Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som túto sériu žral, ale len  do dvojky. Ostatne časti boli tak strašne prekombinované, že si s pribúdajúcimi pokračovaniami srali riadne do svojho rybníka. Ale i tak , vždy, keď prišlo pokračovanie, bolo otázkou času, kedy si ho pozriem, ale už len preto, že mi išlo hlavne o skompletizovanie serie ako zo zvedavosti. A tak nejak som pristupoval i k tejto časti. Po príbehovej stránke nemá už čo ponúknuť. Zaujať môže už len prevedeniami pasci, ktoré vždy sú parádne prepracované. Tu hlavne zaujala tá pri drvičke fliaš, ale i ostatné i keď ich nebolo veľa, boli celkom fajn. Vraha som neuhádol, lebo takého tutka bez charizma som vážne nečakal. A keď bude i v ďalšej časti, to bude teda prúser. Aj keď stále ma čim tato séria zaujať, už je to hlavne po obsahovej stránke len trápenie, takže ďalšia časť bude asi zbytočná aj keď verím, že bude a nie len jedna. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to Saw fakt nechte odpočívat. Spirála strachu je vlastně banální thriller o pomstě na prohnilých policajtech, který by žádné spojení na původní sérii ani mít nemusel. Saw značka je jen ospravedlnění toho, aby sem tvůrci mohli narvat pár krvavých pastí. Které jsou opět tak technicky vyspělé, že divák jen žasne, jak je ten záporák byl schopnej vyrobit - a jestli mu to za to vlastně stálo. Nicméně nic proti nim, neboť těch pár krátkých krvavých scén je na filmu nakonec to nejlepší. Zbytek je těžká policejní nuda s postavami neuvěřitelně otravnými (hlavní postava Zeke) nebo neuvěřitelně směšnými (šéfová) a také s hrubě čitelným rozuzlením. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Aha, tak on pan Rock je zde veden jako herec, to mě docela překvapilo. Já myslela, že to autoři pojali ve stylu "dejme šanci nehercům, protože tady už se nedá nic nového vymyslet". I přes dialogy vytvořené patrně scénáristou ze studia Asylum by to furt bylo celkem koukatelný, ale ten "herec" to prostě zabil. Teď mě napadlo, nemusí se v rámci povinných kvót obsazovat i neherci? Tak v tom případě toto dílo má Oskára vtipkára jistého. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ať už bývala pointa předvídatelná, šokující, zdrcující nebo zoufale překombinovaná a neférově si půjčující charaktery z jiných dílů, vždycky dokázala něčím překvapit. Saw nikdy nenudilo, ať už se hodnocení konkrétního přírůstku motalo v libovolných hodnotách. Až právě Spirála je kouskem, který sice v jádru dává v rozuzlení logiku, ale nepřekvapí a ve vyšetřovacích pasážích téměř uspí. Odhalení vraha je navíc smutně předvídatelné, protože už dlouho před ním scénář (dokonce hned několikrát) identitu pachatele naservíruje téměř na stříbrném podnose. Slabá druhá hvězda za Samuela L. Jacksona a s velkým přimhouřením oka díky skutečnosti, že jde záměrně o spin-off a ne o plnohodnotné Saw. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Chris Rock” hral doposiaľ v 114 filmoch, pričom v 113 zo seba robil solídneho kokotka na pohľadanie. Obsadiť do hlavnej role kultového hororu o sériovom vrahovi takéhoto nímanda, to svedčí o riadnej dávke dementnosti na strane kompetentných. Ja si skutočne nepamätám, kedy naposledy mi nejaký herec, takto extrémne znechutil sledovanie nejakého (hocijakého) filmu. Každý jeden divák by mal dostať medajlu zato, že musel 90 minút strpieť pohľad na tohto extrémne afektovaného mahagóna, ktorý gestikuluje ako nejaký 13 ročný hip-hoper z Fiľakova. Čo však bola ďaleko bolestivejšia skúsenosť ako jeho gestá, je jednoznačne mimika jeho ksichtu v pasážach, kedy sa prižmúrením očí, snažil všemožnými silami o zanechanie dojmu tvrdého chlapa, ktorý by bez bolestne zvládol “čertovo kolo” s tromi doživotne odsúdenými trestancami v Leopoldove. Grcať sa mi chce, ako to skurvyli, pričom absolútne jediné čo v tomto snímku stojí za pozornosť, je gore a originalita mordovačiek. Otras .. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama