Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Recenze (906)

HarqAlAda 

všechny recenze uživatele

Raimi sa so mnou kruto a mrazivo pohral. Hviezda dole za trošku amatérsky pôsobiace prevedenie a zopár mierne klišoidných scén. Ešte živí obyvatelia chatky sa sem-tam správali akoby im chýbala empatia. Celkovo to bol pôsobiaci horror ktorého niektoré scény si neviete vymazať z hlavy. Pozerali sme na dušičky takže atmosféra sa dala krájať ;) ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Bezskrupulózní coming out lesního ducha v nevídaně retardovaném úletu, kdy hrdinové nehnou brvou, když jim kámošku odtáhne příšera oknem, ale jsou posraní jak žebřík od kurníku, když zapráská okenice. ()

Raagash 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororů u kterého jsem si jako mladší zašpinil trenky. Atmosféra a práce s kamerou je fantastická, takhle kdyby dnes vypadalo aspoň 20% moderních hororů, hned by se žilo lépe :D ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Hodnotím film v době,kdy jsem ho viděl po prvé,jelikož ten dojem byl objektivnější a to byl rok 1990.VHS za 450 kč na černým trhu s monotoním dabingem.Skvělé triky,atmosféra tak hustá že by se dala krájet,ůžas v něco tak precizního,že strach jsem cítil na každým kroku a koutů se vyhýbal.Byl to hezký a příjemný horůrek. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Vůbec jeden z nejlepších hororů. Poprvé jsem tenhle film viděl jako 12. fakan na VHS u sousedů, když jsem pak večer šel domů, byl sem posranej až za ušima :) Perfekntí psycho atmosféra, mistrně provedené masky a triky, který jsou pořád pro mě kvalitní. Geniální Bruce Campbell ve své legendární roli Ashe. PS: Souhlas s Wacoslav1, že remake z roku 2013, je jen gigitální výblitek bez atmosféry... ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí, doslova hororový koncert. Sam Raimi ako mladé ucho vytasil, na svoju dobu, dostupné financie a efekty, kvalitný a dnes už kultový Evil Dead, ku ktorému by s poklonou pristupoval nejeden hororový špecialista. Vidieť to pred 30 rokmi v dobre ozvučenom kine by bol zážitok do konca života, no aj napriek tomu, že som to videl až v dnešnej dobe má Evil dead neskutočné čaro a taktiež odštartoval seriálovú hororovú jazdu, ktorá len tak rýchlo nevyprchá z obrazoviek. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem nekdy v roce 1998 videl trailer v rozliseni 120x80, kde postava sekyrou shodi jinou a vystrikne krev, vedel jsem, ze se mi to bude libit (bylo mi 11 let). Film se nedal nikde sehnat, takze kdyz nekdy kolem roku 2000 se ke me dostalo DVD, tocil jsem to porad dokola a sledoval reakce nahodnych divaku kolem me. O 20 let pozdeji je to stale jeden z mych nejoblibenejsich filmu a jeden z nejlepsich vlastne amaterskych filmu vsech dob. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi dokázal s malým rozpočtom urobiť zázraky. Áno, efekty a to hlavne na konci sú dosť nerealistické, ale na tú dobu a s tým rozpočtom je to veľmi dobre odvedená robota. Herci sú skvelý a príbeh postavený na v podstate banálnom príbehu - kamaráti idú do chaty sa zabaviť, ale nájdu knihu, vďaka ktorej na seba privolajú kliatbu; vyznie v tomto podaní parádne a originálne. Nábehy kamery so skvelou hudbou už len dotvárajú atmosféru. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to hodnotit. Už za svých mladých let jsem slyšel o tomto hororu. To nedáš, to je úplné psycho, bla bla. Dnes je to samozřejmě něco jiného. Typické gore. V 80. letech to mohlo šokovat. Na druhou stranu - dobrý mix banality, pocty Lovecraftovi, až groteskní komedie. Je tam ale i pár scén, kdy jsem musel odvrátit zrak. Nájezdy lesem a poslední scéna jsou fajn. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

První díl kultovní série Smrtelného zla byl určitě ze všech nejstrašidelnější. Na rozdíl od dalších dvou dílů zde nebyl užit žádný humor a to filmu dodalo mnohem mrazivější atmosféru než dalším dvěma pokračováním. Pravda, efekty jsou sice "dělané na koleně", ale to vůbec nic nemění na tom, jak na mě film zapůsobil. Raimi hned z prvního citrónu vymáčkl maximum šťávy a natočil opravdu luxusní horor. Myslím, že scénu s "nestydatým" stromem jen tak z hlavy nevymažu... ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak tenhle horor dokáže tak dokonale oslovit tisíce lidí. Scénář je jednoduchý, někdy až stupidní a sem tam i zcela zhovadilí. Typické scény "Jo půjdu se sama v noci podívat do lesa, když jsem něco slyšela." taky samozřejmě nemůžou chybět. Ovšem masky "krásných" dam se více než povedly a jakýkoliv záběr na jejich hladkou pleť a uhrančivé oči mi naháněl husí kůži a tendenci otáčet se na jinou světovou stranu. Však nejlepším tahem filmu byla kamera a její geniální záběry. Jinak tuhle nechuťárnu bych si v budoucnu znovu nepustila. ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

jeden z najlepších kultových hororov všetkých čias. za malo peňazí veľa muziky. menej ako 5hviezd sa neda dať. Sam Raimi a Bruce Campbell im patrí velka pocta. za mna 100% bez váhaní. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

V tomto kultovním hororu se skupina mladých přátel vypraví do odlehlé chatky uprostřed lesů, jejich pobyt se změní v čiré peklo poté co naleznou ve sklepě tajemnou knihu která má moc probudit prastaré démony. Prvně jsem viděl Evil dead ještě za dob VHS kazet a jednohlasých dabingů, vlastně se jednalo o jeden z prvních hororů co jsem kdy viděl. Kdybych si měl dnes sestavit žebříček TOP traumatizujících hororů z dětství Duch lesa by tam určitě byl. Je tu všechno atmosféra, napětí, gore ale i humor. Děsivou atmosférou film disponuje hlavně v úvodu, když se hlavní hrdinové seznamují s knihou mrtvých a zde číhajícím zlem, tato atmosféra se ale po chvílí vytratí a děj se zvrhne v brutální, násilnou jízdu plnou nechutných scén a (na tu dobu a rozpočet) perfektních efektů, dál tu máme geniálního Bruce Campbella jehož role mladíka Ashe dokázala dodat této klasice kouzlo i solidní dávku humoru. ()

Kuba11 

všechny recenze uživatele

Naprostá hororová klasika!!Jeden z nejlepších a nejatmoferovějši horor všech dob!!!Hlavně sledování 15té kopie za komoušu klasickým dabérem!:-)BOMBA!!!!! ()

pepino 

všechny recenze uživatele

I když je tento film o pár let starší než já přesto se jedná o kultovní záležitost a klasiku zombie hororu. Ani stářím nestrácí své kouzlo. Sam Raimi musí být opravdu trochu na hlavu. Douvedu si představit co to dělalo s lidmi v tehdejší době. Děsivé, šokující, spousta (opravdu SPOUSTA) krve a hlavně ti zombíci, ti byli bezchybní...Naprostá legenda. Nejde jít níž než 5. ()

J.McClane 

všechny recenze uživatele

Je to asi spíš odpad pro někoho a kult pro někoho jiného..ovšem mě to přijde jako by se Karel Zeman sťal a jal se natočit absolevntskou práci na nenáročné umělecké škole... ()

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama