Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Rimland 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál z prostředí vrcholné politiky. Zakomponování zahraničněpolitických a bezpečnostních témat plus "posílení" Hackerovy postavy umožňuje vyhnat zdejší humor do nebeských výšin. Epizody jako "Velký plán", "Vítězství demokracie" a "Diplomatický incident" jsou pro mě nejgeniálnějším exkurzem do tajů (nejen) britské zahraniční politiky :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Úplně stejné jako předchozí řady, takže tedy - po letech paradoxně ještě zajmmavější než v době premiéry - nejen že to neztratilo nic ze své břitkosti a trefnosti, ale paradoxně právě proto, to ukazuje jak strašlivě a zároveň úžasně stejné v moderní demokracii všechno je. Což tedy ukazuje že ryba prostě smrdí od hlavy, ale zároveň to stejně tak ukazuje, že prostě pořád plave. Že systém, navzdory všem chybám, pořád funguje a je tedy v základu správný. 10/10 ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Přes těžké začátky v premiérském křesle se Jim Hacker nečekaně vytáhne. Většinu času sice běží na stejné (rozuměj stejně geniální) vlně, jako na pozici ministra administrativy, ale konečně se víc objevují i radostné momenty, kdy tak nebo onak vydrbe se svým oblíbeným loajálním poradcem. Na Čísle 10 to tak celkově funguje ještě o kus líp, než dřív. Nebo hůř. A to tak, že nefunguje. ()

markul 

všechny recenze uživatele

Už jenom z principu za pět. "Je zřejmé, že kabinet se shodl, že vaše politika představuje výtečný plán, přesto však vzhledem k vyjádřeným pochybnostem, přál bych si navrhnout zápis v tom smyslu, že po pečlivém uvážení, dospěl váš orgán k názoru, že ač má návrh širokou podporu, takže některé z jeho principů jsou v principu natolik principiální a některé úvahy natolik složité a v praxi tak jemně vyvážené, že už v samém principu bylo navrženo přikročit k rozumné a prozíravé praxi a návrh předložit k podrobnějšímu prozkoumání, přičemž by se kladl důraz na základní kontinuitu nového návrhu v rámci nynějších principů a také na princip principiálních argumentů, které návrh obsahuje a předkládá ke schválení parlamentu. Už z principu." ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního seriálu "Jistě pane ministře" se nese v úplně stejném duchu, opět se dočkáme břitkého i suchého, britského humoru, parodujícího politiku, ale také opět musím poznamenat, že mě to zcela úplně nechytlo a k jednotlivým dílům jsem přistupoval laxně... Vesměs slušná zábava, ale nic co by mě zvedalo ze židle. "V kleci život slepic nestojí za nic, vy byste chtěl trávit život zavřený se stovkami dalších šílených, vřeštících a smradlavých stvoření, nemoct dýchat čerstvý vzduch, nemoct se pohnout, nemoct se protáhnout, nemoct myslet?" "Ne, proto nekandiduji do parlamentu." 7/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama