Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $5,923,044Tržby Celosvetovo $13,000,000║ Vrchol samoúčelnosti, nič zvrhlejšie som asi nevidel, dej nestojí za reč, je to len dokonalé vybláznenie zvrhlých chúťok na chate, kde zaujmú jednoduché ale účelové triky, niektoré nehorázne uletené scénky a hlavne masky, taký poloamatérsky produkt ktorý neurazí. /60%/ ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

"Pochválen buď ten, co spadl z nebe a dodal nám naději k vítězství."... Jeden z nejoriginálnějších splatterů s ještě lepším závěrem. Prodavač Ash se na hranici šílenství, ne-li za touto hranici, stává nejkultovnější zabijákem duchů a probuzených nemrtvých, jaký se kdy objevil ve filmu (promiň Lioneli, ale ty to nejsi). Bruce Campbell se stal díky této roli nesmrtelný a doufám, že nastartuje svoji motorovku a nabije brokovnici ještě alespoň v jednom dílu. Same, natoč čtyřku!!!! ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl v době mého působení na 1. stupni ZŠ, byl jsem z toho na pár let slušně rozsekán a pořád se mi to vracelo. Po uplynutí desetiletí mi to přišlo trapné a antihororové. Tento film jsem hledal, abych si oživil paměť a zjistil, co mě to tenkrát nedalo spát, ale bohužel jsem byl zklamán. Míchat do kupy prvky hororu a komedie je alespoň z mého pohledu nešťastný počin. Kdysi dávno mi to vtipné nepřišlo. Čím to? No prostě komediální prvky totálně narušují hororovou atmosféru a v hororové atmosféře nejsou vůbec komediální prvky vtipné. KOMEDIE+HOROR=ODPAD. Nostalgie a určité scény hodnocení vytáhnou, ale musím říct, že jednička je o dost lepší. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se zbláznil a svrhl s sebou i Bruce Campbella:) Vítejte v pokračování legendy žánru, kde na Bruce Campbella útočí jeho vlastní ruka, prožívá hysterický záchvat smíchu s neživými předměty a krve se zde objeví snad více, než kolik se jí valilo z výtahových dveří v Osvícení. Evil Dead 2 přináší naprosto bláznivou, ujetou frašku, kde hrabe snad naprosto všem:) Evil Dead 2 je zřejmě asi jediné béčko, z něhož dokáže jeho stvořitel vytvořit áčko:) "Jsem v pohodě." - "Ani se mi nezdá. Právě jsme rozřezali naši dívku řetězovou pilou, to se ti zdá v pohodě?" :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím film přehodnotit na maximální počet hvězdiček. Zatímco jednička působila, jako by Raimi nevěděl jestli chce bavit nabeo strašit, tak zde má jasno.Jde o jiný žánr o čistokrevnou komedii, ale místy je dokonce i tento film napínavý. To, že se celý film odehrává opět v jedinné chatě uprotsřed lesa, směřuje film k parodii na předešlý díl. A Bruce Campbell zde předvídé něco, co bych se nebál nazvat hereckým koncertem. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)
  • Prvního rytíře, který vytasí meč na konci filmu, si zahrál režisér Sam Raimi. (Chatterer)
  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama