Reklama

Reklama

Dobrodružství Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Československo Z archivu Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Postava soukromého detektiva Sherlocka Holmese ožila v mnoha podobách na filmovém pláně i v televizi. Mezi nejúspěšnější adaptace ale patří britský televizní seriál, který byl vysílán mezi lety 1984 a 1994. Ve své nejslavnější roli se zde představil britský herec Jeremy Brett (1933–1995). Skládá se ze čtyř rozdílně pojmenovaných sérií a pěti delších televizních filmů. První na řadě jsou Dobrodružství Sherlocka Holmese, která byla natočena ve dvou řadách v letech 1984 a 1985. Celkem čítají 13 dílů a každý představí ucelený příběh s vyřešenou detektivní zápletkou. Jedná se o poměrně věrné adaptace knižních předloh Arthura Conana Doyla, které bývají řazeny ke klasikám detektivní literatury. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (3)

Dobrodružství Sherlocka Holmese (1984) 

Jeremy Brett byl beze sporu nejlepší Sherlock Holmes. Tenhle velmi zdařilý seriál k nám na obrazovky ČT přišel začátkem devadesátek za zaplať pánbůh ho občas zopakují jako např. teď v roce 2021 o sobotách dopoledne. ()

Skandál v Čechách (1984) (S01E01) 

7%ní roztok kokainu mohu vřele doporučit! Watsone. A pak už jde jen o operní pěvkyni Irene Adlerovou, která sice stihne utéct, ale zanechá Holmesovi svůj dopis. A to je první díl úspěšného seriálu, který bude mít dalších 10 let spoustu dílů. ()

Řecký tlumočník (1985) (S02E02) 

Zajímavý díl, protože jak zde říká Dr. Watson, Holmes nikdy nemluví o svých příbuzných. A proto se tu objeví jeho starší bratr Mycroft (Charles Gray), mmj nejstarší člen nejstaršího klubu v Londýně. ()

Reklama

Reklama