje 8. sezónou je Gary Burghoff uveden v úvodních titulcích v kategorii "Také hraje". Seriál opustil před začátkem sezóny, a protože již nebyl smluvním členem hlavního obsazení, objevuje se pouze ve dvou malých vstupech v epizodách Sbohem Radare 1 a  Sbohem Radare 2. Navzdory tomu, že v polovině sezóny oficiálně opustil natáčení zůstal v kreditech jako hostující hvězda po zbytek sezóny. V díle Partyzánské sny vidíme v úvodních titulcích jeho tvář naposledy, od následujícího dílu v nich již není. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (72)

  • Potter (Harry Morgan) má ve svém stanu elektronkové rádio Emerson Model 790 Series B z roku 1954. Přístroji však chybí důležitá část, a to ladič se stupnicí. Společnost Emerson Radio Corp. byla zaregistrována v roce 1915 jako Emerson Phonograph Co. se sídlem v New Yorku raným nahrávacím inženýrem a manažerem Victorem Hugo Emersonem, který byl svého času zaměstnán u Columbia Records. (sator)
  • Počínaje 8. sérií je Gary Burghoff (Radar) uveden v úvodních titulcích v kategorii „v dalších rolích“. Seriál opustil před začátkem série, a protože již nebyl smluvním členem hlavního obsazení, objevuje se pouze ve dvou malých vstupech v epizodách Sbohem Radare 1 (1979) a Sbohem Radare 2 (1979). Navzdory tomu, že v polovině série oficiálně opustil natáčení, zůstal v titulcích jako hostující hvězda po zbytek série. V epizodě Partyzánské sny (1979) vidíme v úvodních titulcích jeho tvář naposledy, od následujícího dílu v nich již není. (sator)
  • Margaret (Loretta Swit) zmiňuje, že její přítel měl Nash. Nash Motor Company byla značka automobilu ve Spojených státech až do roku 1954. V roce 1936 představil Nash funkci „Bed-In-A-Car“, která umožňovala přeměnu interiéru vozu na prostor na spaní. Takže slovo „nash“ je možné v jistém kontextu vnímat jako dvojsmyslnou narážku. (sator)

Reklama

Reklama