Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 5
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (134)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mne spíše zklamání. Všechny původní sezóny jsem neviděla, ale snad pokračování nemělo být jenom pro skalní fanoušky, kterým už není -náct a jsou zhýčkanější. Některé díly byly vtipné (viz ten ještěrkodlak), ale začátek a závěr se věnují hlavní zápletce, do které zamotali snad všechny konspirační teorie, co existují. Poslední díl má být spíše upoutávka na další sezónu než seriózně vedený závěr. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chris Carter měl úžasné možnosti jak navázat na konec 9. série a přitom do seriálu vrátit vše co na něm máme rádi. Bohužel se upnul k dělání radosti fanoušků a celé to tak trochu nedává smysl, dokonce bych řekl, že je to takové nemastné neslané. Ale pořád tam jsou zajímavé nápady a jistá atmosféra, 3 hvězdy. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat kultu, legendy a formujícího zážitku celé jedné generace v podobě, která fanoušky potěší (a nové diváky nepotěší) tím, že se nesnaží o nový začátek, spoléhání na nostalgickou vlnu, modernizaci či něco takového, ale prostě navazuje tam, kde se před lety skončilo; dějově i stylově. Nese to sebou značné riziko rozčarování "co fungovalo v devadesátkách, mělo zůstat v devadesátkách", které jistě mnohým reálně hrozí, jelikož přeci jen televizní tvorba za tu dobu prošla překotným vývojem, čili co tehdy sledoval každý, bude dnes záležitost spíše pro skalní fanoušky. A nenechte se mýlit, tohle je fanservis par excellence; i ty tužky ve stropě po více jak dekádě zůstávají zabodnuté. Pokud je (myšleno Akta X) či ji (myšleno Gillian Anderson) milujete, tak není co řešit. Pokud ne, tak vězte, že navzdory všem těm letům je vlastně vše při starém; se všemi klady (a že jich je) i zápory (a těch také není málo). Berte nebo nechte být. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Aneb jak narvat všechny konspirace momentálně frčící na netu do dvou epizod a zbytek vyplnit vatou. Jasně, využití těch konspirací je fajn, vatový epizody většinou taky bavily, původní atmosféru to taky docela má, ale ve výsledku je to vlastně nesmyslná a zbytečná slátanina ukončená dost chabým, nepřesvědčivým a téměř dementním šestým dílem ustřihnutým ještě chabějším cliffhangerem. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytočný a chabý pokus, vytvoriť niečo, čo by zaujalo - fanúšika tohto kultu, ktorého úroveň, prudko klesá, že sa chytám za hlavu, či je to možné ? A fanúšikovia, radšej zvolia inú alternatívu, ktorá spočíva v tom, vrátiť sa k trebárs, prvej sérii, kde sa môžu pokojne pridať, druhá, tretia... maximálne po koniec 6. série ! ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama