Reklama

Reklama

Dobrodružství Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Československo Z archivu Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Postava soukromého detektiva Sherlocka Holmese ožila v mnoha podobách na filmovém pláně i v televizi. Mezi nejúspěšnější adaptace ale patří britský televizní seriál, který byl vysílán mezi lety 1984 a 1994. Ve své nejslavnější roli se zde představil britský herec Jeremy Brett (1933–1995). Skládá se ze čtyř rozdílně pojmenovaných sérií a pěti delších televizních filmů. První na řadě jsou Dobrodružství Sherlocka Holmese, která byla natočena ve dvou řadách v letech 1984 a 1985. Celkem čítají 13 dílů a každý představí ucelený příběh s vyřešenou detektivní zápletkou. Jedná se o poměrně věrné adaptace knižních předloh Arthura Conana Doyla, které bývají řazeny ke klasikám detektivní literatury. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Morien k tomuto seriálu (2)

Námořní smlouva (1984) (S01E03) 

Jak já toho Sherlocka žeru. Dějově je tenhle příběh trochu slabší, než ostatní díly, nicméně Jeremyho nasazení, úšklebky, předváděčky a potutelné úsměvy stojí za hodně vysoké ohodnocení, stejně jako samotné vyřešení záhady - já být okradeným Percy Phelpsem, tak se biju do hlavy a myslím si o sobě nadosmrti, že jsem naprostý idiot, když to bylo tak strašně, ukrutně, velmi a zkrátka děsivě prostoduché a jednoduché. ()

Osamělá cyklistka (1984) (S01E04) 

Opět jeden z nezapomenutelných Jeremyho hereckých koncertů. Milé, příjemně se sledující dílko, které vás přímo nabije pozitivní energií. Pokud ovšem nechcete slyšet, jak že ta chemická reakce osvětluje záhadu dopadení Johna Vincenta Hardena jako já!!! ()

Reklama

Reklama