Reklama

Reklama

Prodigal Son

(seriál)
  • Slovensko Profilovač
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2019–2021), 23 h 58 min (Minutáž: 43–46 min)

Hrají:

Michael Sheen, Tom Payne, Lou Diamond Phillips, Halston Sage, Bellamy Young, Aurora Perrineau, Ed Moran, Frank Harts, Keiko Agena, Michael Cerveris (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Malcolm Bright vie, ako premýšľajú vrahovia. Jeho otec bol totiž jeden z najznámejších sériových vrahov, ktorý si hovoril Chirurg. Práve preto je Bright tým najlepším kriminálnom psychológom široko-ďaleko. Využíva svoju geniálnu myseľ na to, aby pomáhal newyorskej polícii riešiť tie najťažšie kriminálne prípady. Okrem toho si musí poradiť s manipulatívnou matkou, nepríjemne normálnou sestrou, vražedným otcom a jeho vlastnými túžbami a pudmi. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Sheen. Postava Brighta. Zajímavost dynamiky otce vraha a syna vyšetřovatele. Jakoby dusná atmosféra, hlavně v sídle Whitleyových. Šokující, ale pasující zvrat na konci 1. série. Někde mezi: Postava Edrissy a její představitelka Agenová - vždy jsem se na její nesmělé koketování s Brightem těšil, ale vzhledem k ladění seriálu působilo až rušivě. Mínusy: S Brightem bloudili i scénáristé. Postava matky, jejíž představitelka byla dost monotónní (i vinou scénáře). Navíc její nekonečný majetek působil jako laciné scénáristické klišé, stejně jako neomezená moc posledního padoucha série. Představitelka Brightovy přítelkyně se k němu vůbec nehodila, herec působil jako mládenec mimo svou ligu. Hodnocení po 1. sérii: 65%. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Když se vyšetřuje, tak budiž, často je to i zajímavé. Jinak dokola sledujeme sny a běsy hrdiny a s postupem dílů sílí obsah rodinných pout a souvisejících blábolů kolem, až se z toho stává taková dynastijní vykecávačka. Hlavní ujetý hrdina ujde, pak je tam jeho otravná přehrávající matka, která má v každém dalším dílu více a více prostoru, stejně tak jako jeho investigativní sestra a stále méně zajímavý táta. Vydržel jsem s přetáčením 15 dílů první série, stačí. (14%) ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Príbehovo bola prvá séria lepšia. Ale druhá sa mi viac páčila, čo sa týka vývoja postáv a vzťahov medzi nimi. Zaslúžilo by si to poriadny koniec a nie cliffhanger. Koncept je to veľmi zaujímavý a Tom Payne podal neuveriteľný výkon. Iritovala ma síce tá neustála potreba potvrdzovania dôležitosti rodiny ako skupiny ľudí, čo zdieľajú DNA, ale to je asi to jediné, čo im môžem naozaj vytknúť. A nie sú jediný americký seriál, čo týmto neduhom trpí. Inak som si tú zmes epizodických príbehov s dlhodobou líniou užila. Postavy boli zaujímavé a herci vynikajúci. malo to aj nečakané momenty humoru a prekvapenia, ktoré boli prekvapivé. Ale najlepšia bola aj tak Keiko Agena. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tých lepších seriálov poslednej doby, hoc nie je v ničom vyložene WOW. Malcolm je sympoš a celá tá rodina manipulátorov stojí za sledovanie. Neočakávajte Dextra, Malcolm je v podstate dobrý vzdelaný chlapec s nočnými morami... ktorý ľudí z viacerých dôvodov znervózňuje. Epizódy sú rôznej záživnosti, ale ako celok veľmi dobre sledovateľné a ak bude S2, určite ju čeknem. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda slabomyslných zkratů ve scénáři. Nápad dobrý, postavy zajímavé, ale provedení pokulhává. Jednotlivé případy jsou prostější, jako u každé řadové kriminálky. Tím, co seriál zvedá, je samozřejmě vrah na telefonu, temné tajemství Malcolma i postavy dalších členů rodiny - což nakonec bohužel vedlo k další nevyužité příležitosti. Hlavně za zbrklé a hloupé chování (údajně) velmi inteligentního hlavního hrdiny by měli scénáristy vyhodit. Taky "šokující" zvraty v ústřední lince tomu zrovna čest nedělají, ale to je současný nešvar seriálů obecně. Slabší 3* a doufám, že druhá série to nepošle ke dnu. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (5)

  • Ve 2. minutě, když Malcolm (Tom Payne) cvičí ve svém bytě, můžeme v pozadí slyšet skladbu Under Pressure (1981), kterou nahrála britská skupina Queen společně s britským zpěvákem Davidem Bowiem. Píseň vyšla jako singl 26. října 1981. (Trajektt)
  • Fanúšikovia seriálu sa zvyknú označovať ako tzv. "prodigies". (Weezy22)

Reklama

Reklama