Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává za druhé světové války v Anglii. Nebeskými jezdci jsou nazýváni letci britské RAF. Proti německým fašistům v této jednotce bojují bok po boku Angličané, Kanaďané, Poláci a Čechoslováci. Film líčí dramatické příhody posádky anglického bombardovacího letounu typu Wellington, kterou tvoří Kanaďan, dva Angličané a tři Čechoslováci. Střízlivým způsobem, nesporně poznamenaným britským civilismem, vypráví o hrdinství řadových bojovníků, nečinících si nárok ani na slávu, ani na vděčnost národa. Podle slov režiséra J. Poláka měl být snímek „alespoň částečným splacením dluhu těmto lidem“. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

GlaDOS

GlaDOS (hodnocení, recenze)

Tak sem dnes přepínal kanály a nudil se. Nějak sem se zasekl u tohoto filmu a ani bych nevěřil, že tak starý, černobílý film udrží moji pozornost až do konce. Jiří Hrzán je tu prostě dokonalý a i zbytek obsazení hraje výborně. Staré české filmy vážně moc nemusím, ale tento prostě stojí za to vidět.

-hektor-

-hektor- (hodnocení, recenze)

Neviete prosím vás niekto, kto nadaboval do slovenčiny herca Svatopluka Matyáše?

PaRi

PaRi (hodnocení, recenze)

Djkoma napsal: ...a nuda a obyčejnost snímku převálcovala moje očekávání. Naprosto mi chyběl vztah s postavami a schopnost filmu zaujmout. Inu, jistý klasik řekl, že pokud se nudíme, dáváme tím nejhorší známku své inteligenci. To, že vás film nezaujal, věřte mi, není vinou toho filmu a jeho režiséra. Zkuste hledat důvod u sebe!

Pesosek

Pesosek (hodnocení, recenze)

Vynikající film, až neuvěřitelné, když vezmeme v potaz dobu, ve které byl film natočen a to i přes uvolnění, které v 60. letech panovalo.

bubya

bubya (hodnocení, recenze)

Tenhle film jsem viděla kdysi dávno ještě jako dítě a zanechal ve mně hluboký zážitek, který mi z paměti nevymazal ani ubíhající čas. Po mnoha letech jsem se na něj ráda podívala znovu - a závěr mě dostal jako tenkrát před lety. Skvělý film!

bitner

bitner (hodnocení, recenze)

Naprosto odzbrojujici film. Pred timhle musi smeknout az k zemi laik i odbornik (filmar, letec, a myslim, ze i historik). Srovnani s Tmavomodrym svetem vyzniva az krute v neprospech "moderniho draheho filmu." Pritom Tm. svet od Jezdcu jednoznacne opisuje - a mozna i to je velky problem velkeho ceskeho velkofilmu.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Tmavomodrý svet - si príliš hollywoodsky na túto poctivú meprikrášlenú filmárinu. Ale patrí ti druhé miesto. Nebeských jazdcov už asi máločo prekoná...

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Z cela souhlasim,ovsem nejvetsi katastrofa je jak se nase zeme k temto rytirum nebes zachovala´.Je to strsne stydim se za ne.

mrybka

mrybka (hodnocení, recenze)

miluju filmy o českých pilotech RAF z období 2. světové války a tenhle je velmi povedený

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama